Foto’s, tips & quotes van deze week

Vorige week sloeg ik over, dus deze week een extra lang weekoverzicht vol foto’s, tips en ideeën. Van ongeruste momenten tot happy feelings, het was me het weekje wel. Dit weekend gaat dan ook op een versnelling terug om komende week weer vol gas te kunnen gaan. Hoe ik dat doe? Vrijdagavond begon met een vrijmibo die overging in een gezellige bbq. Zaterdagochtend deed ik uitgebreid boodschappen en wandelde ik met Hegi om ‘s middags het terras op te duiken met vrienden om de eerste Canal Pride in Utrecht te aanschouwen. En vandaag? Waarschijnlijk tikt de thermometer de 30 graden aan, dus ik kan me geen betere plek bedenken dan het strand in Scheveningen. Vriendinnen die ik al een tijdje niet gezien heb, tassen vol picknick materiaal en een goed laagje zonnebrand ter bescherming van mijn nu nog witte huidje. Life is good en dat is dan ook het motto van deze blog. Zo houd ik de balans tussen inspanning en ontspanning.

 

Nachtmerrie…

Zaterdagmiddag 13.00u. Ik was even naar de stad en zat op de fiets terug naar huis. Mijn vriend belt me op en zegt dat Revvie kwijt is. Eerst denk ik nog dat hij me in de maling neemt, maar al snel wordt duidelijk dat dit niet het geval is. Ik kom de straat in fietsen en ga er nog vanuit dat ik hem wel ergens zie, maar nee. Kat kwijt. We gaan op zoek naar het beestje, maar ja, waar moet je zoeken? Internet staat vol tips, adviezen en geruststellende woorden, maar ook vol met horrorverhalen waar je niet aan wilt denken. Positief als ik ben houd ik mezelf dus voor dat Revvie wel weer zal besluiten om huiswaarts te keren, maar dagen gaan voorbij zonder enig spoor van die kleine draak… Tot maandagochtend! Ik wandel ‘s ochtendsvroeg met Hegi kriskras door de buurt en besluit als laatste optie weer een keer over de parkeerplaats achter ons appartement te lopen. En je raadt het al: there he is! Een beetje angstig, maar ongedeerd. Ik neem hem mee naar huis, geef hem zijn lekkerste voer en aai hem tot ie een serenade aan knor-geluiden maakt. Happy kat, happy baasje!

Een zomer zoals deze

Het kan aan mij liggen, maar dat weer van de afgelopen week dat vraagt er toch om om lekker naar buiten te gaan? Wandelen met Hegi die elke sloot in springt, met vrienden biertjes drinken op het terras, picknicken met vriendinnen op het strand, een boek lezen op het balkon en ‘s avonds laat kunnen hardlopen omdat het zo heerlijk lang licht en zonnig is. Van mij mag het de hele zomer zo blijven! Nu moet er natuurlijk tussendoor ook wel gewerkt worden, maar lieve mensen een dag heeft 24uur. Wees creatief en maak gebruik van elk moment dat je even van de zon kunt genieten. ‘s Ochtends voor het werk een wandeling, ‘s middags in je lunchpauze lekker naar buiten, na het werk aansluiten in de file maar met het raampje open toch van de zon genieten. En een tip voor het avondeten: maak een (maaltijd)salade en doe deze in een kom, vul een fles water met munt en limoen en pak een kleed in. Fiets naar het eerste beste park en spendeer je avond op een kleedje. Goed gezelschap met wie je de dag door kunt nemen of gewoon een goed boek ter ontspanning en je verlangt niet meer naar het weekend op een doordeweekse dag. Of om 21u besluiten om nog even te gaan hardlopen omdat het nog licht (en iets koeler) is? In de zomer kan het gewoon!

Quote

“Education is not something other people give to you. It’s something you earn by yourself. It’s all about how much you will invest in the process. The process of self-education continues throughout our entire life. In a way, learning is a goal that gives us direction and sense.”

De balans tussen inspanning en ontspanning

Ik vond spiritualiteit altijd maar een vaag iets. En nog steeds vraag ik mezelf wel eens af of het niet wat te zweverig is voor mij. Maar hoe meer ik me in ‘geluk’ verdiep, hoe normaler het wordt. Zo heb ik geleerd over de ‘wet van de aantrekkingskracht’, ben ik me veel bewuster van de invloed van je eigen denken en kan ik mijn gevoel steeds beter positief beïnvloeden. Zoals je in mijn besluit om weer in training te gaan voor een marathon hebt kunnen lezen, wil ik ook wat meer aan yoga gaan doen. Ik rol af en toe mijn matje uit voor een paar yoga poses, heb wel eens een poging gedaan om te mediteren, maar echt innerlijke ontspanning zoeken is er nog nooit van gekomen. En daar ben ik wel eens benieuwd naar. Zeker nu ik mijn trainingsintensiteit weer ga verhogen. Ik ben altijd overtuigd geweest van een bepaalde balans in alles en dus wil ik me eens wat meer richten op de balans tussen inspanning en ontspanning.

Balans is in mijn ogen the key voor een gezonde leefstijl. Een blokje chocola, jazeker. Maar bedenk je dat je jouw leefstijl moet zien als medicijn wat maakt dat je elke keuze weloverwogen moet maken.

Een gezonde leefstijl als basis

Je hoort steeds meer verhalen over de invloed die voeding heeft op je lichaam. Positief en negatief tegelijk en dat maakt het soms lastig. Je kunt tegenwoordig kiezen uit wel honderden diëten, aan fitspiration op sociale media geen gebrek en qua voeding schieten de healthy hotspots als paddenstoelen uit de grond maar blijft junkfood nog steeds de goedkoopste keuze. Ik verbaas me er over en dat niet alleen, ergens maak ik me ook wel zorgen. Als je voeding zoveel invloed heeft op onze gezondheid, waarom zijn we ons er dan niet wat meer van bewust wat we wel en niet (ver)kopen? Zoals Rens Kroes in haar boek Powerfood noemt: “Gezond eten begint met de juiste boodschappen.” En daar sluit ik me bij aan. Dat betekent niet dat er in mijn boodschappenmandje nooit geen Tony Chocolonely reep beland. Sterker nog, balans is in mijn ogen the key voor een gezonde leefstijl. Een blokje chocola, jazeker. Maar bedenk je dat je jouw leefstijl moet zien als medicijn wat maakt dat je elke keuze weloverwogen moet maken.

Leef in het nu

Ik citeer: “In deze wereld waarin we ons leven kunnen regisseren op social media, waarop we vooral de positieve dingen in andermans leven zien, is dat denk ik een belangrijke les. Van een afstandje kan iets er misschien fantastisch uit zien. Maar het zijn de dingen die we vaak voor normaal aannemen, die daadwerkelijk gelukkig maken.” Dit zijn Annemerel haar woorden, maar ik sluit me er volledig bij aan. Laat je niet leiden door alles wat je op social media ziet. Spiegel je eigen leven niet aan dat van iemand anders, maar kijk om je heen naar alles wat jijzelf hebt (bereikt). Hoe cliché ook, de kleine dingen die in het nu er zijn, zijn vaak het meest waardevol. Denk bijvoorbeeld eens aan deze quote: “If you keep traveling ahead in your current manner, you won’t even know that you reached your future once you reached it. Your eyes will be so focused on the next thing. Start now and learn to enjoy life in the moment.” Het is ‘De kracht van het Nu’, zoals Eckhart Tolle het noemt.

Liefs, Annemieke

Ben je benieuwd naar meer blogposts vol foto’s, tips & quotes?
– Van een weekendje weg naar de behoefte van een gestructureerde planning voor een productieve week, zo zag mijn week eruit.
– In deze blogpost gaat het over motivatie, het “fuck it”-gevoel en je intuïtie volgen
– Hier schrijf ik over vleugels krijgen, klein worden gehouden door groter te denken en de link tussen groei en geluk
– Of lees over sporten en spierpijn, spontane besluiten en reisinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *