Citytrip Dubrovnik

Vrij last-minute boekte mijn vriend in de zomer vorig jaar twee vliegtickets naar Dubrovnik. Een stad waar we beide nog niet waren geweest en daarnaast een fijn vertrekpunt voor onze roadtrip naar Montenegro en Bosnië-Hercegovina. Waar Kroatië als vakantieland steeds populaider wordt, zijn Montenegro en Bosnië-Hercegovina nog niet zo bekend onder het toerisme. Juist dat onbekende trekt ons wel en dus planden een we roadtrip langs de enigszins bekende plekken in beide landen. Maar daarover in een andere blogpost meer, vandaag alle credits naar Dubrovnik. Deze stad is een aanrader als je van citytrips houdt. Het heeft alles in zich. Je kunt je culturele neus er ophalen, want de oude binnenstad is bijv niet voor niets het decor voor de serie Game of Thrones. Daarna(ast) kan je lekker bijkomen op een van de vele terrasjes of op het strand. Om vervolgens je energie kwijt te kunnen met een wandeling naar een prachtig uitkijkpunt over zee met zicht op de prachtige eilanden die je per boot kunt bezoeken. Ik zou zeggen; check de foto’s, mijn tips en boek een ticket voor een mooie citytrip.

Na deze foto’s nog niet overtuigd? Dan bij deze mijn redenen waarom ik Dubrovnik nog wel een keer zou willen bezoeken.

  • Als je een Game of Thrones fan bent, stap je het decor van de serie binnen. Overal in de stad kom je plekken tegen waar scenes zijn opgenomen. Je kunt er een tour volgen, maar als fan herken je ongetwijfeld vele plekken.
  • Wandelen over een stadsmuur? Jazeker! Om de oude binnenstad ligt een stadsmuur. Aan je ene kant kijk je uit over de glinsterende azuurblauwe zee en aan de andere kant kijk je uit over het historische Dubrovnik. Tip is wel om niet op het heetste moment van de dag deze wandeling te maken. Heb je na de wandeling nog niet genoeg van de stad gezien, dan kun je met een kabelbaan naar de top van de berg (Dubrovnik ligt aan zee aan de voet van de berg). Een toeristische attractie waar je van moet houden.
  • De geschiedenis van Dubrovnik is indrukwekkend en dat maakt de stad nog mooier. De Venetiaanse bouwstijl zie je overal terug. Maak na(ast) de wandeling over de stadsmuur een wandeltour door de oude binnenstad met koptelefoon (dus op je gemakje, zonder gids). Dit duurt ongeveer 2 uur en je ziet en leert hierdoor veel waanzinnige details in de stad.
  • Drink een cappuccino met uitzicht op zee voor je via de stadsmuur de oude binnenstad in gaat of bestel een ijskoud biertje op een van de vele terrasjes in de binnenstad zelf. Het eten en drinken is in Dubrovnik niet heel goedkoop, maar er zijn wel grote verschillen tussen restaurants. Op de bekende pleinen en drukke (winkel)straten betaal je de hoofdprijs, maar in de vele kleine steegjes kun je geweldige restaurants vinden die prima prijsjes hanteren. Qua eten, je hebt er alles. Van visrestaurants, tot pasta’s en pizza’s. Om vervolgens met een vers schepijsje in de hand te eindigen.
  • Houd je van sportief om vervolgens lekker te relaxen? Je kunt een kayak huren en over zee naar het dichtbijzijnste eiland (Lokrum) kayakken. Wij hebben dit niet gedaan, omdat we deze citytrip koppelden aan een roadtrip naar Montenegro en Bosnië-Hercegovina. Maar heb je wat langer de tijd, dan is kayakken over zee zeker een gewilde activiteit.
  • De eerste nacht in Dubrovnik boekten we een AirBNB in de oude binnenstad. Toen we onze roadtrip in Dubrovnik eindigde boekten we een appartement in Mlini. Dit is ongeveer 10min rijden (met de auto, maar er gaan ook bussen) naar Dubrovnik. Wil je wel de stad bezoeken maar niet midden in de stad overnachten, dan is een appartement langs de kust een prima optie. En dan heb je ook nog eens een van de vele strandjes op loopafstand.

Als je nog niet eerder in Dubrovnik bent geweest, raad ik je aan er echt eens naar toe te gaan. Op nog geen 2,5 uur vliegen ben je er al. Vervolgens een half uurtje met de bus en je bent van een waanzinnige citytrip verzekerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *