De maanden januari t/m april in foto’s

In een blog is een persoonlijke touch het leukste, dus ik vond het tijd om weer eens een maandoverzicht te posten. Al klopt de titel maandoverzicht niet helemaal, want er zijn alweer vier maanden voorbij. Hallo, waar blijft de tijd? Het is inmiddels alweer lente en ook al voelt het qua temperatuur nog winter (op Koningsdag wordt het kouder dan kerst – say what) zijn de dagen weer heerlijk langer. Ik heb de warme havermout ‘s ochtends ingeruild voor kwark met bosbessen & noten en word tijdens een wandeling met Hegi bijna doof gefluit door alle vogels. Ik houd ervan, net zoals het maken van deze blogpost. Terugkijken doet me beseffen wat ik allemaal heb gedaan de afgelopen maanden en dat is een fijn overzicht geworden met veel foto’s, dus wees gewaarschuwd.

 

Last-minute boekten we een wintersport. We wilden ook dit jaar nog even een weekje naar de sneeuw, maar dat was er nog niet van gekomen. Na een dubbelcheck in de agenda’s bleek het mogelijk om een weekje vrij te maken en dus hoopten we op nog wat sneeuw in april. Het was een gek gevoel, want de week ervoor was het hier in NL heerlijk warm weer en volop lente. Ik werd er een beetje zenuwachtig van, maar de garantie dat we in een sneeuwzeker gebied zouden zitten klopte. De kwaliteit van de pistes was aan het eind van de dag wel wat minder, maar voordeel van april is wel dat de dagen langer zijn en je dus na een dagje op de piste gewoon nog heerlijk tot 18u in het zonnetje op het terras kunt zitten.

De afgelopen drie jaar stonden de maanden januari, februari en maart in het teken van mijn training voor de Rotterdam marathon. Dit jaar was dat niet het geval en dat voelde maar vreemd. Zeker op de dag van de marathon zelf. Ik had niet de mogelijkheid om naar Rotterdam toe te gaan omdat we net terug waren van wintersport, maar zag de beelden op tv en kreeg spontaan de kriebels. Die magie van een marathon is zo geweldig. Tijd voor een volgende?

Mijn hond Hegi en kat Revvie komen de laatste tijd regelmatig voorbij op mijn Instagram. Wat zeg zelf, deze foto’s zijn toch het delen waard?

 

Toen ik thuis kwam van wintersport lag er een pakketje op me te wachten van Rohnisch. Helaas kon ik niet bij het Runners event zelf zijn, maar mocht ik wel een setje uit de nieuwe collectie ontvangen. Een tight, top en longsleeve en check zelf, die print is toch waanzinnig?

 

Als er iets bijzonder blijft is het zo’n nieuw klein wonder. Natuurlijk weet je dat het gaat komen, maar als je dan daadwerkelijk ‘s avonds wordt opgebeld door je broer met het nieuws dan geeft dat zo’n waanzinnig gevoel van trots. In januari is mijn nichtje geboren en ook hiervoor geldt het cliché wat gaat de tijd hard. Ik zie haar niet dagelijks, maar als je dan foto’s krijgt opgestuurd of er na een aantal weken weer ziet dan groeit ze als kool.

Ik probeer altijd minimaal 3x in de week te gaan sporten. De hoeveelheid kilometers qua hardlopen zijn een stuk minder dan voorheen, maar ik ga wel standaard 2x in de week naar CrossFit. Ik doe dit nu een jaar en merk aan alles progressie. Zowel tijdens de WOD als in mijn lichaam en mindset. Met CrossFit word ik telkens weer uitgedaagd om mijn grenzen te verleggen en als ik ergens van houd is dat het wel. Steeds iets zwaarder, steeds iets sneller, steeds iets nieuws. Kortom, steeds iets sterker.

  

Van carnaval, het jaarlijkse date-diner met vriendinnen naar Youp van ‘t Hek, avondjes zoals deze zijn goud waard.

Ik volgde een workshop van Aranka van de Voorden – business babe van Jogha & #Fitgirlcode, van Annemerel bekend van haar gelijknamige blog en Emilie Sobels founder van Hashtag Workmode en auteur van het boek ‘Babe you got this’ wat binnenkort uitkomt. De inhoud van de workshop ging over ondernemen. Hoe doe je dat, hoe maak je van een idee een business en vervolgens hoe inspireer je daarmee.

In december werd een idee wat ik had opeens concreet. Of naja, opeens. Ik benutte mijn kerstvakantie om me te richten op de vraag wat ik nu precies wilde. Ik ging aan de slag met post-its, maakte een moodboard en plande verschillende gesprekken in met mensen voor wie ik wellicht iets zou kunnen betekenen. In eerste instantie als brainstorm, maar vervolgens met een steeds duidelijker aanbod. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik me in maart heb ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Toch een bijzonder dingetje. ‘s Middags een flesje bubbels, de volgende dag mijn nieuwe lay-out online en vanaf dat moment gas erop. Meer weten? Lees deze en deze blogpost.

Elke dag hetzelfde ontbijt gaat vervelen en dus maak ik regelmatig iets nieuws. Bijvoorbeeld deze tip: magere kwark, blauwe bessen, noten en kokos schaafsel on top. Meer ontbijtrecepten vind je hier.

In april stond het tweedaagse Nederlands Congres Volksgezondheid in de agenda. Van de organisatie mocht ik onderdeel zijn vanwege mijn functie als trainee binnen het bestuur V&VN Maatschappij & Gezondheid en daarnaast leverde ik een bijdrage aan het programma door een pitch en een workshop te verzorgen. Geen daily job om voor een zaal van een paar honderd man te spreken, maar het mag er best een worden. Iets waarop ik me ook focus in een leertraject voor ambassadeur waar ik onlangs voor ben aangenomen. Good things are coming.

Op dit moment ligt ‘The Happiness project’ nog op mijn nachtkastje maar de andere boeken hierboven heb ik gelezen. Ik verdiep me sinds vorig jaar in de combinatie van gezondheid en geluk en lees boek na boek. In eerste instantie vanuit een eigen interesse, maar ik merk ook om heen dat er steeds meer behoefte aan is. Ik kan zeggen dat het super goed gaat, zowel qua werk als hoe ik in mijn vel zit. Tuurlijk, ook ik ben af en toe onzeker, word soms gevoed door jaloezie als ik door Instagram scroll of baal van iets wat niet lijkt te lukken. Maar overall ben ik gelukkig en besef ik me hoe goed ik het heb. Door de inhoud van (onder andere) bovenstaande boeken krijg ik inzicht hoe je positief kunt denken, waarom bewustzijn helpt en wat je (zelf) kunt doen om je eigen geluk én succes na te streven. En dat is iets wat ik wil delen, want zoals ik al zei, we lopen vaak allemaal tegen dezelfde dingen aan. Heb je vragen, tips, ideeën of wil je gewoon contact met me opnemen, laat dan een berichtje achter of stuur me een mailtje. Super leuk!

En dan nu, op naar de zomer. Wijn drinken in de zon buiten op het terras, met blote voeten over het strand wandelen met Hegi, uitkijken naar de citytrip van Helsinki naar St Petersburg naar Moskou met Ibiza aan het eind van de zomer als kers op de taart, doordeweeks plannen qua werk verder vormgeven om in het weekend met vriendinnen te genieten op festivals. Kijk je er ook zo naar uit?

Liefs, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *