Annemieke Korver

Annemieke Korver

“Ondernemend, toegewijd, uitdaging gedreven en leergierig”

 

Annemieke Korver (1989) is verpleegkundige, verplegingswetenschapper en docent Verpleegkunde op de Hogeschool Utrecht. Daarnaast is zij spreker en dagvoorzitter. In alles wat zij doet richt zij zich op gezondheidsbevordering en verpleegkundig leiderschap.

In 2010 behaalde Annemieke haar Bachelor of Nursing. Direct na deze studie vertrok zij naar Ghana om daar vrijwilligerswerk te gaan doen. In Ghana ontdekte zij het belang van preventie. Bij terugkomst besloot zij te starten met de master Verplegingswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Het werd haar ambitie om te laten zien welke rol en positie verpleegkundigen hebben in het bevorderen van gezondheid & gedrag met als doel zorg & ziekte voorkomen.

Gedurende haar studie werkte Annemieke als verpleegkundige in de dagelijkse praktijk. Eerst in de geestelijke gezondheidszorg, later in de jeugdgezondheidszorg. Deze doelgroepen hebben haar interesse, omdat gezondheidsbevordering en gedragsverandering centraal staat in het werk. Kortom, de focus op wat goed gaat en als verpleegkundige aansluiten bij de doelen en ambities van de zorgvrager.

“Dat gezondheid bevorderen en gezond gedrag stimuleren thema’s zijn die als een rode draad door haar leven lopen, moge duidelijk zijn.”

Op dit moment is Annemieke werkzaam als Docent Verpleegkunde op de Hogeschool Utrecht. Vanuit haar baan legt zij de verbinding tussen praktijk, onderzoek en onderwijs. Daarnaast is zij veelgevraagd spreker waarin zij wetenschappelijke kennis met persoonlijke ervaringen uit de praktijk combineert. Met haar enthousiasme en bevlogenheid inspireert zij verpleegkundigen tot het tonen van leiderschap in de gezondheidszorg. Op een authentieke wijze staat zij op het podium wat ook in de rol van dagvoorzitter tot uiting komt. Als dagvoorzitter op evenementen in de gezondheidszorg is haar talent voor presenteren in combinatie met haar inhoudelijke betrokkenheid van toegevoegde waarde.

In haar vrije tijd houdt Annemieke deze persoonlijke blog bij waarop zij schrijft over sport, mindset en voeding. Op basis van haar eigen kennis, ervaring en onderzoek deelt zij tips, informatie en ontwikkelingen. Annemieke heeft 4x marathons gelopen, heeft opleidingen als sportpsychologie (mental coach) & bootcamp trainer gevolgd en brengt de tools voor een gezonde leefstijl in beeld.

Voor meer informatie, zie haar persoonlijke website:

ANNEMIEKEKORVER.com

Je kunt Annemieke volgen op Instagram, Twitter, of LinkedIn.