25x tips om je denken uit te zetten

De laatste tijd ben ik veel bezig met “geluk”. Het is niet zo dat ik bezig ben met een ‘Happiness project’ á Gretchen Rubin ofzoiets, maar gewoon om er meer over te weten omdat ik merk dat het onderwerp ook om me heen “leeft”. Sinds ik me er ook maar een beetje in verdiep lijkt het alsof ik het overal in zie terugkomen. Zo volgde ik laatst voor mijn werk een driedaagse training. De training heette groepsdynamica maar de focus werd gelegd op jezelf leren kennen. Eerst naar jezelf kijken en dan pas naar de groep. Dat klinkt raar, maar geldt in principe voor alles. Als je namelijk niet luistert naar wat je gevoel je zegt, hoe kan je dan succesvol zijn in de dingen die je doet? Deze en nog meer vragen stel ik mezelf. En dat is iets wat ik wil delen, want ik merk dat er veel meer mensen mee bezig zijn. De een noemt het geluk, de ander bewustzijn. Hoe je het noemt doet er niet toe, het komt er op neer dat we gewoon op zoek zijn om (nog) lekker(der) in ons vel te zitten. Iets wat eigenlijk heel simpel is, maar soms heel ingewikkeld lijkt omdat we het onszelf met momenten zo moeilijk maken. Dus bij deze een opsomming van dingen die je kunt doen om in no-time weer dat ontspannen happy gevoel te ervaren. Ik zeg uit met denken, aan met doen.

 

  

Natuurlijk word je het liefst uit jezelf wakker, maar als je dan toch door de wekker gewekt moet worden zorg dan voor een fijn alarm ipv een keiharde buzz. ♥ Zorg dat je op tijd opstaat zodat je niet hoeft te haasten ‘s ochtends vroeg. ♥ Mediteer 10 minuten. Of 5 minuten. Het maakt eigenlijk niet uit hoelang, als je maar even intuned op jezelf. Dat maakt dat je luistert naar wat je lichaam nodig heeft en het geeft zóveel energie. ♥ Stuur een berichtje aan iemand van wie je houdt. Maakt niet uit wat, maar het feit dat je een berichtje stuurt maakt dat je even aan diegene denkt.  ♥ Denk aan iets waar je dankbaar voor bent. ♥ Deel iets hilarisch met iemand. Lach samen. Make fun. ♥ Maak een wandeling buiten en geniet van dat moment. Ervaar alles wat om je heen gebeurd in plaats van continu in gedachten te zijn. Focus op wat je ziet, hoort, ruikt, voelt. ♥ Wees je bewust hoe vaak je wel niet je telefoon pakt om je social media te checken. Maak met jezelf een afspraak wanneer je wel en wanneer je niet met je telefoon bezig mag zijn. Tijdwinst gegarandeerd.  ♥ Neem de tijd om gedachten op te schrijven. Maak een overzicht van ideeën, dromen en concrete doelen. ♥ Vermijd het nieuws ‘s ochtends vroeg. Je wilt je dag toch liever positief beginnen dan gelijk horen welke vreselijke dingen er gebeuren in de wereld? ♥ Adem eens bewust heel diep in (til daarbij je schouders omhoog), houd deze even vast en adem dan in een keer uit door je schouders snel te laten zakken. Herhaal dit een paar keer. ♥ Lees een artikel of een boek wat je interessant vind. ♥ Luister naar muziek die je een fijn gevoel oplevert. Van easy going nummer om in een zen-stemming te komen tot een dance nummer om lekker even op los te gaan. ♥ Eet een stuk fruit en groente of combineer het in een smoothie. ♥ Doe je ogen even dicht en probeer (je gezichtsspieren) te ontspannen. ♥ Geef iemand om wie je geeft een knuffel. ♥ Zoek op Netflix naar een goede (comedy)serie. ♥ Neem 5 min pauze als je een uur hard hebt gewerkt en doe dan echt even iets anders. ♥ Schrijf 3 dingen op die je hebt geleerd de afgelopen week. ♥ Vind iets leuk wat iemand anders deelt wat je ook écht leuk vindt. ♥ Doe een paar yoga poses. Strech & relax, baby. ♥ Houd bij hoeveel geld je waar aan uitgeeft. Gun ook jezelf soms een cadeautje. ♥ Maak tijd om met een vriend of vriendin af te spreken. Trek een fles wijn open en ga in gesprek over de dingen waarop je samen wilt proosten. ♥ Besteed aandacht aan je uiterlijk. ♥ Lees inspirerende quotes. ♥ Maak ergens in je huis je favoriete plek. ♥ Eet iets wat je ontzettend lekker vindt. ♥

Kan jij dit lijstje nog verder aanvullen? Wat helpt jou als je teveel aan het denken bent?

Liefs, Annemieke

Meer lezen over geluk:
– Wil je een gelukkiger leven? Volg deze 10x tips – klik hier
– Succesvol gelukkig worden? Als je iets wilt, kan je het creëren! – klik hier
– Geluk zoeken, vinden en weer delen – bij deze – klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *