Rogelli Sportswear: hardloop- & wielrenkleding

Oktober 2017 - Girona - ROGELLI - photo Wouter Roosenboom

Toen ik vorig jaar gevraagd werd door Rogelli Sportswear voor de fotoshoot van zowel de hardloop- als de wielrencollectie hoefde ik niet lang na te denken. In juli vond de shoot voor de hardloopcollectie plaats en in oktober reisden we af naar Spanje om de wielrencollectie te schieten. Naast dat ik de kleding tijdens de shoot natuurlijk heb gedragen, kreeg ik ook van beide collecties een setje thuis gestuurd. Nadat ik deze inmiddels vele malen heb gedragen, vandaag een review over het merk Rogelli Sportswear en hun hardloop- en wielrenkleding.

Over Rogelli Sportswear

De missie van Rogelli Sportswear luidt als volgt: “sporters inspireren en motiveren om plezier te hebben tijdens het sporten”. Plezier beleven aan het sporten is in hun ogen key om gemotiveerd te blijven. Als ik kijk naar het gevoel wat ik van hardlopen en wielrennen krijg, dan sluit dat hier volledig op aan. Het is niet zozeer de prestatie die (alleen) telt, het gaat om het totaal plaatje. Genieten van elke training als doel op zich. Rogelli Sportswear helpt je daarbij door kwalitatief goede, comfortabele kleding aan te bieden tegen een betaalbare prijs. Waar andere sportmerken soms enorm duur zijn, is de sportkleding van Rogelli betaalbaar en de stof kwalitatief goed. Hun quote luidt dan ook: “Enjoy the distance” en daarmee willen ze juíst de (gezamenlijke) sportbeleving centraal zetten.

Sporters inspireren en motiveren om plezier te hebben tijdens het sporten.

Wielrenkleding

Als ik kijk naar mijn sportbeleving tijdens het wielrennen in de Franse Alpen, kan ik het haast niet in woorden omschrijven. Dagetappes van ruim 100km waren eerder regel dan uitzondering en we maakten heel veel hoogtemeters. Naast een goede wielrenfiets is fijne kleding dan essentieel als je zolang op de fiets zit. Nu ben ik van mening dat je met een gewoon sportshirt best kunt wielrennen, maar een fietsbroek zonder zeem is een no go en bij een lange rit zijn de zakjes achterop je shirt toch ook wel een must. Ik heb van Rogelli de Ispira korte & lange mouwen en de Ultracing short. Beide shirts vallen wat klein, maar blijven door de anti-slip band (siliconen gripper) aan de onderkant van het shirt goed zitten. Dit voorkomt dat het shirtje tijdens het fietsen omhoog kruipt. Daarnaast is de stof erg fijn. Ik heb beide shirts in de zwarte kleur (met een wit en grijs streepje) en ondanks dat dit extra warm is, is de stof ademend. Ditzelfde geldt voor de Utracing short fietsbroek. De stof heeft vier kenmerken: 4 way stretch, breathable, lightweight & quick dry. Al deze kenmerken kan ik onderschrijven, maar het fijnste vind ik de endurance HD2 dameszeem. Want zeg zelf: je billen willen ook wat. De zeem is passend, zacht van stof en niet té dik maar ook zeker niet té dun. Daarnaast is de pasvorm echt perfect. De broek sluit hoog aan en dit zorgt met het shirtje erover dat een blote rug niet mogelijk is.

Oktober 2017 – Girona – ROGELLI – photo Wouter Roosenboom

Hardloopkleding

Een sidenote: ondanks dat het nu nog hoogzomer is, gaat deze review over de hardloopkleding van de wintercollectie van Rogelli. Ik heb aan hardloopkleding geen gebrek, maar wat ik nog niet in mijn kast had liggen was een goed setje voor de winter. Ik heb de Antea Tight lang, Vision 2.0 Top lange mouwen en het Sterne softshell jacket getest in februari/maart toen het ijzig koud was (ik weet het, gek idee om je dat nu voor te stellen na de hittegolf van afgelopen weken). De tight is echt favoriet als het gaat om ijskoude runs. Ondanks dat ik een enorme koukleum ben, houd het winterweer mij vaak niet tegen om toch te gaan hardlopen. Als ik eenmaal bezig ben, krijg ik het vaak snel warm en geniet ik juist van de frisse wind. Toch kon ik bij lange duurlopen nog wel eens last krijgen van koude bovenbenen, ondanks dat ik een lange tight aan had. Zeker als het buiten vochtig/nat was in combinatie met kou, dan kwam het regelmatig voor dat ik met tintelende bovenbenen onder de douche stond. Wel te doen, maar geen pretje. Nu, met de Antea Tight heb ik daar geen last meer van. Deze tight heeft namelijk een fleece inner liner, jawel! Dit is echt ontzettend fijn. Het maakt de tight vanbinnen niet alleen heel zacht, maar ook nog eens extra warm. Dit in combinatie met de ademende, snel drogende stof een regelrechte aanrader. Pluspuntje is ook de reflecterende accenten die maken dat ik ook in het donker (en dat is het in de winter nogal snel) goed zichtbaar ben. Zeker als ik het Sterne softshell jasje erboven draag. Dit jasje is namelijk voorzien van heel veel reflectie en zeg zelf, het is nog eens fashionable ook. De pasvorm van dit jasje is precies goed. Niet te groot en niet te klein. Ik kan mijn armen er goed in bewegen, maar het is wel mooi getailleerd. Dit jasje is alleen in de kraag voorzien van een fleecelaagje, maar daardoor ook perfect op de iets minder koude dagen met enkel een t-shirtje eronder. Zeker als het een beetje waait en/of regent, want de softshell stof maakt het windproof en water repellent. Toen het zo koud was, droeg ik onder het jasje de Vision 2.0 top met lange mouwen. Deze pasvorm valt wat groter, maar is in combinatie met het softshell jasje erover perfect. De stof is dik, heeft een duimgat aan het einde van de mouwen en blijft daardoor onder het jasje perfect zitten. Je hebt zo ook direct een extra warm laagje om je handen.

Enjoy the distance

Of je nu een beginnende sporter, een fanatieke hardloper, wielrenner of traitleet bent, ik kan de kleding van Rogelli echt aanraden. Als marathonloopster en enthousiast wielrenster schaf ik regelmatig een nieuw setje sportkleding aan. Niet omdat ik het perse nodig heb (al beweer ik op dat moment natuurlijk van wel), maar omdat het het plezier in sporten nog meer vergroot. Fijne, kwalitatief goede én mooie sportkleding zijn in mijn ogen echt key voor je motivatie én dus je prestatie. En dat is iets, waar Rogelli Sportswear aan bijdraagt.

Photo’s by Rogelli Sportswear

1 Comment

  • Bij binnenkomst voor het kopen vd kleding een warm welkom en zeer goed en fijn geholpen. Eigenlijk wisten jullie al snel wat we wilden en nodig hadden. De kleding is erg mooi en zit perfect! Goed advies gekregen over de maten vd kleding onder het genot van een gezellig gesprekje.. een thuisgevoel tijdens het kopen van mooie en degelijke professionele kleding, wat wil je nog meer?!
    100% tevreden dus! Zullen jullie zeker aanraden bij anderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *