Trainingsweek

De gedachte om weer een marathon te gaan lopen zat al een tijdje in mijn hoofd. Maar om dan ook daadwerkelijk de beslissing te maken weer echt in training te gaan, dat is toch nog wel ff een dingetje. En toch ging het vanzelf. Afgelopen donderdag schreef ik me in voor de Amsterdam marathon. Met nog precies vier maanden te gaan om te trainen heb ik er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. Ook mijn idee om er als voorbereiding een mix van sporten van te maken voelt goed. Weer eens wat anders en juist dat vormt een uitdaging. Een terugblik op afgelopen week, mijn eerste trainingsweek die soepel verliep.

Woensdag – CrossFit + 7km
Een WOD aan het eind van de middag betekent soms een race tegen de klok om op tijd te zijn. Zeker als ik er hardlopend heen ga, want daar trek ik een half uur extra voor uit. Ik had van te voren al gezien dat er verschillende oefeningen als ‘skill development and drill’ gepland stonden, maar dat dit zo heavy zo zijn had ik niet verwacht. Na een aantal stretches die we enkele minuten moesten vasthouden, volgden een aantal reeksen van herhalingen. Van thrusters op verschillende hoogten tot toes to bar op verschillende hoogten met een portie spierpijn als gevolg. En dat niet alleen, mijn onderrug ligt sinds woensdag open want tijdens de WOD is er een schuurplek ontstaan door de buikspieroefening op de grond. Vind ik CrossFit echt nog zo leuk? ;-)

Donderdag – 5km
Een dag vol afspraken met een eindeloze file als afsluiter maakte dat ik om 18.30u als een duf konijn het huis binnen stapte. Ik was moe, oververhit (vanwege een auto zonder airco hell yeah) en had even nergens zin in. Een gevoel waar ik tegenin kon gaan, maar waar ik ook maar gewoon even aan kon toegeven. Ik maakte een gevulde maaltijdsalade met oa tonijn, avocado en ei, genoot van een kwark met verse rode besjes als toetje en merkte dat de energie langzaam maar zeker weer begon te stromen. Ik moest nog wat dingen doen wat maakte dat ik om 21.00u klaar was. Nu nog even een rondje hardlopen? Ik keek naar Hegi die altijd in is voor een rondje en zag dat het buiten nog steeds heerlijk zonnig was. Ik kleedde me snel op, trok om 21.15u de deur achter me dicht en genoot vervolgens van een rondje van 5K naar het strandje hier in de buurt. Ondergaande zon, een iets koelere temperatuur en hardlopen met Hegi als gezelschap. Zo fijn om zo een drukke dag op deze manier af te sluiten.

Ondergaande zon, een iets koelere temperatuur en hardlopen met Hegi als energiek gezelschap. Zo fijn om een drukke dag op deze manier af te sluiten.

Vrijdag – CrossFit + 7km
Op vrijdagochtend plan ik tegenwoordig standaard een WOD. De ene keer om 7.00u, de andere keer om 8.00u. Ligt een beetje aan mijn agenda. Nu ik weer in training ben voor de marathon wil ik de WOD combineren met hardlopen om er een dubbele workout van te maken. Het is ongeveer 3,5km van mijn huis naar de box en dat voelt als een ideale warming-up. De cooling-down afterwards is soms iets minder, zeker als er tijdens de WOD ook hardlopen op de planning staat. Al voelt het hardlopen naar huis wel een stuk lichter dan tijdens de WOD, want dit keer stond er 3 rounds for time op de planning van 50x KB swings (16kg) en een 700m burden run met 15kg. Ik schaalde de kettlebell swings na een sessie van 16kg naar 12kg, maar liep de burden run wel met een kilo meer. Ik nam in elke hand een kettlebell van 8kg en dat ging prima. Of naja prima, hardlopen zonder gewichten heeft toch mijn voorkeur.

Zondag – 9km
De weersvoorspelling geeft aan dat het bloody hot gaat worden. Ik heb met vriendinnen afgesproken om ‘s middags heerlijk naar het strand te gaan, dus ik zit in dubio of ik ervoor of erna nog even ga hardlopen. Ik besluit ‘s ochtends vroeg te gaan, want ik verwacht na een dagje strand niet heel veel zin meer te hebben. Ik neem Hegi mee, maar breng deze na 2km weer thuis omdat het toch wel warm is om samen hard te lopen. Na deze “warming-up” besluit ik een rondje van 7km op tempo te lopen. Dit gaat goed. Het is om 9.00u al behoorlijk warm, maar een zacht windje maakt het goed te doen. Pas als ik thuis kom breekt het zweet me aan alle kanten uit. Damn, wat een sauna! Ik neem een verfrissende douche, trek mijn bikini aan en spendeer de rest van de dag heerlijk horizontaal op het strand. Een betere “cooling-down” kan ik me niet wensen.

Liefs, Annemieke

Heb je een vraag m.b.t. het trainen voor een marathon? Leuk! Stuur me een mailtje of laat hieronder een berichtje achter.
Lijkt het je leuk om mijn training te volgen? Je kunt me vinden op TwitterInstagramFacebook

Foto door Forte Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *