Preventie & Promotie is mijn missie – Mindset & Media mijn middel

Als verpleegkundige én verplegingswetenschapper houd ik mij continu bezig met het bevorderen van gezondheid en geluk. Daarbij richt ik mij niet op zorg en ziekte maar op preventie en promotie. Kansen zien in ontwikkelingen. Mogelijkheden creëren in veranderingen. Positiviteit vergroten in een wereld waar negatieve berichten overheersen. Door deze kijk op de gezondheidszorg inspireer ik tot een andere mindset. Een mindset die je altijd, overal, in elke situatie kan helpen om jouw doelen waar te maken. En dat zeg ik uit eigen ervaring. Deze mindset heeft mij namelijk geholpen om te komen waar ik nu ben. Vanaf jongs af aan trok de gezondheidszorg mij erg aan. Wat ik precies wilde gaan doen dat wist ik niet en eerlijk gezegd weet ik dat nog steeds niet. Het is namelijk niet dat ik één doel, één ambitie of één idee heb. Ik heb er meerdere. Een daarvan is mijn onderneming als ‘Nurse Next Level’.

Preventie & Promotie is mijn missie. Mindset & Media mijn middel.

Het zal je niet verwonderen dat ik van huis uit een gezonde leefstijl heb mee gekregen. Er was altijd fruit in huis en elke avond stond er verse groente op het menu. Klinkt misschien saai, maar niet als ik je vertel dat mijn moeder in het weekend vaak een heerlijke boterkoek, appeltaart of kokosplaat bakte voor tussendoor. Ik leerde zonder hier bewust mee bezig te zijn wat een gezonde leefstijl inhoud: it’s all about balance. Zeker in combinatie met sporten. Mijn liefde voor hardlopen is er als het ware dan ook met de paplepel in gegoten. Zo stond ik als klein meisje al te kijken naar de marathons waar mijn ouders aan meededen met de gedachte dit ooit ook zelf te doen. Et voilà, ik heb inmiddels al 4x marathons gelopen en daar blijf het vast en zeker niet bij. Aan CrossFit, yoga en wielrennen doe ik ook, maar hardlopen is en blijft favoriet.

Maar terug naar gezondheid. Of laat ik zeggen geluk. In mijn ogen zijn beide namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na mijn HBO-Verpleegkunde wilde ik vrijwilligerswerk gaan doen in het buitenland. Mijn steentje (hoe klein ook) ergens in bijdragen. Ik koos voor Ghana en werkte er drie maanden als verpleegkundige in een ziekenhuis. Waar ik in Ghana regelmatig dacht aan mijn leven in Nederland, denk ik nu nog regelmatig aan mijn leventje daar. Want als ik ergens heb geleerd wat gezondheid betekent en wat puur geluk inhoudt, dan is het daar. Back to basic maar je rijker dan ooit voelen.

Deze ervaring, deze waardevolle herinnering, maakt dat ik dagelijks me bewust ben van wat er nu is. Niet teveel terug kijken of wegdromen over de toekomst maar me focussen op de dingen die er nu toe doen. Waarde toevoegen aan dít moment. In mijn ogen is dat de basis voor ondernemen naast de vrijheid die het je oplevert. Vrijheid in de zin van doelen, ambities en ideeën de vrije loop laten om zich te ontwikkelingen tot kansen, mogelijkheden en waardevolle veranderingen. Voor jezelf én voor een ander.

Ambassadeur

Afgelopen jaar mocht ik het leertraject volgen tot ambassadeur van de jeugdverpleegkunde waardoor er kansen ontstonden. Zo ging ik in gesprek met een Tweede Kamer-lid, volgde ik een mediatraining, leerde ik de skills van ‘speak to inspire’ en verbeterde mijn schrijfstijl. Eind januari ontving ik van directeur Publieke Gezondheid VWS Ciska Scheidel het certificaat.

Er wordt nog vaak gedacht dat verpleegkundigen zich alleen maar bezig houden met zorg & ziekte. Ik wil dit idee doorbreken en je laten zien dat het vak veel meer in zich heeft.

Nurse Next Level

Er wordt nog vaak gedacht dat verpleegkundigen zich alleen maar bezig houden met zorg & ziekte. Ik wil dit idee doorbreken en je laten zien dat het vak veel meer in zich heeft. Als verpleegkundige én verplegingswetenschapper houd ik mij continu bezig met het bevorderen van gezondheid, gedrag en geluk. Daarbij richt ik mij niet op zorg en ziekte maar op preventie en promotie. Inspireren tot de juiste mindset en het inzetten van media is daarbij mijn middel.

Samen hetzelfde doel nastreven? Ik kom graag met je in contact. Zie mijn contactpagina voor mijn mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *