Nog voor mijn 28ste verjaardag: 28x persoonlijke notes & 28x foto’s

Tijdens NYE blik je terug op het jaar en proost je op het jaar wat komen gaat, maar ik vind een verjaardag net zo’n mooi moment om dat te doen. Nu is mijn verjaardag al wel weer twee maanden geleden, maar even stilstaan bij alles wat erin een jaar gebeurd, kan altijd. Terugkijken naar hoogte- en dieptepunten. Wat bracht het afgelopen jaar mij, wat leerde ik, wat hield ik vast en wat liet ik los. Dus bij deze, nog voor mijn 28ste verjaardag 28x notes & 28x foto’s.

1. Van huurwoning naar koopwoning. Ik begon vorig jaar in de blog met 27x persoonlijke notes precies hetzelfde maar waar we toen naar een huis zochten hebben we nu iets gevonden. Zo tekende ik op mijn verjaardag (ja écht) het voorlopige koopcontract en krijgen we binnenkort de sleutel.

2. Dus lieve mensen, levensles nr.2: geduld is een schone zaak. Het zoeken naar een huis is leuk, maar soms ook een zenuwslopende activiteit. Je wordt steeds enthousiaster, ziet jezelf in sommige huizen op Funda al wonen, om vervolgens te worden teleurgesteld door weet ik welke reden. Het heeft bij ons ruim een jaar geduurd. Nu hebben we niet continu heel actief gezocht, maar we hadden wel een beeld in ons hoofd wat we wilden. Dus toen we naar het huis gingen kijken wat binnenkort echt van ons is, wisten we direct: this is it. Vandaar ook mijn tip: weet (precies) wat je wilt, blijf hoop houden en geloof erin dat er echt wel een huis gaat komen die matcht aan deze verwachtingen. Hoe frustrerend soms ook, er komt uiteindelijk een moment dat voor je gevoel alles op zijn plek valt.

3. Waar een hypotheek vroeger nog een ver-van-mijn-bed-show was, is het nu al een doodnormaal gespreksonderwerp met vrienden. Gek wel, want een aantal jaar geleden stonden we nog op dinsdag- en donderdagavond op de sociëteit ons heel studentikoos te gedragen. Waar blijft de tijd?

4. Burgerlijkheid ten top? Af en toe wel en ik vind het heerlijk. Al ben ik op goede feestjes nog niet uitgekeken.

5. Mijn werk, ambities en de kansen die ik krijg. Ik knijp mezelf regelmatig bij een vraag of volgende opdracht. Zo leuk en zo in lijn met wat ik wil.

6. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik geen twijfels, onzekerheden en een onuitputtelijke bron van energie op werkgebied heb. Ik weet wel steeds beter wat ik wil en voel me op mijn plek in de omgeving waar ik werk, maar ben soms ook nog zoekende. De focus op gezondheidsbevordering heb ik altijd gehad. Nu valt het effect van leefstijlinterventies niet/nauwelijks te meten, maar de overtuiging in jezelf, je eigen kunnen en de invloed die je hier zelf op hebt kent wel zijn onderbouwing en die draag ik graag uit in mijn werk.

7. Never a dull moment. Ik ben en blijf een bezig bijtje, laat geen minuut onbenut. Positief of negatief, dat is het aard van het beestje en ik vind het heerlijk.

8. Reizen, ontdekken, genieten. Een blijvend verlangen om de wereld om je heen te zien. Van adembenemende natuur tot culturele citytrips. Reizen leert me over het leven, over mezelf en over de wereld om me heen. Het maakt ne nog bewuster van de kansen die ik krijg, heb en/of zelf kan creëren.

9. Afgelopen week stond ik te stoeien met een grijze haar en ik verloor. En daarnaast komt het ook regelmatig voor dat mijn vriend er een signaleert. Ach ja. Fijn is anders, maar er zijn ergere dingen in de wereld. En een extra lang bezoekje kapper voor een verfrissend kleurtje is ook zo vervelend niet.

10. Elk levensjaar een marathon? Het is geen doel opzich, maar me de afgelopen jaren wel gelukt. Of naja, vanaf mijn 24ste dan. De teller staat op 4x en daar wil ik dit najaar weer eentje aan toevoegen. Dat plan heb ik inmiddels geskipt, maar elk levensjaar een marathon dat kan natuurlijk nog. Wie weet plan ik er wel een in het voorjaar want hardlopen verveelt me nog steeds niet.

11. Naast hardlopen ben ik ook een groot fan geworden van yoga. Of dat heeft te maken met ouder worden weet ik niet, maar wat is het fijn om soms bewust de rust en ontspanning op te zoeken. Die balans die brengt me zoveel.

12. Net als alle boeken die ik lees over geluk, spiritualiteit, succes en persoonlijke groei. Op de een of andere manier sta ik veel meer open voor zen- en zweverigheid dan vroeger. Het leert me een soort van leven in een positieve flow en dat geeft heel veel energie. Nu denk ik ook dat dat komt doordat je ouder wordt en je daardoor steeds meer dingen meemaakt waar je mee om moet leren gaan, maar belangrijk daarin is wel hoe je dat. Yoga, meditatie en alles wat ik lees over ‘geluk‘ leert me dat en waar ik voorheen dacht wat anderen daarvan zouden vinden, kan me dat nu niet zoveel schelen.

13. En over ontspannen gesproken. Wandelen met onze hond Hegi is een van de fijnste dingen. Elke dag weer. Zo maak ik ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds laat vaak een wandeling van een uur.  Zeker als ik druk ben met werk dan is wandelen (naast sporten) echt key om mijn hoofd leeg te maken. Hoe hoog het granny-gehalte ook is, ik vind het heerlijk.

14. Mijn vriend. Ik zal het kort houden, maar het mag best even gezegd worden hoe trots en gek ik op je ben.

15. Waar ik vroeger nog met knikkende knieën een presentatie voor de klas stond te geven, stond ik afgelopen jaar tijdens een congres even voor 500 man alsof het mijn daily job was. Wat dat betreft merk ik dat onzekerheden verschuiven en je nooit te oud bent om te groeien. Mijn tip: blijf doelen stellen, uitdagingen aangaan en over de rand van je comfort-zone kijken.

 

16. Bewust shoppen. Alles inpakken voor de verhuizing is nu niet mijn favoriete bezigheid, maar het maakte wel dat ik weer eens inzichtelijk kreeg wat ik allemaal heb. Te beginnen met mijn kledingkast. Ik ontdekte een aantal superleuke items die ik al in geen tijden meer aan heb gehad en gaf heel veel oude kleding weg die ik nooit meer aantrok. Dat gaf me zo’n goed opgeruimd gevoel. Net als het nalopen van alle spullen. Veel dingen die we niet meer gebruikten maar nog wel goed waren, hebben we weggebracht naar een tweedehands winkel hier in de buurt. Wij blij dat we het niet mee hoeven te verhuizen, zij blij met een nieuwe aankoop voor een prikkie.

17. “Mijn blog is een hobby waar ik met veel plezier de nodige uurtjes tijd in stop. Wat ik er voor terug krijg? Heel veel energie. En OK, soms een pakketje met nieuwe sportkleding, een uitnodiging voor deelname aan een event of een (betaalde) opdracht, maar dat staat niet gelijk aan de tijd die ik erin stop. Steeds vaker krijg ik hier vragen over en hoewel dat natuurlijk ontzettend leuke bijkomstigheden zijn, tijd is geld dus reken maar uit. De tijd die ik er mee bezig ben is eerder een bron van uitgaven dan van inkomen, maar hetgeen het me oplevert is niet in geld uit te drukken.” Ik schreef dit stukje vorig jaar en dat klopt nog steeds. Ik blog niet dagelijks maar ben er wel veel mee bezig, omdat ik het enorm leuk vind om te doen. De gedachte er meer mee te willen doen is er nog steeds, maar in welke vorm, of ik een link met mijn werk ga leggen en zo ja, op welke manier, dat weet ik nog niet.

18. Mijn blog kreeg begin dit jaar wel een opfrisser en daarmee de ondertitel kwam ook de ondertitel ‘Nurse Next Level’. Ik schreef me vervolgens ook in bij de KvK en hoewel het ondernemerschap groter klinkt dan het is, er komt wel wat meer bij kijken. Boeken over ondernemen zijn dan ook favoriet. Het gaat mij dan niet zozeer om de tips zelf, maar meer de grote lijn. Zo las ik het boek ‘Start nu’. Key in dit boek waren vrijheid hebben & waarde toevoegen. Hoe en waar(in) dat is aan jezelf. Ga bij jezelf na waar je goed in bent en wat je leuk vindt om te doen en waarin jouw eigenschappen van waarde kunnen zijn. Niemand is gelijk. “Het is zeldzaam dat elk van die bescheiden eigenschappen die jij hebt zijn verenigd in één persoon.” Als je dat deelt, creëer je werk én succes. “Want succes gaat om de bereidheid te delen. Als je een onderneming hebt die gericht is op het helpen van anderen, zal er altijd genoeg werk zijn.” En dat vind ik een mooie onderbouwing. Mij gaat het niet om werk creëren, maar om waarde toevoegen.

19. Eierkoeken zijn echt mijn food craving. Hoewel ik me soms verbaas over hoe zoet en plakkerig ze zijn, ik blijf ze ontzettend lekker vinden.

20. Mijn neefje en nichtje. Beide zo lief, zo knap, zo bijzonder. Hoe trots kan je als tante zijn?

 

21. Wandelschoenen. Nu nog een knalgele ANWB regenjas erbij en je kan me zo in de categorie 50+ rekenen. ;-) Nee gekheid, maar zeker in de herfst en winter als het nat en koud buiten wordt ben ik maar al te blij met mijn droge warme voeten.

22. Gezond eten, maar geen gekkigheid. Waar ik een paar jaar geleden mijn havermout nog koud liet worden omdat ik van mijn ware kunstwerk een foto wilde maken, ben ik nu fan van  “offline” ontbijten.

23. Lezen. ‘s Ochtends is is voor de krant, ‘s avonds voor een boek. Met het ontbijt laat ik vaak mijn telefoon nog even links liggen. Liever rustig opstarten met de krant dan met een stroom aan mail & social media. ‘s Avonds vind ik het heerlijk om voor het slapen gaan een boek te lezen. Soms net dat half uurtje eerder naar bed om heerlijk na het douchen met een boek de dag af te sluiten.

24. Sporten maakt me zowel mentaal als fysiek sterker. Of ik nu naar CrossFit ga, een rondje ga hardlopen, mezelf een uur opvouw op een yoga-mat of kilometer na kilometer ga wielrennen, sporten geeft me die voldoening die ik nodig heb.

25. Hegi mijn hond en Revvie mijn kat. Ik ben gek op dieren, maar jullie behoren tot een andere categorie.

26. Afgelopen zomer deed ik een fotoshoot voor een hardloopcollectie en een paar weken geleden kreeg ik de uitnodiging voor een fotoshoot in Spanje van de nieuwe wielrencollectie. Het is nooit mijn ambitie geweest om modellenwerk te doen, maar dit smaakte wel naar meer. Zeker de link met sporten vind ik gaaf. Gezondheidsbevorderend gedrag promoten op een hele andere manier dan mijn daily job.

27. Vroeger de goedkoopste shampoo en make-up willen kopen, nu met de duurste en mooiste producten thuis willen komen. Nu ben ik absoluut geen luxepaard, maar ik vind het wel steeds belangrijker om goed voor jezelf te zorgen en daar hoort jezelf af en toe eens flink in de watten leggen bij.

28. Deze blogpost maar eens afronden en je vragen of je me al op Instagram, Twitter of Facebook volgt? :-)

Liefs, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *