Tips & recepten voor een gezond en Vrolijk Pasen

Van Goede Vrijdag tot Tweede Paasdag, ik ben heerlijk vier dagen vrij. Lekker uitslapen, uitgebreid ontbijten, voor de paasbrunch nog even een uurtje hardlopen, gezellig naar familie en mijn kleine neefje en nichtje weer zien, wandelen met Hegi, uren lezen in het boek ‘Het Happiness-project’ van Gretchen Rubin met een kop thee en een zak karamel zeezout paaseitjes naast me. Kortom, ik geniet. En met de ideeën uit dit boek nog net een beetje meer. Met deze tips maak je van deze fijne paasdagen écht een Happy & Healthy Easter.

♥ Wil je gelukkig(er) zijn, kijk dan eens hoe je je voelt. Een van de beste manieren om jézelf gelukkig te maken is ánderen gelukkig maken. ♥ Je lichaam is belangrijk. Dus zorg goed voor jezelf. Geef jezelf een schoonheidsbehandeling, die fijne iets te dure gezichtscrème of dat dagje wellness waar je al zolang naar verlangt. ♥ Wat andere mensen leuk vinden, hoef jij niet leuk te vinden. En andersom. Wees jezelf en blijf jezelf. Maak je eigen keuzes. ♥ Het beste is goed, beter is het beste. ♥ Een ordelijke omgeving zorgt voor innerlijke rust. Nu is een grote schoonmaak tijdens de Paasdagen misschien niet de meest leuke activiteit, maar het levert je wel een super goed gevoel op. Maak een klein begin, doe elke dag wat en je zult zien dat je al snel rust en ruimte in je huis (en in je hoofd) creëert. ♥ Je wordt niet gelukkig van meer of minder bezit, maar van willen wat je hebt. Dit is zo waar. Denk niet na in gedachten als “had ik maar …” of “als ik dit heb dan …”. Je wilt uiteindelijk altijd meer. We moeten onszelf leren tevreden te zijn met wat we hebben en dat is in veel gevallen ontzettend veel. Kijk even om je heen en wees daar dankbaar voor. Tip: het zit in de kleinste “normaalste” dingen. ♥ Liefdevol gedrag leidt tot liefdevolle gevoelens. Echt. Wees lief voor je omgeving en je omgeving reageert lief op jou. Het heeft te maken met de ‘wet van de aantrekkingskracht’; het gelijke trekt het gelijke aan. Wil je lief gevonden worden, zorg er dan voor dat jij ook anderen lief hebt. Gedraag je zoals je wilt dat anderen zich gedragen. ♥ (Bron: Het Happiness Project, Gretchen Rubin)

Naast bovenstaande tips uit ‘Het Happinessprojectmanifest’ wil ik deze gezonde tips nog met je delen om het paasontbijt of de paasbrunch een gezonde twist te geven. Zie bovenstaande foto.

  • Oats met appel, honing en noten – klik hier
  • Cashewcream – klik hier
  • Meergranen beschuit met avocado (en een eitje on top)
  • Carrot(mug)cake – klik hier
  • Split van vanille yoghurt en sinaasappelsap – klik hier
  • Quinoa met appel, noten, dadels en kaneel – klik hier

Ik wens jullie hele fijne Paasdagen!

Liefs, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *