Trainingsweek

Mijn idee om er in mijn training voor de marathon een mix van hardlopen, CrossFit en yoga van te maken bevalt me tot nu toe heel goed. Zelfs een lange duurloop voor of na een WOD is geen probleem. Ik voel mijn benen wel, maar de belasting is anders en dat zorgt ervoor dat beide trainingen elkaar voor mijn gevoel aanvullen. En dat geldt ook voor yoga. Iets compleet anders, maar juist daarom heel fijn.  It’s feel good en ik voel me goed! Ik spendeerde de zondagavond lui op de bank met de beentjes omhoog om vanochtend de week weer helemaal fit te beginnen. Een terugblik naar mijn trainingsweek.

Dinsdag – 5km hardlopen
Omdat mijn vriend deze week de auto nodig heeft ben ik al twee dagen op mijn fiets naar het werk gegaan en dat bevalt eigenlijk super goed. Het is een kleine 10km fietsen en dat betekent dat je na een half uurtje fris en fruitig op kantoor aan komt. ‘s Middags weer een half uurtje terug en mijn warming-up voor een rondje hardlopen heb ik er al op zitten. Ik neem Hegi mee en wandel daardoor tussendoor wat stukjes. Het voelt niet echt als een training, maar ik heb wel lekker veel bewogen vandaag.

Woensdag – Yoga
Tijd om weer een nieuwe vorm van yoga te ontdekken. Dit keer Kundalini yoga en mensen, wat een ervaring. Deze vorm van yoga viel me op qua intensiteit. Omdat het me donderdag niet zou lukken om aan Ashtanga Yoga mee te doen wilde ik aan een andere intensievere vorm meedoen. Ik las op de site dat dit een krachtige vorm van yoga is en met een blanco gevoel schreef ik me in. Aan het begin van de les maakte ik kennis met de docente die me al meteen vertelde dat dit wel iets anders was dan Ashtanga yoga. Kundalini yoga omvat dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met ademhalingsoefeningen, mudra’s, mantra’s & creatieve meditaties. Jawel! Had ik al gezegd dat dit een bijzondere vorm van yoga is? De les duurde ruim anderhalf uur en ik liet het over me heen komen. Qua intensiteit goed te doen, qua vorm van yoga wat wennen. Maar juist dát, het over je heen laten komen, ervaren dat alles goed is, dat maakte het heel fijn. Intensief én indrukwekkend.

Vrijdag – CrossFit & 7km hardlopen
Na een paar onweersbuien en heel wat regen ‘s nachts verwacht ik dat het lekker is afgekoeld maar ik kom er hardlopend al snel achter dat dit niet het geval is. Men, wat is het benauwd. Ik kom al lekker sweaty aan in de box waar een killer van een WOD op de planning staat. De warming-up is dit keer wat rustiger, maar dat mag ook wel met een AMRAP (as many rounds as possible) van 35min. Binnen deze 35min is het de bedoeling dat je 30m walking lunges doet met kettlebells (ik kies voor een kettlebell van 12kg), 20cal op de assault bike en 30 ring rows. Ik finish uiteindelijk bijna 6 rondes en ben daarna helemaal op. Ik probeer mijn temperatuur weer wat naar beneden te brengen voor een ventilator en loop vervolgens 3,5km in een rustig tempo naar huis. Op de een of andere manier lijkt het op dat moment iets koeler aan te voelen dan ‘s ochtends vroeg. Het rustig uitlopen vind ik heerlijk.

Zaterdag – 17km hardlopen & 5km wandelen
Ondanks dat ik spieren in mijn benen nog een beetje voel van de lunges van gisteren ga ik toch op pad voor een lange duurloop. Ik besluit ongeveer hetzelfde rondje als vorige week te lopen en ben benieuwd hoe het nu voelt. Gaat het weer zo makkelijk? Herstel ik weer zo snel? Het antwoord op beide vragen is ja. Ik kom thuis en barst eigenlijk nog van de energie. Mijn benen voelen wel wat vermoeid, maar ik merk dat het hardlopen me zo’n goed gevoel geeft. Ik herken het van vorige marathontrainingen en kan alleen maar uitkijken naar de steeds langer wordende duurlopen. Gedurende de dag veranderd dit gevoel niet.

Zondag – CrossFit & 7km hardlopen

Ik lig om 1.00u in mijn bed na een feestje en sta om 9.00u alweer in de box voor een lesje CrossFit. Say what?! Ik moet wel even zin maken, maar als de muziek eenmaal aan gaat stroomt er een energie door me heen. Ik maak wel bewust het besluit om iets minder zwaar te trainen. Na een set van 5 x 5 isometric squats staat de WOD op het programma. Dat doe ik met een lege bar (van 15kg) omdat ik een overbelasting wil voorkomen. We moeten 20min lang om de minuut een andere set doen: op de oneven minuten 5x overhead squat, op de even minuten 8x bent over row. Een lege bar is een goede keuze, ook al voel ik me aan het eind van de WOD niet echt uitgedaagd. ‘s Middags loop ik een klein herstelloopje en eindig op het terras bij de tennisbaan om mijn vriend aan te moedigen. Een lekker sportief dagje wat me veel energie geeft voor de week die komen gaat.

Op naar een nieuwe trainingsweek!

Liefs, Annemieke

Heb je een vraag m.b.t. het trainen voor een marathon? Leuk! Stuur me een mailtje of laat hieronder een berichtje achter.
Lijkt het je leuk om mijn training te volgen? Je kunt me vinden op TwitterInstagramFacebook

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *