Geluk zoeken, vinden en weer delen – Bij deze

Werk wat niet als werk voelt. Kortom, doen wat je écht gelukkig maakt. Als ik me ergens op focus is het wel op dat laatste. Ik ben er dagelijks mee bezig en dat klinkt vermoeiend, maar is het alles behalve. Het gaat namelijk vanzelf en levert me ook nog eens waanzinnig veel energie op. Energie die ik vervolgens weer stop in mijn werk, in mijn blog, in mijn onderneming en niet te vergeten weer in me mezelf. Me focussen op het creëren van een gevoel van vrijheid ook al werk ik me uit mijn naadje. Mag ik dat zo zeggen? Ja, want dat bedoel ik positief en dat wens ik jou ook toe. Dat gevoel van vrijheid dan, geluk ervaren. Een terugblik op dingen die ik de laatste tijd deed.

♥ Qua werk zit ik voor mijn gevoel in een soort flow. Mijn werk geeft me momenteel een enorm goed gevoel en ik geniet van de kansen die ik krijg. Naast de praktijk als jeugdverpleegkundige ook veel projecten. Spreken op het Nederlands Congres Volksgezondheid laatst was echt waanzinnig en dat is dan ook echt iets wat ik vaker wil gaan doen. Nu staat er natuurlijk nog niet direct iets soortgelijks in de agenda, maar wel kreeg ik afgelopen week alweer een vraag voor een presentatie. Daarnaast tikte in mijn eerste opdracht binnen en ben ik heel dankbaar voor een leertraject waar ik onlangs mee mocht starten. Ik krijg hierin echt de bevestiging van theorieën die ik lees over geluk en succes in combinatie met bewustzijn en dat geeft me heel veel inspiratie en energie.

♥ Omdat e-mail of WhatsApp tegenwoordig de manier is om een bericht te versturen is het krijgen van een kaartje extra leuk. Zeker als het onverwacht is, want waarom wachten tot kerst of een verjaardag? Vorige week verstuurde ik verschillende mensen spontaan een kaartje, van oud-collega’s tot vriendinnen. En hoe toevallig viel er bij mijzelf ook onverwacht een kaartje op mijn deurmat. Mijn leidinggevenden spraken hun waardering uit voor het werk wat ik de afgelopen periode deed. Aan de ene kant dacht ik ‘ik doe gewoon mijn ding, zo bijzonder is het ook weer niet’, maar besefte me door het kaartje dat ik dit anders moet zien. Ik noemde al eens eerder de tip om een dankbaarheidsdagboek bij te houden en het grappige is, dat is ook een note to self. Ik houd sinds 2016 wel het boekje ‘one line a day’ bij, maar noteer hierin alleen maar wat ik heb gedaan. Ik wil dit veranderen door hierin op te schrijven waar ik dankbaar voor ben.

Veel neem ik maar voor normaal aan, terwijl er dagelijks zoveel bijzonders gebeurd.

♥ Iets heel anders: we hebben een grote keukentafel voor acht personen en het is daarmee een eye catcher in onze woonkamer. De laatste tijd zet ik hier elke week een nieuwe bos bloemen op en iedere keer als ik in huis ben geniet ik ervan. Misschien ontzettend burgerlijk, maar zo fijn. Sommige bloemen ruiken heerlijk en als ik hier ‘s ochtends ontbijt of ‘s middags werk, vind ik de bloemen naast me gewoon een mooi gezicht.

♥ Ik twijfelde om deze blogpost online te zetten, want wandelen, are you serious? Toch deed ik het, want jaa, ik vind wandelen awesome en ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben in mijn leeftijdscategorie. Nu heeft hardlopen of een uurtje CrossFit mijn voorkeur qua sport, maar wandelen helpt (ook) om mijn hoofd leeg te maken. Samen met Hegi ga ik naar buiten en wandel zo een uur door een natuurgebied hier in de buurt. Super ontspannend en als er iets werkt om inspiratie op te doen, is het wandelen. Maakt niet uit wanneer op de dag, maar als ik even buiten heb gewandeld kom ik altijd met ideeën thuis die ik vervolgens opschrijf of uitwerk. Voorwaarde is wel dat ik mijn telefoon thuis laat, want anders ben ik onderweg bezig met werk of social media in plaats van dat ik probeer in te tunen op mijn gedachten en gevoel.

♥ Aan het begin het jaar maakte ik een moodboard. Deze hangt boven mijn bureau waardoor ik er regelmatig naar kijk. Nu denk ik niet dat een moodboard een must is om doelen en ambities inzichtelijk te krijgen voor jezelf, maar het kan je (uiteindelijk) wel die bevestiging geven waar je naar op zoek bent. Gisteren volgde ik een workshop ‘Succesvol in Geluk’ van Marieke van Meijeren, eigenaar van De Bewustzijn School en Sanny Verhoeven, blogger & vlogger op Sanny zoekt Geluk. Marieke en Sanny vertelden over positieve en negatieve ervaringen die maakten dat zij succesvol in geluk zijn geworden. Niet alleen inspirerend, maar ook motiverend als het gaat om de boodschap om je intuïtie te volgen. Een moodboard kan je daarbij helpen. Het is namelijk niet voor niets dat sommige woorden, teksten, quotes en afbeeldingen je aanspreken. Je knipt die uit, verzamelt ze en maakt er vervolgens een geheel van op een moodboard. Het is geen kwestie van denken maar doen, waardoor je inzichtelijk krijgt waar je warm van wordt. Als ik kijk naar mijn eigen moodboard krijg ik de bevestiging dat ik momenteel doe wat ik wil doen en dat is iets wat ik iedereen toe wens, vandaar ook deze blogpost ter inspiratie.

Waarom schrijf ik dit allemaal op? Heb ik het idee dat hier behoefte aan is? Ja en nee. Als ik me bedenk dat ik een van de zoveel bloggers ben die schrijft over gezondheid en geluk denk ik nee. Maar als ik denk aan gisteren, als ik zie hoeveel we elkaar nog kunnen helpen met persoonlijke groei, geluk en de focus op je goed voelen, dan blijkt dat er zoveel mensen mee bezig zijn. Sterker nog, het geeft me de bevestiging dat de vragen die ik mezelf stel, de struggles die ik soms ondervind en de verlangens die ik soms heb naar “geluk” heel normaal zijn. We hebben er allemaal mee te dealen. Door ervaringen te delen kunnen we in mijn ogen van elkaar leren, dus bij deze.

Liefs, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *