Health-tip: Zo begin ik mijn dag vol energie

Als je de dag met een positief gevoel opstaat, dan verloopt je dag anders dan wanneer je met tegenzin aan de dag begint. Hoe druk je dag ook wordt, je kunt alles aan. Dat heeft te maken met je mindset. Je (onder)bewustzijn. Ik kijk vaak vooruit, denk graag groots en werk het liefst aan de hand van doelen. Het geeft me een soort innerlijke drive. Laatst heb ik ervaren dat ik deze eigenschappen ook kan gebruiken als ik kijk naar de dag die voor me ligt. Dus niet ver vooruit (in de toekomst) denken, maar als ik wakker word mezelf aanzetten om de dag vol energie en positiviteit te beginnen. Zo neem ik elke dag bewust tijd voor mijn ontbijt en drink ik een kop Echinecea thee (Echinacea kopen), doe ik wat yoga oefeningen en check ik pas mijn mail, Whatsapp & social media als ik mijn werkmodus aan zet. Het klinkt allemaal wat suf, maar als ik denk aan mijn vorige ochtendroutine waarin drukte en stress overheersten dan kies ik toch echt voor een suf ochtendje. Niets fijner dan een boost aan energie ervaren ipv het gevoel hebben bij het wakker worden al energie tekort te hebben. Ik sta tegenwoordig een half uurtje eerder op en dat geeft me de mogelijkheid om alles op mijn gemak te doen.

Niets fijner dan een boost aan energie ervaren ipv het gevoel hebben bij het wakker worden al energie tekort te hebben.

Hoe ziet mijn ochtend eruit?

Ik word wakker, rek me uit, stap uit bed en trek een comfy broek en sweater aan. Ik maak vervolgens een uitgebreid ontbijt (voor mijn favoriete ontbijtjes, check deze blog). Kop thee en een kop koffie erbij en ik blader de krant rustig door. Ik gebruik geen vitamine pillen, maar ben sinds kort wel fan van Echinacea thee. Het zit vol kruiden en het idee is dat het helpt het fysieke evenwicht en welzijn in balans te brengen. Jaa dat is heel zweverig, maar baadt het niet dan schaadt het niet. Maar OK, groene of gember thee is ook prima. Waar ik voorheen na mijn ontbijt meteen ging douchen, doe ik nu wat yoga oefeningen. Ik rol mijn matje uit en doe een paar fijne rek en strek oefeningen. Geen pijnlijke poses, maar Yin Yoga oefeningen. Dat zijn oefeningen die je langere tijd kunt vasthouden. Je moet het zien als een kleine 10min zenheid op je matje voor je aan je drukke dag begint. Soms schieten mijn gedachten al naar alle dingen die ik wil doen en voel ik me onrustig worden. Ik probeer die gedachten dan de laten komen en weer te laten gaan. Ze werken namelijk alleen maar averechts, want ze veroorzaken onrust en dat wil ik juist niet. Rust zorgt voor een soort ruimte, die zich als het ware vult met positieve energie. Ook dit klinkt misschien heel zweverig, maar probeer het maar eens en ervaar het zelf. Na een kleine 10min, stap ik onder de douche, maak ik mezelf ready to go en wandel ik vervolgens nog even met Hegi. Liefst een grote ronde waarbij de frisse wind me echt wakker en alert maakt, maar soms kom ik er ook achter dat ik alsnog op moet schieten voor mijn eerste afspraak. Baal ik daar dan van omdat ik haasten ‘s ochtends wil voorkomen? Nee, want mijn ochtendroutine hoe die nu is geeft me de energie om vol gas te gaan, de hele dag door.

Hoe ziet jouw ochtendroutine eruit?

Liefs, Annemieke

Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Holland & Barrett.

yogi-tea-anneau1989-iii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *