Chillbread á Rens Kroes

Ontbijtbrood of een plak cake voor tussendoor? Dit ‘chillbread’ is op elk moment van de dag lekker, gezond én voedzaam. Zoals Rens Kroes in haar boek Powerfood (van Friesland naar New York) beschrijft: “Dit brood zit vol magnesium en dat ontspant de spieren (…) dus een echt chill momentje.” Of het echt aan het brood ligt dat je spieren ontspannen vraag ik me af, maar een chillmoment, dat zeker. Het is een heerlijk zoete cake, het vult enorm goed dus met een kop thee naast je een ideaal ontbijt, lunch of gewoon tussendoor. Doordat je het zelf bakt geniet je er extra van en dat is naar mijn idee dé basis voor een chillmoment. Dus toe aan een me-time momentje? Maak dit recept en genieten maar! Hierbij het recept.

Toe aan een me-time momentje? Maak dit recept en genieten maar!

Wat heb je nodig:
– klein klontje bakboter (om de cakevorm mee in te vetten)
– 2 rijpe bananen
– 50gr ontpitte dadels
– 2 eieren
– 100gr speltmeel
– snufje bakpoeder
– 2 eetlepels geraspte kokos
– handje zonnebloem- & pompoenpitten
– handje amandelen
– snufje kaneel

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Maak vervolgens het beslag klaar. Dit kan met een blender, maar ik gebruikte een kom en een staafmixer. Doe 1 1/2 banaan in een kom met de dadels, eieren, het speltmeel, de kokosrasp en de bakpoeder. Mix dit tot een glad beslag. Doe vervolgens de zonnebloem- & pompoenpitten en de amandelen erbij en roer door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm. Snijd de halve banaan die over is in kleine stukje en verdeel deze over het cakebeslag. Strooi on top nog wat kaneel en plaats de cakevorm voor zo’n 45-50min in een voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

To note: de credits voor dit recept gaan naar Rens Kroes, Powerfood II, blz 54. Ik gebruikte van alle ingrediënten iets minder en verving de walnoten door amandelen.
Benieuwd naar meer recepten? Bekijk de index recepten-pagina.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *