Over mijn valkuil, leerproces en geluksmomenten

Je kent het wel, het gevoel van: “is this happening?” Op werkgebied vroeg ik mezelf dit een aantal keer af. Niet dat verrassingen uit de lucht kwamen vallen, ik creëerde ze onbewust zelf. Van easy going momenten tot drukke dagen. De ene afspraak volgde de andere op, processen kwamen in gang, kansen boden zich aan en ik werd me met de dag hier bewuster van. Iets met focus en inspanning, maar ook met vertrouwen en ontspanning. Laat ik beginnen bij het begin.

ivii de-kracht-van-het-nu-anneau1989 Kiwi Banaan Huttenkase ANNEAU1989 IBlog ANNEAU1989

Ik heb een idee voor een nieuwe website in mijn hoofd zitten. Al een enorme tijd, maar de laatste tijd krijgt het steeds meer vorm en vallen er steeds meer dingen op zijn plek. Dat ik een ondernemend typetje ben dat heb ik door de jaren heen over mezelf geleerd, maar waar ik de laatste tijd veel mee bezig ben is het snappen van het proces. Of beter gezegd, mijn proces. Ondernemen staat bij mij gelijk aan onrust en veel energie. Als ik een idee heb wil ik dit vervolgens tot in detail vorm geven. Niets mis mee, maar ik mis soms de ballen om te durven en vervolgens te doen. Mijn valkuil is dat ik vaak blijf hangen in het denken. Dat moet anders, en dus een puntje van aandacht.

Ik ben me hier afgelopen tijd op verschillende vlakken in gaan verdiepen. Ik las verschillende boeken, volgde een workshop, heb twee visionboards en een mindmap gemaakt en ging in gesprek met zoveel mogelijk mensen die (wellicht) wat voor me kunnen betekenen. Zoals ik al zei, het waren (en zijn nog steeds) goed gevulde weken. Dagen vlogen voorbij, terwijl ik me bewuster dan ooit te voren was van het moment waarin ik leefde. Precies zoals ik mezelf had voorgenomen (volgens het boek ‘De kracht van het Nu’).

Juist door bewust in het moment te leven, kom ik in actie.

Het is namelijk zo dat je je soms laat leiden door herinneringen uit je verleden. Deze gedachten kunnen je tegenhouden. Waardoor je als je naar je toekomst kijkt, allemaal beren op de weg kunt zien/denken die er misschien wel helemaal niet zijn. In het hier en nu zijn er geen problemen en obstakels. Alles wat je wilt doen, daar heb je direct invloed op.

En dat gedachtegoed probeer ik toe te passen door het uit te voeren in de praktijk. Et voilà. Verschillende dingen ontwikkelden zich afgelopen weken in sneltreinvaart. Alsof geluk me aan kwam waaien. Klinkt gek, misschien iets té fantastisch, maar het voelt echt zo. Het grappige daarnaast is dat het volledig in lijn is met het boek ‘The Secret’ wat ik laatst las. Dit boek gaat over de wet van de aantrekkingskracht. Het gelijke trekt het gelijke aan. Misschien ook een beetje zweverig en wellicht raak ik je hier kwijt, maar in mijn ogen zit er zeker een kern van waarheid in. Zeker als ik kijk naar afgelopen jaren waarin ik mezelf ontwikkel(d heb) zowel binnen als buiten mijn baan.

Ik krijg steeds beter een beeld van wat ik wil. Nu weet ik dat ik dit al vaker heb opgeschreven, maar waar ik toen na ging denken over details hoe ik daar wil komen begin ik nu met doen. Ik leef bewuster, zeg nee tegen dingen die me geen energie geven en zeg yes I can als het gaat om uitdagingen waar ik me goed bij voel. Aangezien ik steeds meer een link zie tussen mijn baan, mijn blog en mijn beeld voor de toekomst, ben ik in gesprek gegaan met mijn werkgever welke mogelijkheden er zijn. Ik maakte een presentatie en hield een pitch binnen mijn organisatie. Even spannend maar vol vertrouwen met het gevolg dat het komende maand een vervolg krijgt. Oh yes I can!

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je vertrouwen moet hebben. In jezelf en in je ambities. Juist door stappen te zetten (doen ipv denken) krijg je energie én resultaat.

Ik leerde om mijn gevoel te volgen. Sinds ik me meer verdiep in positiviteit, bewustzijn en persoonlijke groei vallen sommige dingen op zijn plek. Veel klinkt logisch, maar als je het dan toepast en het ook blijkt te werken voelt het eerder magisch. Kopieer gedrag niet, maar ga bij jezelf na wat jou gelukkig maakt. Wat wil je (bereiken) in je leven? Denk daaraan en werk er gericht naar toe. Kom in actie door te streven naar succes. En daarmee bedoel ik niet (alleen) het behalen van rijkdom, maar het streven naar een goed, gezond en gelukkig gevoel wat succes je oplevert. Juist dat is ondernemen, het continu creëren van geluksmomenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *