Gezond gedrag wat ongezonde vormen gaat aannemen

ANNEAU1989 Running IIIXX IIToen ik twee jaar geleden begon met mijn blog waren sport, health & travel de onderwerpen waarover ik wilde gaan schrijven. Ik was me bewust van het feit dat ik daarmee een van de honderden bloggers was die een persoonlijke blog aanmaakte. Hoewel bloggen op zichzelf niets nieuws was, werd het opeens enorm populair en ik deed hier vrolijk aan mee. En nog steeds. Met veel plezier en passie houd ik mijn blog up to date. Ik zie het als een mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen en anderen te inspireren. Positief in mijn ogen, maar dan is daar opeens een negatieve trend zichtbaar. Iets wat me onzeker maakt, omdat ik gelijkenissen zie. Ik schreef in mijn jaaroverzicht al een stukje over mijn struggles als het om gezond gedrag gaat, maar gezien de media aandacht voor ongezond gezond gedrag hierbij mijn visie. Een kritische blik naar mijn blog en mezelf.

Gezond gedrag wat ongezonde vormen gaat aannemen. Ik herken mezelf hier niet in, maar kan niet ontkennen dat mijn blog voor een groot deel over gezond gedrag gaat. Zo schrijf ik over mijn sportdoelen, mijn trainingsweken en deel ik gezonde recepten. Allemaal activiteiten die “fitgirls” ook doen. Doe ik hier dan ook niet aan mee? Ja en nee. Ik deel al vanaf het moment dat mijn blog online kwam mijn visie op sporten, gezondheid en voeding en benoem keer op keer dan het gaat om die balans. Ik sport veel en ben me heel bewust van (on)gezonde voeding. Een leefstijl die me veel oplevert. Zowel in mijn persoonlijke ontwikkeling als in mijn professionele ontwikkeling.

Bewust bezig zijn met een gezonde leefstijl is in mijn ogen heel waardevol, maar je moet er niet in doorslaan. Een trend die ik om mij heen wel zie gebeuren.

Binnen mijn werk als jeugdverpleegkundige doe ik gezondheidsonderzoeken bij leerlingen in de leeftijdscategorie 12 -18 jaar, ook wel pubers. Ik denk niet dat ik iets geks zeg als deze groep beïnvloedbaar is. Zowel de invloed van hun omgeving, als van social media is tegenwoordig enorm. Ik spreek jongeren over hun gezondheid en gedrag en probeer daarin de focus te leggen op gezond gedrag. Daarbij vind ik het belangrijk te luisteren naar wat een jongere onder gezond gedrag verstaat in plaats van mijn eigen visie hierop te delen.

Toch geef ik op mijn blog wel mijn visie op gezond gedrag. Ik laat zien hoe mijn leven eruit ziet en hoe ik bewuste keuzes maak tav gezonde en ongezonde voeding. Daarnaast sport ik veel omdat het me positieve energie oplevert. Ik ben altijd in voor een nieuwe uitdaging en boek graag progressie in de doelen die ik mezelf stel. Zo heb ik naast mijn werk ook de studie sportpsychologie en opleiding tot bootcamp trainer gevolgd om mijn kennis over de wijze van begeleiding tot een gezonde leefstijl te vergroten. En over dit alles schrijf ik graag op mijn blog. Maar ik ben niet het type dat half naakt foto’s van mezelf maakt om progressie te laten zien. En ik ben ook niet het type dat alleen maar raw, vegan, suiker- of glutenvrij wil eten. Ik zie mijn blog en social media als een mogelijkheid tot inspireren en motiveren van een bewuste leefstijl.

Voor mij is balans nog steeds het belangrijkste en dat niet alleen, in mijn ogen gaat het erom dat je de dingen doet die je leuk vindt, wilt bereiken en voor jou belangrijk zijn.

Geluk zit hem niet in sporten en gezonde voeding. Het zit in jezelf. Streven naar een doel ten aanzien van sporten of gezondheid kan je gevoel van geluk wel vergroten, maar sla er niet in door. Blijf altijd je gezonde verstand gebruiken.

Sport ANNEAU1989 II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *