Foto’s, tips & quotes van deze week

Een terugkerende rubriek betekent elke week een blogpost online van foto’s, tips & quotes. En het leuke daarvan is, ik ga bewust op zoek ga naar tips die me ergens mee helpen. Afgelopen week was dat met het gevoel hoe met mijn tijd om te gaan. Omdat de week ervoor bommetje vol was, voelde afgelopen week als leeg aan. Ik had extra tijd voor het dingen die waren blijven liggen, maar dat gaf me ook de druk dat ik die tijd optimaal moest benutten. En dus vroeg ik mezelf af hoe ik het beste kan omgaan met dat onrustige gevoel? Wel productief zijn, maar mezelf niet continu een druk opleggen. Ik maakte een checklist zodat het voor mijzelf overzichtelijk was wat ik allemaal wilde doen. Vervolgens zag ik aan het eind van de week dat deze zo goed als leeg was en dat gaf me een voldaan gevoel. Check check, dubbel check. Tijd voor weekend, verjaardagen en kleine oogjes. Kijk mee naar mijn week.

Spierpijn to the max

Oh boy, ik weet weer hoe spierpijn voelt. Vorige week vrijdag stond er een WOD op de planning die me in 20min een weekend lang spierpijn bezorgde. Damn it. Gelukkig voel je dat tijdens de WOD zelf nog niet, maar het was geen makkelijke dit keer: 100x box jumps, 100x squats met een kettlebell van 12kg, 100x pull ups & 1km roeien. Jaa, doe dat maar eens na op vrijdagochtend en ik wens je een fijn weekend. Toch heeft het gevoel van spierpijn ook wel iets. Het herinnert je aan de inspanning die je hebt geleverd en het geeft je weekend een lekker luie dimensie. Precies zoals het hoort.

Wat is geluk?

Deze vraag stelde Gretchen Rubin in haar boek ‘The Happiness Project’. Ik wil nog een review over dit boek schrijven dus ik ga nog even niet op de inhoud in, maar benoem wel alvast dat zij geluk vanuit verschillende perspectieven bekijkt. Zo noemt ze dat geluk eenvoudigweg met groei te maken heeft. Volgens haar (na research die ze heeft gedaan) worden we gelukkig als we groeien. Ik citeer: “Het is niet het bereiken van het doel, maar het proces van naar doelen streven – dat wil zeggen groei – dat geluk brengt.” Bijzondere vond ik dat ze bijv het trainen voor een marathon aanhaalde en dat is iets wat ik direct herken. Ja, de finish is ongekend, maar de training er naar toe is net zo waanzinnig. Zoals je hier hebt kunnen lezen gaat de gedachte aan een marathon in het najaar niet meer uit mijn hoofd. Het is alleen nog even de vraag welke het gaat worden.

Het is niet het bereiken van het doel, maar het proces van naar doelen streven – dat wil zeggen groei – dat geluk brengt.

Spontane besluiten

Iets eerder beginnen, iets harder doorwerken of de volgende dag iets meer uren maken? Ik koos voor een combi van de eerste twee wat ervoor zorgde dat ik maandag aan het eind van de middag op mijn wielrenfiets sprong en van Utrecht naar Den Bosch fietste. Een spontaan besluit en dat gaf zoveel energie dat ruim 80km weg onder me doorvloog. Het fijne van wielrennen vind ik dat ik er niet echt moe van word. Natuurlijk kost het me energie, maar ik vind een tempo wat goed voelt en het lijkt wel alsof ik dat uren kan volhouden. Heel anders dan hardlopen maar net zo fijn.

Vogue, reisinspiratie & me-time

Er waren jaren dat ik een abonnement had op de VIVA, Vogue & ELLE. Wekelijks (of 1x per maand) viel er een tijdschrift op mijn deurmat terwijl ik de vorige nog amper had gelezen. Ik heb toen alle abonnementen opgezegd, maar juist toen ging ik ze missen. Toch heb ik geen spijt, want ik koop zo nu en dan een tijdschrift en dan kan ik er ook intens van genieten als ik ermee op de bank zit met een kop thee in mijn hand. Zoals afgelopen week. Ik was hardlopend naar de box gegaan, toen een WOD, vervolgens hardlopend weer terug (en dus een dubbele workout, schouderklopje) om daarna meteen boodschappen te halen voor een lekkere maaltijd voor mezelf, want ik was home alone ‘s avonds. Ik vond dat ik wel wat extra eiwitten kon gebruiken en besloot een goed gevulde tonijnsalade te maken. Alsof dat nog niet genoeg was vulde ik nog een kommetje met kwark, blauwe bessen en een handje noten en crashte met Vogue op schoot op de bank. Jawel, over me-time gesproken.

Let’s go for a walk

Het is ‘s avonds 19.00u. De werkdag zit erop maar je hoofd zit nog vol. Je moet nog dit, nog dat, maar hebt nergens meer zin in. Je kijkt naar buiten, je scrollt door je Instagram en je kijkt weer naar buiten. Jaa, die zon maakt de avond Instagram-waardig. Hop naar buiten om er nog even van te genieten. Afgelopen woensdag was zo’n dag. Ik ging ‘s avonds nog even met Hegi wandelen in een park hier in de buurt en dat was zó mooi. Check de foto. Eerst 20min wandelen, toen 20min op een steen een beetje zitten te zitten met mijn voeten in het water, Hegi die om me heen speelt, zwemt en zich uit schut waardoor ik zeik nat word, en vervolgens weer 20min terugwandelen. Zulke zomeravonden zijn echt zo fijn en hoe hoog het granny gehalte van wandelen misschien ook is, ik wens dat gevoel wat ik toen had iedereen toe.

Quote

 “Het allerbeste wat je kunt doen voor de wereld, is het beste maken van jezelf.” – Wallace D. Wattles.
Met deze quote sluit ik af en begin ik een nieuwe week. Have a good one, lieve mensen!

Liefs, Annemieke

Heb jij nog tips, ideeën of wil je iets delen? Laat een reactie achter in de comments. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *