Trainingsweek

Na twee intensieve weken is het tijd voor een iets rustigere week. Aan de ene kant vind ik het lastig om de rem er een beetje op te zetten, maar aan de andere kant geniet ik er ook van. Even iets minder trainingen, iets minder kilometers en iets minder last van vermoeidheid. Al lijk ik van die laatste juist meer last te hebben omdat ik er aan toe geef. Zo skipte ik een WOD, ging ik een heerlijk weekendje weg en plande ik een dagje sauna in. Het bekende ‘na inspanning komt ontspanning’ in de praktijk brengen.

Maandag – Rustdag
Na een lekker fanatiek weekend (check mijn vorige trainingsweek) zie ik de maandag als rustdag. Ik geniet ervan, maar voel ergens ook de behoefte om gewoon even een klein rondje hard te lopen. Addicted noemen ze dat maar ik weet me in te houden. Rustdag is rustdag en ik doe qua sport helemaal niets, op een rondje wandelen met Hegi na.

Dinsdag – 14km hardlopen
Na een rustdag staat er weer een wat langere afstand op de planning. Geen lange duurloop (á +17km) maar een rondje waarin ik mezelf wel uitdaag. Ik besluit te gaan hardlopen in de omgeving van de mijn schoonouders en het fijne daaraan is dat de kilometers voor mijn gevoel sneller gaan. Ik loop hier niet zo vaak dus moet soms even zoeken naar de route en ben daardoor meer bezig met de omgeving dan met het hardlopen. Ik wandel bij 5km en bij 10km heel even, maar loop de rest op een fijne pace. Mijn benen zijn weer volledig hersteld van afgelopen weekend en ik fantaseer alweer weg naar langere afstanden.

Woensdag – Yoga & CrossFit
‘s Ochtends regent het echt keihard en dus besluit ik met de auto naar yoga toe te gaan, ondanks dat het nog geen 5min fietsen is. Heel slecht, maar ik word niet blij van de gedachte “als een verzopen katje op een yogamatje”. Ik volg weer een lesje Kundalini yoga en waar het de week ervoor nog heel erg wennen was, wist ik nu wat er ongeveer ging komen. Ik vond de les iets minder intensief, maar dat maakte wel dat ik meer ging nadenken over de vorm van yoga. Ik ben er nog niet uit of deze vorm ook echt een aanvulling is op mijn marathon training, maar dat ik het fijn vind qua balans, dat wel.

Eind van de middag is het gelukkig weer droog. Ik spring op mijn fiets naar CrossFit en skip daarmee de 7km hardlopen (heen en terug). Ik durf het niet aan, omdat ik ‘s ochtends ook al aan yoga heb gedaan en gisteren al 14km heb hardgelopen. Trainen is goed, maar overbelasting is not done. Tijdens de WOD staat met name krachttraining van het bovenlichaam op het programma, maar ook de bovenbenen worden met de back squats lekker getraind. Op het programma staat een skill development van de butterfly chest to bar technique. Ik merk dat de kracht in mijn armen wel iets toeneemt waardoor ik de oefeningen steeds beter ga uitvoeren, maar 10x herhalingen achter elkaar is nog iets te veel gevraagd. Dus nee, een goede chest to bar zit er nog niet in. Tijdens de WOD schaal ik de oefening dan ook. Op het programma staat een AMRAP van 20min van 10 chest to bar, 30 strict presses met 15kg en 50 back squats met 15kg. Ik tik bijna de 4 rondjes aan en ben tevreden. Dit was me het dagje wel!

Vrijdag – Rustdag
Last minute besluiten mijn moeder en ik aan het begin van de week samen een weekendje weg te plannen. Mijn moeder haalt me op vrijdagochtend op om vervolgens samen door te rijden naar het oosten van het land. Mountainbike, hardloop- en wandelschoenen mee en het moeder-dochter weekend is aan. Ik wilde eigenlijk vrijdagochtend nog naar CrossFit gaan maar ik skip de WOD van 7.00u. Vandaag staat namelijk in het teken van een dagje sauna en aangezien ik me moe voel, geef ik er even aan toe. Feit dat ik in de sauna op een loungebank ook heerlijk even in slaap val zegt genoeg. Dus prima keuze!

Zondag – 11,5km hardlopen
Met een mama als hardlooptrainster voelt het soms alsof ik een eigen personal coach heb. Nu loopt mijn moeder lang niet meer zoveel kilometers als ik, maar qua kennis en ervaring kan ik het nog niet van haar winnen. Ook al zijn we een weekendje weg, we vinden het beide heerlijk om lekker sportief bezig te zijn. Mijn moeder is dan ook diegene die me op zondagochtend aanmoedigt nog een rondje te gaan hardlopen en heeft al een route uitgestippeld voor ik er erg in heb. Op een rustige pace loop ik ruim 11km terwijl me moeder me de weg wijst, me aanwijzingen geeft, foto’s maakt en herinneringen ophaalt van haar hardloopprestaties. Een superfijne afsluiting van rustige week en een nog relaxter weekend.

Op naar een nieuwe trainingsweek!

Liefs, Annemieke

Heb je een vraag m.b.t. het trainen voor een marathon? Leuk! Stuur me een mailtje of laat hieronder een berichtje achter.
Lijkt het je leuk om mijn training te volgen? Je kunt me vinden op TwitterInstagramFacebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *