Foto’s, tips & quotes – Terugblik op half jaar 2017

Het is juli en dat betekent dat het eerste half jaar van 2017 er alweer op zit. Say what?! Jaa lieve mensen, tijd vliegt en ongemerkt vliegen we mee. Terwijl ik me juist had voorgenomen om dit jaar soms wat bewuster stil te staan. Oops! Maar hoe fijn is het om gewoon met de waan van de dag mee te gaan? Voor mijn gevoel volgt het ene geluksmoment het andere op en of dat dat komt doordat ik me meer in posiviteit, bewustzijn en persoonlijke groei verdiep weet ik niet, maar het voelt goed. Niets fijner dan elke dag positieve energie krijgen van de dingen die je doet. Vandaag een soort terugblik op de afgelopen zes maanden.

 

Nurse Next Level

Next Level staat voor groei. Zowel binnen mijn werk als in doelen die ik mezelf stel. Mijn blog kreeg in maart de ondertitel ‘Nurse Next Level’ en dat was ook het moment dat ik me inschreef bij de KvK. Een kleine mijlpaal maar ook niet meer dan dat. Voor mijn gevoel is er namelijk niet veel veranderd, los van de verplichte nummertjes die je als ondernemer hoort te doen. Ik noem een blauwe envelop thuisgestuurd krijgen die je eraan herinnert dat je je omzetbelasting moet aangeven. Hmm, administratie is niet mijn favoriet. Maar ik klaag niet, want juist die diversiteit maakt dat ik het zo leuk vind. Ik voel een bepaalde vrijheid die ervoor zorgt dat ik mijn werk als verpleegkundige op een ondernemende manier kan vormgeven. De spreekuren met ouders en jongeren worden ingepland, maar alle initiatieven eromheen regel ik zelf. Congres bijwonen hier, cursus volgen daar. Presentatie geven hier, opdracht uitvoeren daar. Zoals ik al zei, Nurse Next Level staat voor groei en dat is dan ook de focus die ik heb. Ik wil zelf groeien met het idee anderen ook te inspireren tot groei. Klinkt als een easy job nu ik het zo opschrijf, maar het lastige is dat ik voor mijn gevoel soms mijn focus verlies. Dan komt er zoveel tegelijkertijd op mijn pad dat ik keuzes moet maken wat ik wel en wat ik niet wil, waardoor ik weer even terug ga naar mijn doel. Een tip die ik je mee wil geven: maak altijd besluiten vanuit je gevoel want als het goed is staat dat in relatie tot wat je wilt bereiken.

Bewust nadenken over wat je wilt. Ik weet niet of je wel eens hebt gehoord van de ‘de wet van de aantrekkingskracht’ maar ik kom dit keer op keer weer tegen en merk ook dat het echt werkt. Je gedachten zijn de basis voor groei!

Geluk zit hem in groei

Geen idee hoeveel boeken ik de afgelopen maanden heb gelezen, maar het zijn er heel wat. Ik leer dat geluk heeft te maken met je gevoel, ook wel je intuïtie. Bewust nadenken over wat je wilt. Ik weet niet of je wel eens hebt gehoord van de ‘de wet van de aantrekkingskracht’ maar ik kom dit keer op keer weer tegen en merk ook dat het echt werkt. Je gedachten zijn de basis voor groei. Zo vullen mijn weken zich de laatste tijd met opdrachten die ik wil doen. Dingen waar ik heel veel energie van krijg. Het voelt ook alsof elke opdracht een vervolg krijgt, omdat er telkens weer (aan)vragen uit voortkomen. Iets met toeval of is dat ‘the law of attraction’?

Ik noemde het hierboven al: ondernemen als verpleegkundige. Dingen vallen voor mijn gevoel op zijn plek. Ik ben een ondernemend type, zit vol ideeën maar was ook lange tijd op zoek naar het ‘hoe’. Ik ontwikkelde mezelf in de richting die ik op wilde, maar dacht ook (te)veel na waardoor acties soms uitbleven. En dat frustreerde waardoor ik stagneerde. Ik kon namelijk niet tevreden zijn met wat ik had bereikt, want ik wilde altijd meer. Iets wat ik wilde veranderen en dus ben ik me erin gaan verdiepen. Gezond leven heeft me altijd al geïnspireerd, maar wat is gezond eigenlijk? Naast sport en gezonde voeding is goed in je vel zitten ook een onderdeel van je gezondheid en dus lees ik tegenwoordig boek na boek over de combinatie van gezondheid en geluk. En het grappige is, daarin vind ik antwoorden op de vragen ‘wat wil ik’ en ‘hoe bereik ik wat ik wil bereiken’. Zo noemde ik al eens eerder de quote: ‘Succes zou omschreven kunnen worden als voortdurend gelukkiger worden en het gestaag verwezenlijken van doelen die de moeite waard zijn’ van Deepak Chopra. Iets wat ik nu toepas in alles wat ik doe. Elk doel wat ik wil bereiken moet de moeite waard zijn en dat maakt me niet alleen gelukkig, het zorgt ook voor groei.

Twijfels kosten zoveel meer (negatieve) energie dan het hebben van duidelijkheid. Dus maak een keuze dan komen die vervolgstappen vanzelf.

Marathon nr. 5

Lange tijd liep ik met het idee rond, maar de knoop daadwerkelijk doorhakken is toch altijd even een dingetje. Ik voelde een druk, terwijl ik die nu helemaal niet meer voel. Echt lieve mensen, twijfels kosten zoveel meer (negatieve) energie dan het hebben van duidelijkheid. Ik maakte het besluit en dat maakte dat ik meteen nadacht over mijn trainingsschema. Ideeën worden direct inzichtelijk en dat geeft een gevoel van rust. Al is rust niet het goede woord, want de rust in mijn trainingsschema is schaars. Ik wil een combi maken van hardlopen met CrossFit & yoga en dat zorgt ervoor dat ik de ene week 5x per week ga sporten en de andere week zelfs 7x. Het vergt wat extra planning, maar levert me tegelijkertijd ook de nodige ontspanning op. Sporten geeft me zo ontzettend veel positieve energie! En dan heb ik het nog geen eens over de marathon zelf. Oh boy, wat kijk ik er naar uit om die ultieme uitdaging weer te finishen.

Vooruitkijken

Begin dit jaar maakte ik een moodboard. Deze hangt boven mijn bureau waardoor ik er regelmatig naar kijk. Nu denk ik niet dat een moodboard een must is om doelen en ambities inzichtelijk te krijgen voor jezelf, maar het kan je (uiteindelijk) wel die bevestiging geven waar je naar op zoek bent. Het is namelijk niet voor niets dat sommige woorden, teksten, quotes en afbeeldingen je aanspreken. Ik ging er een middagje voor zitten, knipte alles wat ik tegenkwam wat me aansprak uit en maakte er vervolgens een geheel van op een moodboard. Het is geen kwestie van denken maar doen, waardoor je inzichtelijk krijgt wat je precies wilt. Als ik kijk naar mijn eigen moodboard krijg ik de bevestiging dat ik momenteel doe wat ik wil doen, maar er missen ook nog een paar dingen. Bepaalde teksten op mijn moodboard herinneren me eraan dat ik hier nog niets mee heb gedaan of motiveren me juist om er iets mee te gaan doen. Nu had ik voor 2017 niet echt concrete goede voornemens voor mezelf opgesteld, maar door mijn moodboard behoud ik wel die focus die ik wil hebben ook al ga ik soms van mijn pad af. Dus een tip en deze quote om mee af te sluiten: “Do not follow where the path may lead. Go instead where there is no path and leave a trail.”

Op naar een mooie tweede helft van 2017!

Liefs, Annemieke

Ben je benieuwd naar meer blogposts vol foto’s, tips & quotes?
– Over een gezonde leefstijl als basis, leven in het nu en de balans tussen inspanning en ontspanning
– Van een weekendje weg naar de behoefte van een gestructureerde planning voor een productieve week, zo zag mijn week eruit.
– In deze blogpost gaat het over motivatie, het “fuck it”-gevoel en je intuïtie volgen
– Hier schrijf ik over vleugels krijgen, klein worden gehouden door groter te denken en de link tussen groei en geluk
– Of lees over sporten en spierpijn, spontane besluiten en reisinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *