Foto’s, tips & quotes van deze week

Na een week waarin ik geen enkele blogpost schreef maar wel tig uurtjes achter mijn laptop spendeerde, miste ik het bloggen. Ik moest er weer even in komen, maar een blogpost schrijven is het leukste wat er is. Het klinkt misschien raar, maar beginnen met bloggen is vaak moeilijker dan blijven bloggen. Als ik eenmaal in een flow zit rollen de ideeën en schrijfsels er zo uit, maar als ik na enige tijd weer een blog online wil zetten dan loop ik altijd even vast. Ik weet niet waar ik moet beginnen. Ideeën in concept all over, maar het voelt alsof ik eerst weer even moet laten weten hoe het me is, wat ik allemaal gedaan heb en waarom ik afwezig was. Dus daar begin ik mee. Een update, incl foto’s, tips & quotes van afgelopen week.

Geen passion planner maar een desk planner

Ik ben een beetje een faalhaas als het gaat om plannen. Mijn werkagenda is vaak strak gepland, maar andere dingen plan ik vaak niet. Op zich niets mis mee, maar wel als het je gaat irriteren. Zoals afgelopen week. Ik wist precies wat ik er aan moest doen maar het ook daadwerkelijk doen, ho maar. Ik vond het finishen van de serie ‘How I met your mother’ even belangrijker en dat kan ik iedereen aanraden want dat soort momenten zijn pure ontspanning. Even iets totaal anders. Net zoals de serie House of Cards waar een nieuw seizoen weer van uit is. Ga dat zien, lieve mensen! Maar terug naar die planning. Ik verdiepte me in de passion planner die ik op verschillende blogs wel eens voorbij had zien komen. Het laat je bewust bezig gaan met plannen: van jaar, tot maand, tot week. Incl evaluaties, leuke lijstjes en een kant-en-klare indeling waar over na is gedacht. Toch ging ik voor een desk planner van de HEMA omdat ik daar toevallig in de stad tegenaan liep. Ik maakte een indeling hoe ik hem wilde gebruiken, stelde mezelf vragen om mee aan de slag te gaan en vulde hem in voor aankomende week. Planning, check. Nu nog uitvoeren.

Weekendje wielrennen

Twee dagen er tussenuit die aanvoelen als een week; dat zijn de betere weekendjes weg. Ik ging samen met mijn vader en broers naar Limburg om er te fietsen. Bergje op, bergje af en ‘s avonds de stad Maastricht ontdekken. Echt een waanzinnig weekendje, quality time ten top. Zeker omdat we bij thuiskomst Dumoulin ook nog even live de Giro d’Italia zagen winnen. Ik voelde me al een held toen ik zonder afstappen vele klimmetjes van de Amstel Gold race trotseerde, maar Tom spant de kroon. Ongekend!

Balkon make-over 

Ik bracht de Intratuin een bezoekje en kocht verschillende planten voor zowel binnen als buiten. Het balkon kreeg een make-over en onze werkkamer werd ook weer eens voorzien van frisse groene details. Nu heb ik niet bepaald groene vingers, maar water geven kan ik als de beste. Ik ben benieuwd hoelang ze het volhouden, maar ga mijn best doen ze tot aan een verhuizing (ooit) in leven te houden. Wanneer dat is blijft nog een groot mysterie, want waar ik een paar maanden geleden zei dat Funda regelmatig werd gecheckt, beseffen we ons nu hoe fijn we het hier in Utrecht nog hebben. Terrasje hier, borreltje daar. In de zomer is het maar altijd te leuk om lekker in de stad te wonen. Dus in het najaar maar weer eens op zoek naar die tuin (met huis) om mijn groene vingers verder te ontwikkelen.

Van doelen naar dansen. Van werk naar weekend!

Vandaag ga ik met vriendinnen naar Pinkpop. Een festival waar ik nog niet eerder naar toe ben gegaan, dus ik ben benieuwd. De line-up is in ieder geval goed(fout) dus dat beloofd wat. En als het weer ook nog een beetje mee werkt dan ben ik helemaal happy, al maakt het me eigenlijk ook niet zo uit. Vriendinnen, muziekje, biertje, dansen in de buitenlucht; zulke momenten zijn altijd goed! En daar sluit ik dan ook mijn week mee af. Tijd om de laptop dicht te klappen en de voetjes van de vloer te laten komen. Dit keer een afsluiter met onderstaande quote. Geniet van het weekend en alles om je heen!

Liefs, Annemieke

Nothing in nature lives for itself. Rivers don’t drink their own water. Trees don’t eat their own fruit. The sun doesn’t give heat for itself. Flowers don’t spread fragrance for themselves. Living for others is the rule of nature.

Ben je benieuwd naar meer blogposts vol foto’s, tips & quotes?
– In deze blogpost gaat het over motivatie, het “fuck it”-gevoel en je intuïtie volgen
– Hier schrijf ik over vleugels krijgen, klein worden gehouden door groter te denken en de link tussen groei en geluk
– Of lees over sporten en spierpijn, spontane besluiten en reisinspiratie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *