Vakantie – Foto’s & Tips

Daar is ie weer: de rubriek vol foto’s & tips. Ik maak er voor het gemak een lekkere lange versie van om de schade van de afgelopen weken even in te halen en bij deze direct een uitleg te geven waarom het er niet eerder van is gekomen om een update te plaatsen. Hoe graag ik het ook wil om regelmatig te bloggen, het lukt me niet. Dat ligt volgens mij niet aan mijn enthousiasme want ik kan er enorm van genieten om zoals nu een hele dag achter mijn laptop te spenderen om te schrijven, foto’s uit te zoeken en weg te dromen. Nee, het ligt meer aan het feit dat ik toch echt begin in te zien dat ik geen duizendpoot kan zijn, is dat even jammer. ;-) Gelukkig kan ik mezelf troosten met de gedachte dat ik niemand ken met die eigenschap, wat maakt dat het heel OK is om gewoon af en toe simpelweg je eigen keuzes te maken. En dat is me toch fijn. Net als al deze dingen die ik de afgelopen weken deed, waar ik mee bezig hield of juist bewust aan me voorbij liet gaan. Een uitgebreide update met heel veel foto’s.

 

Vakantie invullingen zoals deze

Nu kan ik niet zeggen dat ik ook echt vakantie heb (tijdens de schoolvakanties) maar dat ik het in deze periode een stuk rustiger heb dat wel. Ik geniet inmiddels al van mijn derde vrij lege week en dat voelt als een enorme luxe. Mijn weken vullen zich met wat werken aan mijn eigen keukentafel ipv op kantoor, trainen voor een marathon, boeken lezen die me veel leren (daarover in deze blogpost later meer) en ‘things to do’ lijstjes vullen met alleen maar dingen die ik wil doen ipv van mezelf moet doen. Tussendoor ging ik nog twee weekendjes weg (ook daarover in deze blogpost later meer), gingen we op huizenjacht (zo leuk, zo spannend) en maakte ik me op voor onze vakantie komende twee weken. We vliegen op Helsinki, pakken de trein naar Sint Petersburg om vervolgens nog weer door te reizen naar Moskou. Ontzettend benieuwd en ontzettend veel zin in! Ik verwacht een nieuwe lading energie op te doen want dat is wat reizen me geeft. Er echt even tussenuit en leren over een totaal andere omgeving, cultuur en gewoonten. Weer op ontdekking!

Namaste

Van de ene ontdekking naar de andere. Ik volgde enkele weken geleden een introductie zen-meditatie, een workshop mindfulness en werd fan van yoga. Nu ik dit zo typ denk ik ‘waar gaat dit heen?’ maar sinds ik me meer verdiep in de combinatie tussen gezondheid en geluk, kom ik erachter dat het met het zweverige best mee valt. OK, de ene vorm van yoga is de andere niet. En zo zitten er in mediteren ook heel veel verschillen. Maar het fijne is, is dat je hier zelf een weg in kunt vinden. Alles is goed als het goed voor jou voelt. En dat is iets wat me heel erg aanspreekt. Bij jezelf te rade gaan waar je behoefte aan hebt en jezelf dat geven. Want hoe vaak moeten we niet dingen van onszelf? Als ik naar mezelf kijk, leg ik mezelf soms een druk op. En dat is iets wat we volgens mij allemaal wel herkennen als ik de vele artikelen in kranten, tijdschriften en social media mag geloven. Yoga en mediteren leert me dat ik lief voor mezelf moet zijn. Alles wat ik doe moet ik willen doen. Ik zet moeten bewust schuingedrukt, want door yoga en meditatie voelt het niet als moeten maar als mogen. Leren de dingen te doen die ik wil doen. Sinds ik dat de laatste tijd probeer te doen vind ik het leuk om nieuwe dingen te ontdekken, ervaar ik veel meer tijd waardoor ik open sta voor spontane afspraken en voel ik me veel rustiger. Nu had ik altijd al veel energie maar de rust en ruimte die ik de laatste tijd ervaar maakt dat ik voor mijn gevoel nog meer kan doen. Of dat dat komt door yoga, door mediteren, door mindfulness of door wandelen weet ik niet, maar dat maakt ook niet uit. Belangrijkste is om te (leren) luisteren naar waar ik behoefte aan heb en dat zorgt voor afwisseling. Dus ja lieve mensen geloof het of niet, maar ‘dat zweverige gedoe’ levert je rust, positieve energie en nieuwe inzichten op.

Liefde voor lezen

Als je me een paar jaar geleden een boek in mijn handen had gegeven, had ik dit waarschijnlijk weer net zo snel weggelegd. Ik ben nooit echt een boekenworm geweest en ben er nog steeds geen een, maar ik ben het lezen wel gaan waarderen. ik kan tegenwoordig echt genieten van een goed boek. Ik nestel me dan op de bank, pak een kop thee en vergeet al lezende even de tijd. Een boek in no-time uitlezen lukt me niet, maar dat is ook niet mijn doel. Ik wil iets leren van de boeken die ik lees en vouw telkens bij tips of inspirerende teksten de onderkant van de bladzijden om. Waar ik voorheen nog wel eens een leesboek las, vind ik nu de boeken met inhoud veel interessanter. Zo heb ik verschillende boeken met ervaringsverhalen over ondernemen gelezen, maar ook over gezond leven, geluk, bewustwording, mindfulness, de wet van de aantrekkingskracht, positiviteit en persoonlijke ontwikkeling. Ik haal er inspiratie uit, het geeft me positieve energie en tegelijkertijd een moment van rust. Me-time die ik nodig heb voor een soort balans (ontspanning), omdat ik anders nog wel eens de neiging heb te gaan sporten. Inspanning is namelijk voor mij ook ontspanning, maar bewust een moment inplannen van nietsdoen levert me soms net zoveel (positieve) energie op. Ik kan zo een heel lijstje aan boeken opnoemen en heb ook tientallen tips die ik graag met je zou willen delen, maar het lukt me (nog) niet om hier de tijd en inspiratie voor te vinden om deze allemaal op te schrijven voor op mijn blog. Iets met prioriteiten, maar check mijn Instagam want daar komt regelmatig een tip voorbij. Oh, en me mailen met vragen mag natuurlijk ook altijd.

Weekendje weg met di mama

Het lijkt inmiddels op een soort traditie aangezien we het al een paar jaar in stand houden. Van citytrips naar Brugge, Brussel en Barcelona tot sportieve weekendjes in eigen land. Het maakt niet uit waar we zijn of wat we doen, die paar dagen zo moeder zo dochter zijn gewoon heel bijzonder. Het voelt als puur quality time omdat je samen echt de tijd hebt voor de meest goede gesprekken. En daarnaast, hoe fijn is het om te merken dat je vaak op één lijn ligt? Dit jaar gingen we echt back to basic door te gaan kamperen. Een jeugdsentiment want dat deden we vroeger elke zomervakantie. Op vrijdag vertoefden we in de sauna, op zaterdag fietsten we van terras naar terras, bakten we pannenkoeken in ons tentje en wandelden we 10km ‘s avonds bij zonsondergang dwars door de natuur. Ontspannener kan niet. Zondagochtend sloten we ons weekend af met een rondje hardlopen, ik in training en mijn moeder als “trainer/coach” er fietsend naast. Van haar heb ik immers het hardloopvirus te pakken gekregen en ze dient vanwege haar kennis en ervaring nog steeds als mijn vraagbaak. Een gouden weekend.

Weekendje weg met vriendinnen

Waar vorig weekend heerlijk back to basic was, bestond dit weekend uit ultieme luxe. Een prachtig AirBNB appartement aan het water, een wijnproeverij, een dag met een sloep op pad en met het thema Italië kan je je indenken wat we allemaal hebben gegeten. We starten ons weekend elk jaar op donderdagavond. Zo hebben we én een dag extra én een avondje stappen, om vervolgens het hele weekend bij te komen. ;-) Op vrijdagmiddag ruilden we Groningen in voor Dokkum en kochten we de supermarkt leeg om ‘s avonds met een volle tafel vol tapas ons eerste flesje wijn open te trekken en te cheersen op ontelbaar veel jaren vriendschap. Van hecht hockeyteam naar de beste vriendinnen. #lekkerjezelfzijn #voorgoudgaan

Verrassend of voorspelbaar

Een paar weken geleden schreef ik deze blogpost nav een oproep van Eva Jinek dat we meer vrouwen in talkshows nodig hebben. Ik las het artikel en herkende direct mijn eigen struggle waar ik tegenaan loop als verpleegkundige. Zodoende kwam ik op het idee om haar oproep te gebruiken voor mijn eigen doel. Als verplegingswetenschapper focus ik me op gezondheidsbevordering. Binnen mijn werk focus ik me op jeugd, maar ook preventie en de publieke gezondheid hebben mijn interesse. De afgelopen weken had ik het qua werk/afspraken een stuk rustiger en dat gaf me de tijd om na te denken over wat ik wil. Ik krijg veel kansen, zie mogelijkheden en ben positief over de ontwikkeling waar ik in zit. Maar laat ik eerlijk zijn dat dit tijd kost en voor mijn gevoel met ups & downs gaat. Momenten van twijfel wisselen zich af met momenten van vertrouwen, maar door er de tijd voor te nemen stil te staan bij de vraag wat ik echt wil, krijg ik een steeds beter beeld waar ik wil komen. En dat lieve mensen, dat geeft zoveel energie en inspiratie wat je kunt gebruiken om vervolgens je ideeën qua werk verder vorm te geven. Wat die ideeën precies zijn en waar ik me op wil gaan focussen, daar wil ik binnenkort een uitgebreide blogpost aan wijden. Dus to be continued.

Zo, na 1700 woorden vind ik het mooi geweest. Ik klap mijn laptop dicht, zet mijn mail op out of office en ga me maar eens bezig houden met het inpakken van mijn tas. Over een paar dagen twee weken rondstruinen door Helsinki, Sint Petersburg & Moskou. Zo. veel. zin. in! Tot over een paar weken lieve lezers.

Liefs, Annemieke

Ben je benieuwd naar meer blogposts vol foto’s, tips & quotes?
– Een terugblik naar een half jaar 2017
– Over een gezonde leefstijl als basis, leven in het nu en de balans tussen inspanning en ontspanning
– Van een weekendje weg naar de behoefte van een gestructureerde planning voor een productieve week, zo zag mijn week eruit. 
– In deze blogpost gaat het over motivatie, het “fuck it”-gevoel en je intuïtie volgen
– Hier schrijf ik over vleugels krijgen, klein worden gehouden door groter te denken en de link tussen groei en geluk
– Of lees over sporten en spierpijn, spontane besluiten en reisinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *