Foto’s, tips & quotes van deze week

Afgelopen week was vol. Met zon, met werk, met afspraken, met ideeën, met wijn en met vriendinnen. En aangezien de week maar 7 dagen x 24 uur heeft was het wat soms stressen en schuiven maar that’s life. Juist op die momenten zoek ik naar tips die me helpen. Zo las ik ‘s avonds een hoofdstuk in een boek wat ik al eens had gelezen, puur als reminder. Dit herhaalde ik ‘s ochtends om zodoende die focus te blijven houden die ik me had voorgesteld. En dat werkte. Dus niet meegaan in het negatieve gevoel wat ik soms heb, maar zoeken naar een manier om positief te blijven. En jaa, dat kost tijd ondanks dat ik dacht dat ik daar misschien geen tijd voor had. Maar lieve mensen, “geen tijd” is bull shit want tijd heeft alles te maken met prioriteit. Zo, dat was tipje nr 1. Kijk mee naar de volgende foto’s, tips & quotes ter inspiratie.

 

Weekendje vol vleugels – Wings for Life

Vorige week vrijdag was het Bevrijdingsdag en laat ik het geluk hebben dat mijn vriendinnen van een feestje houden. We borrelden eerst gezellig in Den Bosch om vervolgens ‘s avonds het bevrijdingsfestival een bezoekje te brengen. Een fijne avond met het gevolg dat festivalplannen voor de zomer los kwamen. Om te beginnen met Pinkpop in juni. Volgende ochtend stond er een WOD om 9.00u op de planning, maar het zal je niet verbazen dat ik die skipte. Ook mijn sportmotivatie is soms ver te zoeken. De volgende dag haalde ik die schade ruimschoots in met een 15K tijdens de Wings for Life run. Hier lees je het verslag. Wat ook direct mijn hardloopkriebels weer deed aanwakkeren. Ik kan het iedereen echt aanraden om af en toe een rondje te gaan rennen. Hoe kort de afstand soms ook is, je voelt je hoe dan ook beter als je na een run weer thuis komt. En neem een keer deel aan een hardloopevent en ervaar de vibe die daar hangt zelf.

Easy mornings

Als ik een drukke dag heb ik het voor mij echt key om rustig de dag te beginnen. Voor mij geldt echt haat aan haasten. Nu heb ik het geluk dat ik ook echt een ochtendmens ben en vaak uit mezelf vroeg wakker word. Maar dan nog zet ik doordeweeks standaard mijn wekker om half 7. Dat geeft me de tijd de dingen te doen die ik wil doen om op te starten om vervolgens vol gas te gaan.

Groei is geluk

Om een voorbeeld te geven: In een onderzoek werd aan mensen gevraagd of ze liever een baan hadden waarmee ze in het eerste jaar dertigduizend euro verdienden, in het tweede veertigduizend en in het derde vijftigduizend of een baan waarmee ze eerst zestigduizend, dan vijftigduizend en daarna veertigduizend verdienden. Nu bleek dat over het algemeen mensen de voorkeur gaven aan de eerste optie (met de salarisverhoging), ondanks het feit dat ze na drie jaar dan maar honderdtwintigduizend euro hadden verdiend ipv honderdvijftigduizend (Bron: Het Happiness project, Gretchen Rubin). Wat zou jij kiezen?

Ik denk vaak groot, misschien soms wel iets té groot. Het maakt dat ik bewust nadenk over groei wat ervoor zorgt dat ik in beweging kom. Wij mensen zijn heel gevoelig voor verandering. We zetten ons heden vaak af tegen het verleden en zijn gelukkig(er) als we zien dat dit positief is veranderd. Ik doe dat ook. Sterker nog, ik doe dat non-stop en dat maakt me soms onrustig. wat weer zorgt voor frustratie. Wat ik afgelopen week over mezelf leerde is dat ik dit moet accepteren. Streven naar groei zie ik als een goede eigenschap en neem die onrust die daar soms bij komt kijken maar voor lief. Want dat gevoel van groei zorgt er wel voor dat ik continu een gevoel van geluk ervaar. ‘Het beste is goed, maar beter is het beste. ‘ – Lisa Grunwald

Klein worden gehouden door groter te denken

“We worden soms bevangen door angst waardoor we iets toch maar niet doen. Zonde eigenlijk, want het risico op mislukken kun je ook zien als de kans om succes te hebben. Als iets de moeite waard is om te doen, dan is het de moeite waard om erin te falen.” Dit schreef ik afgelopen week op mijn Instagram nadat ik tot een inzicht bij mezelf was gekomen. Angst, doemdenken, beren op de weg zien. Je gedachten houden je tegen terwijl het ook je eigen gedachten zijn jouw ideeën initieert. Klinkt simpel maar het is soms (voor je gevoel) verdomd ingewikkeld. Sinds ik meer leer over de invloed van je denken komt dit telkens naar voren. Aan de ene kant denken we groot, streven we naar groei en willen we verandering. En aan de andere kant houdt iets in ons onszelf ook klein, proberen we dat te accepteren en behouden we onze veilige situatie. Afgelopen week liep ik in gesprek met collega’s hier tegenaan. Iemand zei letterlijk bij een plan: “Je moet het niet te groot maken.” Ze had gelijk als het gaat om het bedenken van tussenstappen, maar kleiner denken terwijl je iets groters voor ogen ziet? Nee, lieve mensen. Volg je eigen gevoel.

Precies dit

Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of others people’s thinking. Don’t let the noise of others opinion drown your own inner voice. And the most important, have the courage to follow your heart and intuition. – Steve Jobs

Liefs, Annemieke

Heb jij nog tips, ideeën of wil je iets delen? Laat een reactie achter in de comments. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *