Yoga-event Röhnisch SS17 collection

Keer op keer als ik een yoga-lesje volg neem ik mezelf voor om het vaker te doen. Maar telkens komt het er niet van. Ik kan wel een paar slechte excuses noemen, maar CrossFit en hardlopen heeft op dit moment nu eenmaal nog mijn voorkeur. Ik ben gek op de rush aan endorfines. Tijdens een WOD of training compleet leeg gaan aan energie, om vervolgens een waanzinnig voldaan gevoel te ervaren. Love it. Toch ontdek ik dat bewust “rust” opzoeken me ook heel veel energie geeft. En dus was ik heel enthousiast toen er een aantal weken geleden een uitnodiging voor een yoga-event in mijn mail verscheen. Een reminder voor mezelf om weer eens te ervaren hoe fijn yoga is én kennismaken met de nieuwe SS17 collectie van Röhnisch.

‘s Ochtendsvroeg verzamelden verschillende bloggers zich in de Nieuwe Yoga school in Amsterdam. We werden verwelkomd met een tasje vol sportkleding van de nieuwe SS17 collectie van Röhnisch: een zilverkleurige tight, een zwarte top met bloemen print en bijpassende sport bh. Even omkleden, (bij)kletsen en op naar de zaal waar ons een lesje yoga te wachten stond. Voor de een bekend terrein, voor de ander een eerste kennismaking met deze vorm van sport met ontspanning. De les begon met een rustige warming-up met het doel in het hier en nu te komen. Je gedachten laten gaan en je focussen op het moment wat er voor zorgt dat je langzaam een gevoel van rust gaat ervaren.

Het idee is dat je in contact komt met je lichaam. Klinkt zweverig, maar hoe fijn is het om je gedachten even “uit” te zetten?!

Na de warming-up bouwde onze yoga docente Irene Sportel langzaam de oefeningen op. Zowel qua snelheid als hoeveelheid verschillende poses achter elkaar. Het fijne aan yoga is dat je het op je eigen niveau kunt doen. De een is misschien leniger dan de ander, maar dat maakt in principe niet uit. Het belangrijkste is dat je luistert naar je lichaam. En daarbij is aandacht heel belangrijk. Door met je volle aandacht in het moment proberen te zijn en je te focussen op jezelf, je eigen gevoel en je gedachten kun je een soort kracht in jezelf ontdekken. Het geeft je positieve energie en zorgt ervoor dat je je lichaam even rust geeft, ondanks dat het toch in actie is. Hier werd aan het eind van de yoga-les nog extra de focus opgelegd door een meditatie. En wederom, de een had hier meer ervaring mee dan de ander, maar ook hier was het een kwestie van je overgeven aan het moment. Niet nadenken maar doen, en zodoende ervaren dat een minder actieve sport dan ik gewend ben me uiteindelijk net zoveel positieve energie kan geven. Een goeie note to self!

UPR & Röhnisch, bedankt voor de uitnodiging.

Photos by: Cloe Leenheer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *