Welkom op ANNEAU1989.com 2.0

Ik denk dat bloggers het zullen herkennen als ik zeg dat een blog bijhouden heel veel meer is dan alleen een stukje schrijven. Er gaat niet alleen veel tijd in zitten, je moet ook écht vol enthousiasme zijn over jouw onderwerp van je blog. Voor de een is het een daily job, voor de ander een hobby. Het maakt niet uit wat het voor jou is, als je maar schrijft over datgene dat je écht interesseert. En dus vond ik het tijd voor wat verandering.

Als ik kijk naar ANNEAU1989.com 1.0 ging dat over Sport, Health & Travel. Van alle drie word ik enorm gelukkig en besteed ik het liefst veel tijd aan. Maar waar mijn hart echt naar uit gaat is gezondheid in het algemeen. Hier kwam ik de afgelopen jaren gaandeweg achter. Ik miste iets, of beter gezegd: het klopte niet. Maar wat dat dan precies was, en hoe ik het dan anders zou willen zien, dat wist ik niet.

Rondom kerst en oud & nieuw was ik twee weken vrij en dat voelde als hét moment om hiermee aan de slag te gaan. Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar was namelijk doen waar ik al zolang over na denk. En dus kwam ik in actie. Ik heb een visionboard gemaakt, ik ben met post its aan de slag gegaan en ik stuurde verschillende mails. Waar ik voorheen nadacht over details en alles uit wilde denken, maakte ik nu een presentatie waarin ik mijn idee vorm gaf. Ik heb vervolgens verschillende afspraken gemaakt met mensen van wie ik dacht dat zij wat voor me zouden kunnen betekenen et voilà, langzaam is het balletje gaan rollen.

Deze nieuwe lay-out is een onderdeel van mijn idee. Mijn naam ANNEAU1989.com blijft, maar ik voeg er Nurse Next Level aan toe. Dat heeft alles met mijn ambitie als jeugdverpleegkundige te maken. Want wat ik hier boven al noemde: als er iets belangrijk is, is dat je doet wat je écht leuk vindt. De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat (preventieve) gezondheid me enorm interesseert. Kortom de whole package: letterlijk en figuurlijk goed in je vel zitten. Daarmee bedoel ik niet een lichaam als Doutzen Kroes. Nee, ik bedoel dat je je fit, goed, gezond en gelukkig voelt. En met name die laatste.

Geluk is iets wat we allemaal willen. Een gevoel wat je non-stop wilt ervaren.

Het kan en het is makkelijker dan je denkt, maar toch zijn de klachten van stress, onzekerheid en angst sky high. De afgelopen jaren ben ik hier zelf in mijn omgeving ook mee geconfronteerd en dat heeft me aan het denken gezet. En dat niet alleen, het heeft er ook voor gezorgd dat ik me er in ben gaan verdiepen. Als jeugdverpleegkundige weet ik al het nodige van gezondheid, maar gezond zijn hoeft niet direct te betekenen dat je ook een gevoel van geluk ervaart. Dit maak ik in mijn werk regelmatig mee. Ik spreek jongeren en check hun gezondheid en hoe zij in hun vel zitten. Beide zijn een uitdaging, want hoe beoordeel je dit in een split second? In mijn ogen is luisteren en aandacht hebben voor hetgeen jongeren willen vertellen het belangrijkste. Zij weten vaak heel goed of ze gezond leven en ze weten als geen ander of ze goed in hun vel zitten of niet. Als dat niet het geval is, dan is het mijn taak om hier iets mee te doen. En daar is deze website een onderdeel van. Ik wil mijn kennis delen en motiveren tot het bevorderen van gezondheid én geluk.

Wat kan je vinden op ANNEAU1989.com?
In mijn menu staan de onderwerpen sport, gezondheid, geluk en succes. Mijn blogposts die vielen onder sport en health kan je hier allemaal terug vinden. De onderwerpen geluk en succes zijn nieuw. Ik heb al wel wat blogposts geschreven die gerelateerd zijn aan deze onderwerpen, maar ik heb genoeg ideeën om uit te werken. Ik richt me aan de ene kant op de gezondheid van jongeren, maar in mijn ogen is er geen duidelijk verschil. Artikelen voor jongeren gelden ook voor volwassenen en andersom. De kennis en tips die ik deel zijn hopelijk een inspiratie voor iedereen.

Alvast heel erg bedankt voor het lezen en kijk gerust eens rond op mijn blog.
Liefs, Annemieke

Heb je een vraag, een idee, een tip of gewoon iets wat je wilt delen? Super leuk, laat een berichtje achter in de comments of stuur me een mailtje. Je kunt me ook vinden op Instagram, Twitter of Facebook.

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *