ABOUT

ANNEAU1989.com, de feelgood blog van Annemieke. Welkom! Leer mij kennen en ontdek dat ik niet houd van stilzitten. OK, geef me een glas wijn, een cappuccino of groene smoothie en ik klets uren met je weg. Maar het liefst ben ik bezig. Op zoek naar mogelijkheden om gezondheid en geluk te maximaliseren. Op mijn blog laat ik zien dat gezond leven en gelukkig zijn heel simpel, lekker sportief, soms een beetje spiritueel, maar zeker niet saai is. Lees hieronder meer over mij, mijn blog en mijn ambitie.

About: Annemieke

Eerlijk zijn naar jezelf en doen wat je écht leuk vindt is in mijn ogen het allerbelangrijkste. Vanaf jongs af aan trok de gezondheidszorg mij al erg aan. Hier zou ik echt iets kunnen betekenen voor anderen en die gedachte maakte me enthousiast. Ik koos voor de studie Verpleegkunde omdat het me breed zou opleiden en ik zodoende de mogelijkheid had door te kunnen studeren in de richting van health. Wat ik precies wilde gaan doen wist ik niet, maar dat ik de focus in mijn werk op gezondheid wilde leggen had ik al vrij snel duidelijk voor mijzelf.

Na het afronden van mijn HBO-V wilde ik doorstuderen aan de Universiteit. Maar voor ik hieraan begon ben ik drie maanden als vrijwilliger in Ghana gaan werken. Ik wilde mijn kennis qua gezondheid (en zorg) delen en besloot dit te doen in combinatie met reizen. Ik heb als verpleegkundige in zowel een ziekenhuis als in een weeshuis gewerkt. Een onvergetelijke ervaring waarin ik ontdekte wat puur geluk is.

Toen ik terug kwam ben ik met de master Klinische Gezondheidswetenschappen begonnen. Een studie die zich niet alleen focust op zorg verlenen, maar juist ook op gezondheid bevorderen. Deze studie deed me “groeien”. Groeien door te leren, zodat ik deze kennis weer kan delen om anderen te helpen met hun persoonlijke groei. En dat is dan ook de reden dat deze blog online is gekomen. Met mijn kennis jou inspireren in het nastreven van gezondheid, geluk en jouw persoonlijke doelen.

Waarom ook de categorie sport? Sporten is voor mij echt key om goed in mijn vel te zitten. Het houdt me gezond, geeft me positieve energie en de sportieve uitdadingen die ik aan ga zijn telkens een doel op zich. Zo liep ik 4x een marathon, ben ik gecertificeerd bootcamp trainer en sportpsycholoog en beoefen ik wekelijks verschillende sporten. Ik ben gek op hardlopen, doe 2x in de week aan CrossFit, ga regelmatig een rondje wielrennen en vind mijn ontspanning met yoga. Ik schrijf graag over mijn motivatie en sportambities om je te inspireren je eigen sportieve doel te behalen.

About: Nurse Next Level

Er wordt vaak gedacht dat verpleegkundigen op Crocs en in een wit jasje zorg verlenen aan het bed van de patiënt. Ik wil dit idee doorbreken en je laten zien dat het vak veel meer in zich heeft. Als verpleegkundige focus ik me op het bevorderen van gezondheid. Naast de meest bijzondere gesprekken die ik heb met mensen om hen te helpen, ben ik regelmatig on the road. Van politiek tot (sociale) media, van spreken op een congres tot het geven van een workshop. Ik zie mijzelf als een soort ‘Nurse Next Level’ omdat ik mijn functie als verpleegkundige & gezondheidswetenschapper op mijn eigen ondernemende manier vorm geef.

About: ANNEAU1989.com

ANNEAU is French for ring. 1989 is the year Annemieke was born. A ring has the shape of a circle, is never ending and connects aspects together. This blog is like the same. It connects health & happiness.

Je vindt op mijn blog de categorieën sport, gezondheid, geluk & succes. Naast deze onderwerpen schrijf ik persoonlijke verhalen, neem ik je mee op reis en deel ik de lekkerste recepten. Mijn motto is: “Take charge to run your life the way you want it to be ran.” En ik hoop jou te inspireren datzelfde te doen. Bedankt voor het lezen van mijn blog!

Liefs, Annemieke

Heb je een vraag, een idee of gewoon iets wat je wilt delen? Super leuk, ik kom graag met je in contact! Laat een berichtje achter op de contact pagina of stuur me een mailtje.
Je kunt me ook vinden op Instagram, Twitter of Facebook.