Dit is het geheim van ‘The Secret’: het boek wat vele levens heeft veranderd!

Het is niet voor niets dat het boek The Secret miljoenen keren is verkocht. Het is namelijk meer dan een boek alleen. Het is een lifechanger die maakt dat je anders naar je eigen leven gaat kijken. Dat klinkt lekker spiritueel en dat is het ook. Wat dat betreft moest ik even over een drempel heen om me aan de materie over te geven, maar het boek is zo geschreven dat het enorm makkelijk weg leest. Sinds ik me afgelopen jaar in ‘geluk’ ben gaan verdiepen raak ik meer en meer gefascineerd door de invloed van gedachten op gezondheid. Het gaat niet alleen maar om gezonde voeding en voldoende beweging, een gezonde leefstijl en goed in je vel zitten is veel meer dan dat. Vandaar mijn groeiende interesse in spiritualiteit en mijn keuze voor het boek The Secret. Kom maar op met “dat geheim”!

Wat leerde ik uit ‘The Secret’?

De wet van de aantrekkingskracht: Het gelijke trekt het gelijke aan

Volgens de wet van de aantrekkingskracht trekt het gelijke het gelijke aan, dus als je een gedachte hebt, trek je soortgelijke gedachten aan. Het geheim van The Secret is dat je hiermee alles in je leven zou kunnen manifesteren, omdat je gedachten er voor zorgen dat de dingen waar je aan denkt ook echt in je leven komen. OK leuk hoor ik je denken, maar hoe werkt dat dan? Ik ga het proberen uit te leggen. Gedachten zijn als het ware magnetisch. Alles wat je denkt trilt op een bepaalde frequentie (een trilling). Maar niet alleen je gedachten trillen op een bepaalde frequentie, alles om je heen bestaat ook uit energie. En deze energie wordt weer gekenmerkt door haar eigen frequentie. Wanneer je denkt, worden jouw gedachten uitgezonden in het universum en trekken als een soort magneet alle dingen op dezelfde frequentie aan. Dat betekent niet dat alles waar je nu aan denkt, zich ook direct aan je laat zien. Maar je zult merken dat alles waar je je op focust, alles wat je écht wilt, ook naar je toe zal komen.

Je zult merken dat alles waar je je op focust, alles wat je écht wilt, ook naar je toe zal komen.

Voorwaarde is wel dat je erin gelooft. Op het moment dat je twijfels hebt, je gedachten hebt over iets wat misschien wel niet gaat lukken, dan zal dit ook niet lukken. Want: het gelijke trekt het gelijke aan. Dat maakt het heel simpel en tegelijkertijd heel ingewikkeld. Toen ik het boek las heb ik het dan ook wel eens weggelegd. Het ene moment was ik enorm enthousiast en het volgende moment heel kritisch. Want hoe zit dat dan met gezondheid (en ziekte)? Gaandeweg leerde ik dat dankbaar zijn essentieel is. Je focussen op wat je hebt, wat je wilt en wat je gelukkig maakt.

Bedenk je wat jij wilt. Je bent niet gebonden aan de overtuigingen van een ander. 

Vaak weet je wel een beetje wat je zou willen, in welke richting je zou willen begeven, maar soms blijf dit ook wat vaag. Bedenk dan wat je niet wilt. Het is fijn om het hier met anderen over te hebben, maar pas wel op dat je bij jezelf blijft. Leer je eigen wensen ontdekken en voorkom dat je een ander wilt pleasen. Het gaat uiteindelijk om jouw gedachten, want dat is waar de wet van de aantrekkingskracht op werkt. Kom erachter wat jij wilt en richt je daar op. Jij bent uiteindelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen gevoel, succes en geluk.

Hoe dankbaarder je bent, hoe meer (gebeurtenissen, dingen, geld) je zult krijgen om dankbaar voor te zijn

Vaak willen we dingen die we (nog) niet hebben. We zijn materialistisch ingesteld, willen het liefst zoveel mogelijk geld en verlangen naar een non-stop gevoel van rijkdom. Daar is niets mis mee, maar daar gaat het niet om. Het is veel belangrijker hoe je je voelt. Hoe je je voelt draait om afstemming met wie je werkelijk bent. Je kunt wel continu ‘meer’ van iets willen, maar als je niet lekker in je vel zit en niet weet wat je écht gelukkig maakt, dan zal je je altijd maar oncomfortabel blijven voelen.

Je moet het zien als een soort positieve flow die je zelf kunt creëren. Een goed gevoel levert vaak positieve gedachten op en andersom geldt dit ook. Als je positief in het leven probeert te staan, focus je je automatisch op dingen die goed voelen. Je richt je aandacht op dingen die goed gaan, dingen die je gelukkig maken en dingen waar je dankbaar voor bent. Dat fijne gevoel van tevredenheid zorgt ervoor dat je in een soort fijne flow terecht komt. Een gevoel wat je non-stop wilt behouden. Dat kan ook, want elk moment van de dag kan je terug naar dat besef van dankbaarheid door je gedachten er op af te stemmen. Kijk om je heen en ontdek wat er (al) is. Als je dat hebt gedaan ontstaat er een gevoel van rijkdom en dat is de basis om te denken aan wat je (nog meer) wilt. Dus denk niet vanuit een gevoel van leegte, een gevoel van tekort. Dat werkt alleen maar tegenstrijdig, want de wet van de aantrekkingskracht trekt altijd het gelijke aan.

Geluk komt voort uit je gedachten

Het bekende cliché “geld maakt niet gelukkig” is waar, maar leven in armoede willen we ook niet. Geld is een middel wat nog niet maakt dat je continu een gevoel van geluk ervaart. Het zijn je gedachten die maken dat je jezelf gelukkig(er) kunt voelen. Je kunt je gedachten richten op dingen die maken dat je je steeds een beetje beter voelt. Als je dat doet dan zal je een gevoel van geluk krijgen, die maakt dat je positieve energie krijgt en nieuwe inspiratie ontvangt wat weer nieuwe (succesvolle) resultaten met zich mee kan brengen. Maar daarvoor moet je je wel blijven richten op de toekomst. Als je alleen maar oog hebt voor wat nu is, kunnen de dingen niet beter worden. Je kunt nooit nieuwe resultaten krijgen als je je alleen maar focust op dit moment. Dus stap 1 is proberen gelukkig te zijn, waarop je vervolgens stap 2 (al) in gang kunt zetten om te werken aan doelen die je nog gelukkiger maken.

Het boek ‘The Secret’

Nu je dit zo leest, kun je dan een ervaring opnoemen waarbij de ‘wet van de aantrekkingskracht’ heeft laten zien dat het ook bij jou al heeft gewerkt? Ik kan er zo een aantal noemen. Bijvoorbeeld het willen uitlopen van de marathon onder de 4.00u, het behalen van mijn master Verplegingswetenschappen, mijn huidige job en de kansen qua persoonlijke ontwikkeling die ik krijg en het werken aan deze blog wat nog steeds niet als werk voelt maar ik soms al wel als werk mag zien. Het maakt me gelukkig dit te kunnen delen in de hoop dat ik jou hiermee kan inspireren om (ook) te gaan voor de dingen die je wilt bereiken. Er is ontzettend veel mogelijk! Het boek kan je helpen om in actie te komen omdat het heel duidelijk uitlegt wat de wet van de aantrekkingskracht is, hoe het werkt en wat je ermee kunt bereiken. En aanrader voor iedereen die wil leren hoe je een positieve flow in je leven kunt krijgen waar succes en rijkdom een gevolg van zijn. Het boek kost €11,90 en is te koop bij Bol.com.

Liefs, Annemieke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *