Waarom ‘Nurse Next Level’?

Vorige week bezocht ik een workshop voor female entrepreneurs. Drie verschillende ondernemers vertelde hun verhaal, gaven tips en deelden hun key to success. Avonden zoals deze geven me niet alleen inspiratie, maar ook energie om door te gaan met hetgeen ik mee bezig ben. Mezelf blijven ontwikkelen, met veranderingen meegaan en kansen zien in bedreigingen die zich voordoen. En met name dat laatste. Kansen zien, mogelijkheden creëren en positief denken. Iets naar een “next level” willen tillen.

Hoe het begon…
Na de middelbare school ben ik Verpleegkunde gaan studeren. De gezondheidszorg trok me erg aan, al zag ik mezelf niet werken als verpleegkundige. Ik kan wel zeggen dat ik de wereld beter wilde maken á Florence Nightingale, maar die ambitie had ik niet. Ik koos voor de studie HBO-V omdat het me breed opleidde en ik daarnaast de mogelijkheid had door te kunnen studeren in de richting van “health”. Gedurende mijn studie merkte ik dat het beeld wat ik had van de verpleegkunde veranderde. Het was veel meer dan de zorg alleen. Iets wat tijdens mijn master klinische gezondheidswetenschappen werd bevestigd. De gezondheidszorg trok me meer en meer aan. Maar dat niet alleen, ik ontdekte ook waar ik me op wilde richten: gezondheid ipv op zorg, ookwel de preventie gezondheidszorg. Dit is dan ook de focus van mijn werk en mijn blog.

Tijd voor een “next level”
Next Level staat voor groei. Zowel binnen mijn werk als in doelen die ik mezelf stel. Nu heb ik dit jaar geen concrete doelen gesteld, maar ben ik wel bewust aan de slag gegaan met ideeën waar ik mee rond liep. Een voorbeeld is deze nieuwe website, maar ook ontwikkelingen op werkgebied. Zo sta ik binnenkort op het Nationaal Congres Volksgezondheid welke als thema “de professional maakt het verschil” heeft en krijg ik de mogelijkheid om samen met een coach mijn doelen op werkgebied verder vorm te geven. Als ik kijk naar de naam Nurse Next Level is dit wat ik daarmee bedoel. Naast het idee om te inspireren op het gebied van gezondheid en geluk, wil ik laten zien hoe ik mijn werk als verpleegkundige op een ondernemende manier vorm geef. Ik kan mij nog goed het gesprek met mijn loopbaancoach herinneren een paar jaar geleden. Nadat ik keek naar mijn verleden, mijn kernkwadranten en mijn dromen qua toekomst kwam heel duidelijk naar voren dat ik nogal een ondernemend typje ben. Afgelopen vrijdag moest ik hieraan denken toen ik me inschreef bij de KvK.

Ik ben gewoon mezelf en dat is iemand die graag “groeit”. Groeien door te leren, zodat ik deze kennis weer kan delen om anderen te helpen met hun persoonlijke groei.

Wat heb ik gaandeweg geleerd?
Eerlijk zijn naar jezelf en doen wat je écht leuk vindt om te doen is in mijn ogen het belangrijkste. Dat klinkt simpel, maar ik denk dat het niet gek klinkt als ik zeg dat dit met de dag kan wisselen. Het ene moment wil je dit, het andere moment wil je dat. Je wordt beïnvloed door je omgeving, door social media en door jezelf. Je eigen gedachten zetten je continu aan het denken. Probeer daar grip op te krijgen. Negatieve gedachten zijn nergens voor nodig en zorgen alleen maar voor stress, onzekerheid en angst. Dus: weg ermee. De afgelopen jaren ben ik me hier in gaan verdiepen. Eerst vanuit mijn werk als verpleegkundige in de psychiatrie waarin ik veel leerde over mentale gezondheid, momenteel als jeugdverpleegkundige waar ik veel leerde over pubers en hun gedachtewereld en daarnaast vanuit mijn eigen interesse omdat ik meer wil leren over persoonlijke groei. Het begint allemaal met bewustzijn en dat is ook de tip die ik je mee wil geven. Ben je bewust van je eigen kunnen, je eigen talent en je eigen geluk. Vergelijk jezelf niet met anderen en laat je niet leiden door wat anderen van je vinden en/of wat anderen denken dat goed (werk) voor jou is. Blijf eerlijk naar jezelf en doe wat bij jouw ambities past.

Met het idee van mijn website als “nurse next level” streef ik mijn ambities na en dat geeft me heel veel positieve energie. Iets wat ik iedereen ook toe wens, omdat niets fijner is dan “werken” aan iets wat niet als werk voelt.

Liefs, Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *