3x tips naar succesvol vrouwelijk leiderschap

Het is International Women’s Day en hoewel ik niet zoveel heb met “bijzondere” dagen vind ik deze dan wel weer de aandacht waard. Toevallig las ik gister in een boek over succesvol leiderschap de volgende vragen: ‘Wie kan meer dingen tegelijk doen? Wie ziet er representatiever uit? Wie is meestal beter met details? Wie stelt meer vragen in een gesprek? Wie luistert er beter? Wie communiceert er beter? Wie zorgt voor meer harmonie en gelijkgestemdheid? Wie heeft er meer intuïtie?’ Nu wil ik niet de discussie starten over gelijkheid tussen mannen en vrouwen, want er wordt met de naderende verkiezingen genoeg gediscussieerd. Maar wat ik wel wil doen is de link leggen met succes. Door mijn interesse in de vraag hoe je je eigen geluk kunt vergroten, ontdek ik dat dit samen gaat met het verwerven van succes. En dat gaat weer gepaard met persoonlijke en professionele groei. Iets waar ik steeds meer over wil weten, omdat het super interessant is. Ik kan het iedereen aanraden geluk na te streven, omdat het je succesvol maakt. Bij deze 3x tips die ik met je wil delen, afkomstig van Tom Peters, de “goeroe” die zich als doel stelt om ervoor te zorgen dat bedrijven hun werknemers (men & women) gaan behandelen als individuen met talenten. Kortom; jij en ik, want we hebben allemaal ons eigen talent!

Zoek uit wat je leuk vindt om te doen qua werk en ga dat doen

Want wie met passie werkt, is altijd succesvol. Ook als je er misschien niet (direct) super rijk van wordt, je bent wél gelukkig. Geluk zit namelijk in de dingen die je doet en niet in de dingen die je hebt.

Wees flexibel

Daarmee wordt niet bedoeld dat je continu moet veranderen van baan, maar dat je wel eerlijk moet blijven naar jezelf. Doe je wat je leuk vindt en ben je ervan overtuigd dat het werk wat je doet ook echt bij je past? Als het antwoord op deze vragen nee is, verander dan. Denk bijv aan deze uitspraak van Charles Darwin die Tom Peters vaak citeert: ‘Het is niet de sterkste van een soort die overleeft, ook niet de meest intelligente, maar degene die het beste inspeelt op verandering.’

Excellence telt: als je iets doet, doe het dan goed

Doe geen dingen half of met minder aandacht, maar ga ergens vol voor of doe het niet. Als je met passie je werk vorm geeft, dan levert dat niet alleen de beste resultaten op, het straalt ook energie uit naar anderen die je aan het werk zien. Je inspireert en enthousiasmeert ook direct je omgeving.

So make a difference, think globally and act locally. Make everyday International Women’s Day. Do your bit to ensure that the future for girls is bright, equal, safe and rewarding.

Nurse Next Level

Er wordt nog vaak gedacht dat verpleegkundigen op Crocs en in een wit jasje zorg verlenen aan het bed van de patiënt. Ik wil dit idee doorbreken en je laten zien dat het vak veel meer in zich heeft. Zo focus ik me in mijn werk als jeugdverpleegkundige op het bevorderen van gezondheid. Naast de meest bijzondere gesprekken die ik heb, ben ik regelmatig on the road. Van politiek tot (sociale) media, van spreken op een congres tot het verzorgen van een workshop. Ik zie mijzelf als een soort ‘Nurse Next Level’ omdat ik mijn functie als verpleegkundige op mijn eigen ondernemende manier vorm geef. En of dit leiderschap is of niet, I love this job omdat het zo ongekend veelzijdig is. Geen dag hetzelfde, geen uitdaging onmogelijk.

Tips afkomstig uit het boek ‘De Goeroe-methode’ – De weg naar succesvol leiderschap, geschreven door Rick Nieman.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *