3x tips voor het vervullen van je dromen in 2017

We willen allemaal onze dromen vervullen en goede voornemens laten slagen. Iets wat niet onmogelijk is, maar waar je wel iets voor moet doen. Je gedrag en gedachten moet je veranderen om uiteindelijk succesvol te zijn. Ik las laatst een boek over het behalen van succes. In dit boek werd er bij succes niet alleen gekeken naar het verkrijgen van materiële rijkdom, maar je moest ook denken aan gezondheid, energie, enthousiasme, relaties, creatieve vrijheid, emotionele en psychische stabiliteit en een gevoel van welzijn en (gemoed)rust. Zo werd succes omschreven als voortdurend gelukkiger worden en het gestaag verwezenlijken van doelen die de moeite waard zijn. Niet echt een eyeopener maar wel een goede reminder. Zeker aan het begin van een nieuw jaar. Vandaag, op 1 januari worden er veel goede voornemens uitgesproken. Ieder zijn eigen dromen en doelen. Om hier succes in te behalen geef ik je wat tips gebaseerd op het boek ‘De zeven spirituele wetten van succes – de praktische gids voor het vervullen van je dromen’.

Om je doel te bereiken moet je “alles” geven.
Volgens Chopra is de makkelijkste manier om je doel te bereiken, anderen te helpen hen doel te bereiken. Geven brengt namelijk ontvangen met zich mee en ontvangen houdt automatisch geven in. Want wat voor de een geven is, is voor de ander ontvangen. Dus hoe meer je geeft, hoe meer je zult ontvangen. Als je bijvoorbeeld aandacht en waardering wilt, geef dit dan aan anderen en je krijgt het terug. Dit geldt ook zo in het werken aan jouw doel. Geef je doel aandacht en energie en je krijgt er waardering en een succeservaring voor terug. OK, dit is bij het werken aan een doel niet een op een het geval, maar je zult ervaren dat iets wat jij tijd, aandacht, waardering en vertrouwen geeft, je hetzelfde zal opleveren. Het is een soort energie die je zelf in beweging moet brengen en moet laten stromen.

Werk elke dag toe naar je doel.
Je doel komt voort uit je intentie iets te veranderen. Je wilt dat iets in de toekomst anders is. Om dat te bereiken moet je vandaag, nu, in het heden werken aan je doel. Je kunt namelijk wel continu de intentie hebben om iets te veranderen (in de toekomst), maar om daar te komen moet je je hier elke dag van bewust zijn. Maak het daarbij ook inzichtelijk door bijv een visionboard te maken. Zet dat board op een plek in je huis, zodat je elke dag herinnert word aan je doel en hoe (en waarom) je dit doel wilt bereiken.

Benut je talent.
Iedereen bezit een uniek talent. Er is iets dat jij beter kunt dan een ander. Probeer met dit talent jouw doel te behalen en denk daarbij niet alleen aan jouw doel, maar ook aan dat van anderen. Stel je dienstbaar op, help anderen en daarmee jezelf om je doel te behalen. Door je talenten te gebruiken creëer je een bepaalde positieve energie en enthousiasme. Dit werkt motiverend. Je doet waar je goed in bent, je helpt jezelf én anderen en bent daardoor succesvol in het bereiken van jouw doel omdat je jouw talent effectief benut.

Zoals je wens is, zal je wil zijn. Zoals je wil is, zullen je daden zijn. Zoals je daden zijn, zal je lot zijn. – Brihadaranyaka Upandishad

ANNEU1989 shoot lustrum

Boek: De zeven spirituele wetten van succes. Een praktische gids voor het vervullen van je dromen. – Deepak Chopra
Ik vond het boek inspirerend. Hoewel ik nog niet echt bekend ben met het spirituele wereldje en ik het soms nog wel wat zweverig vind, raakt het boek wel een kern. Want wat is succes eigenlijk? Als ik aan succes denk, denk ik aan een soort gelukzalig gevoel. En dit is precies waar het boek over gaat. Hoe je dat gevoel in alle dingen die je doet kunt bereiken. Dus niet alleen het “Yes, I did it!”-gevoel als je iets hebt bereikt, maar continu dat gevoel ervaren bij alles wat je in je leven doet. Succes zit hem niet in het vergaren van dingen, maar in rijkdom in het algemeen. Bewust werken aan je doelen op een manier waarop je (nog) gelukkig(er) wordt.

Op naar een succesvol gelukkig 2017!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *