Foto’s, tips & quotes van deze week

Het leek me leuk om een weer terugkerende rubriek op mijn blog te lanceren. Waar ik voorheen regelmatig op vrijdag mijn favorieten van de week deelde, wil ik nu mijn tips van de week op een rijtje zetten. Via mijn Instagram of Facebook post ik wel eens tips, quotes of foto’s die niet op mijn blog verschijnen, maar met het idee sharing is caring komen ze in deze rubriek ook hier een keertje voorbij.

Master the art of motivation

Het begint allemaal met motivatie en daar kun je (letterlijk) niet vroeg genoeg mee beginnen. “Believe it or not: if you were to start getting up one hour earlier each day you would gain 15 days a year.” Je ochtend zo fijn mogelijk beginnen zorgt ervoor dat je dag ook goed gaat verlopen. Het geeft je positieve energie, zorgt voor productiviteit en een feel good gevoel de hele dag door. Nu is het soms wel even zoeken wat werkt, want wat een fijne ochtend routine is voor de een, geldt niet voor de ander. Ga er eens naar op zoek. Wat maakt dat je energie krijgt ‘s ochtends vroeg? Is dat scrollen door je sociale mediakanalen wel zo fijn of is het puur gewoonte? Ik neem altijd echt de tijd voor mijn ontbijt wat ervoor zorgt dat ik iets lekkers kan maken waar ik zin in heb. De ene keer is dat havermout met vers fruit, de andere keer een mugcake. Daarnaast probeer ik mijn telefoon pas aan te raken als ik aan het werk ga, zodat ik echt even rustig kan opstarten. Als je hoofd nog niet zo vol zit met informatie en indrukken van buitenaf, kom je tot het beste overzicht. Zo maakte ik laatst ‘s ochtends een brainstorm-lijstje met dingen die ik eerst wilde doen, voor ik mijn mail opende en aan de slag ging met de rest van mijn to do’s.

Fuck it!

Het is 16.00u en m’n productiviteit was ver te zoeken. Ik wilde  nog dit, moest nog dat, maar kwam tot niks. M’n frustratie groeide en m’n focus werd met de minuut minder. Eigenlijk had ik geen tijd om een pauze in te lassen maar toch deed ik het. Ik dacht FUCK IT. Ik weet niet of je het boek ‘fuck it’ van John Parker kent? Daarin kun je lezen dat je door fuck it te zeggen je gestresste en propvolle leventje met een glimlach onder ogen kunt zien. En weet je: het werkt.

Volg je intuïtie

Laatst volgde ik een workshop van Marieke van Meijeren, eigenaar van De Bewustzijn School en Sanny Verhoeven, YouTuber van het kanaal Sanny zoekt Geluk. Tijdens de workshop gingen we in gesprek over bewustzijn en persoonlijke groei. Mooiste vond ik de steeds weer terugkerende tip: leer op je intuïtie vertrouwen. Beredeneer niet alles via je verstand. Geluk én succes is zoveel dichterbij dan je denkt, als je maar luistert naar wat je gevoel je zegt. Daarnaast ook deze tip via Sanny: “Als je iets wilt dat je nooit eerder hebt gehad. Doen dan iets wat je nooit eerder deed. We willen vaak nieuwe dingen zonder daarvoor echt te willen veranderen. Als wat je nu doet, niet werkt, verander dan.”

Quote Dalai Lama

“I believe that the very purpose of life is being happy. From the very core of our being, we desire contentment. In my own limited experience I have found that the more we care for the happiness of others, the greater is our own sense of well-being. Culltivating a close, warmhearted feeling for others automatically puts the mind at ease. It helps remove whatever fears or insecurities we may have and gives us the strength to cope with any obstacles we encounter. It is the principal source of success in life. Since we are not solely material creatures, it is a mistake to place all our hopes for happiness on external development alone. The key is to develop inner peace.”

Jezelf verbazen 

‘s Ochtends een WOD en ‘s middags nog “even” van Utrecht naar Den Bosch fietsen op mijn racefiets. Voor de eerste keer dit jaar weer een stukje wielrennen en oh boy I love it. Ondanks dat het wel ruim 3 uur inspannen is, geeft het me ook een heel ontspannen gevoel. Ik heb de route vaker gefietst en dat maakt dat ik zonder na te denken kan fietsen. Soms lange stukken rechttoe rechtaan tussen weilanden door. Ik vind een snelheid die goed voelt en hoef me dan alleen maar te focussen op het behouden van dat ritme. Van te voren had ik even wat twijfels of ik er wel slim aan deed om na een uur CrossFit nog ruim 80km te gaan fietsen, maar het viel me echt alles mee. Binnenkort ga ik een weekendje naar Limburg, ben benieuwd hoe ik het er daar vanaf ga brengen. ‘s Avonds reed ik met de auto mee terug naar huis en spendeerde ik moe maar voldaan op de bank. Dat gevoel, jezelf verbazen: je kunt meer dan je denkt.

Niet vergeten!

“It is the small, and often unexpected, pleasures in life that can make us smile each and every day to help us build happier and more meaningful lives for ourselves and others.”

Liefs, Annemieke

Heb jij nog tips, ideeën of wil je iets delen? Laat een reactie achter in de comments. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *