Personal: Een bewuste (blog)break

Geen idee waar ik moet beginnen, want het voelt alweer (te) lang dat ik iets op mijn blog heb gedeeld. Los van de updates over mijn trainingsweken voor de Amsterdam marathon en de verslagen zelf kwam bloggen er niet van. Bewust danwel onbewust nam ik even afstand van het online wereldje. Geen drama hoor. Gewoon iets met prioriteiten wat iedereen vast wel herkent. Ik focuste me op werk en ging daarna(ast) op zoek naar een soort balans. Klinkt zweverig, is het misschien ook wel, maar het levert me ontzettend veel op. Zowel energie als inspiratie. En dus had ik zin om weer eens te bloggen. Dingen op te schrijven, ideeën te delen. Het is de meest onsamenhangende blogpost ever, maar wel een met (persoonlijke) inhoud.

Hoe gaat het met me? Goed. Heel goed. Maar waarom dan zo lang geen zin, tijd en energie om te bloggen? Gewoon omdat ik andere dingen simpelweg even wat meer prioriteit gaf. Zo liep ik een marathon, ging ik op vakantie, werkte ik (een beetje veel) en ging ik op onderzoek uit naar dingen die ik wilde leren. Geen rocket science, maar personal development. Een soort zoektocht naar geluk, bewustzijn, naar mezelf. Door mijn ietwat volle agenda merk ik dat ik bewuster op zoek ben naar rust. Niet door niets te doen, maar door rust te vinden in dingen die rustgevend zijn. Zo plande ik laatst in een weekend drie yogalessen. Op vrijdagavond, zaterdagochtend en zondagavond. Ik ging er telkens wandelend naar toe en toen ik terug liep voelde ik me heel zen en toch vol energie. Zo fijn, dat het me aanzette er meer over te willen weten. Wat is dat toch dat rust juist energie oplevert? Ik heb er nog niet direct een antwoord op, maar wist wel dat dit is wat ik nodig had. Soms (bewust) even stil staan. Dus dat probeer ik de laatste tijd wat meer te doen. Volwassen he? Wijzer vind ik eigenlijk een beter woord.

Over wijs gesproken, ik ben lezen (weer) gaan waarderen. Ik dacht altijd dat ik de rust niet in me had om een boek te lezen, maar dat is onzin natuurlijk. Lezen is juist ontzettend fijn. Een goed boek geeft zoveel kennis, inspiratie en energie. Nooit gedacht. Net als mijn onverwachte interesse voor politiek. Ik kijk het nieuws met bewondering (en afschuw) en lees daarnaast over de verschillende achtergronden, historische invloeden en politieke processen. Jazeker, serious business. En ik kan het iedereen kan aanraden. Een beetje slimmer worden kan geen kwaad, toch? Net als een beetje bewuster. Naast nieuws(achtergronden), ben ik me meer gaan interesseren in “leven in het nu”. Ik weet niet of Eckhardt Tolle je iets zegt? Zijn ideeën/theorieën zijn echt een eyeopener. Klinkt misschien gek, maar laatst las ik een aantal blogposts van mezelf en ik kreeg het idee dat dingen op zijn plek vallen. Een soort van puzzel die ik in elkaar aan het leggen ben. OK dit klinkt vast heel vaag, maar ik weet niet hoe ik het anders uit moet leggen. Ik ervaar meer en meer een soort rust, ondanks dat mijn omgeving soms alles behalve rustig is. Waar ik soms op de automatische piloot als een bezig bijtje rondvlieg, ben ik me steeds meer bewust van keuzes die ik maak. Keuzes in dingen die ik wil doen, maar ook in dingen die ik juist laat gaan.

Ik zeg wel druk, maar waar ben ik dan zo druk mee? Naast mijn fulltime job ben ik trainee binnen het bestuur van de afdeling Maatschappij & Gezondheid. Een afdeling binnen de beroepsvereniging voor verpleegkundigen in Nederland. Ik ben als het ware de linking pin met de vakgroep jeugd, waar ik me op een andere manier bezig houd met mijn werk. In plaats van regionaal op landelijk niveau kijken naar ontwikkelingen. Super interessant doordat ik met veel inspirerende mensen in contact kom. Ik verbreed mijn kijk op de (jeugd)gezondheidszorg en leer ontzettend veel. Van interview tot workshop, van werkconferentie tot opdracht. Iets met vrije tijd is verleden tijd. ;-) Nee, het voelt als kansen creëren en pakken. Die vrije tijd moet je gewoon inplannen. Net zoals laatst toen we last-minute een vakantie boekten. Mijn vriend stippelde een roadtrip uit door Kroatië, Bosnië-Hercegovina en Montenegro en ik liet me verrassen. Zeven dagen, drie landen, samen on the road. Deze landen zijn nog niet zo toeristisch en daardoor bijzonder indrukwekkend, zowel qua natuur als cultuur. Ik wil reistips en foto’s nog delen, maar ja, die tijd he? Staat op de to do-list in ieder geval.

Wat ook op deze to do-list staat is een huis zoeken. Heeft geen prioriteit, maar Funda wordt wel regelmatig gecheckt. Maar leuker nog vind ik het nadenken over een nieuwe woonomgeving en een wish-list maken aan woonwensen. Idee is om Utrecht in te ruilen voor Den Bosch. Van centraal in Nederland back to Brabant. Sinds de zomer leeft dit idee en langzaam maar zeker worden wensen wat concreter. Maar dan ben je er nog niet. Weten wat je wilt is een, weten wat mogelijk is twee en dan een goeie match vinden is drie. Zoeken, bezichtigen, in dubio, maar hopelijk binnenkort besluiten. We hebben geen haast. Enkel wat ongeduld.

Oh ja, ook nog even dit: vloggen. Bindt me er niet op vast, maar ik loop rond met het idee om te gaan vloggen. Jazeker, met mijn hoofd voor de camera om te vertellen en te laten zien ipv te schrijven. Zo lijkt het me leuk om wat dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. Met name sport & health in combinatie met personal development. Gezond leven is niet alleen sporten en gezonde voeding, het is meer dan dat. Het zit hem in je bewust zijn van je omgeving en (daardoor) een bepaald geluk ervaren. Je goed voelen door mentaal fit te zijn. Hoe je dat doet, dat wil ik delen. En daarbij de link met bijv filosofie, wetenschap en ervaringen. Aangezien YouTube booming is en mijn blog daar ondersteunend in kan zijn (of andersom) kwam het idee een tijdje geleden in me op. Maar goed, eerst nog een camera, skills leren hoe te editen en een idee voor een format. Wie weet, wie weet.

Last but not least nog even een fijne opsomming om mee af te sluiten. ♥ Oh boy wat is dit (weekend) fijn. Even niets gepland hebben en dus tijd om dingen te doen waar ik spontaan zin in heb. ♥ CrossFit. Maar écht. Ik zette mijn abonemment twee maanden on hold ivm de marathon en kon niet wachten weer een fijne WOD te killen. Love it. De spierpijn de dag(en) erop alleen niet. ♥ Zo gek, tijdens het trainen voor een marathon verlang ik naar doelloos sporten. Maar nu mis ik juist weer die intrinsieke drive om (voor) te trainen. ♥ Met mijn familie een dagje naar de Efteling. Té leuk. Drie keer achter elkaar in het schommelschip alleen iets minder leuk. ♥ Borrelen. Goede gesprekken. Lekkere wijn, (te)veel kaas. ♥ Samenwonen. Er altijd (voor elkaar) zijn. Zó fijn. ♥ De serie The Crown. Ga dat zien. ♥ ‘s Avonds een uurtje met Hegi wandelen. Zorgt voor een frisse neus, een leeg hoofd, positieve energie en een blije hond. ♥ Nieuwe schoenen; echte – jawel – wandelschoenen. Niet om aan te doen naar mijn werk, dat snap je. ♥ Daar kocht ik een nieuw paar high heel Timberlands voor, omdat ik nog niet genoeg schoenen heb. ♥ Zelf pepernoten bakken. De lekkerste! ♥ Verslaafd aan (de geur van) sterrenmunt thee. ♥ Mezelf zo fit en energiek voelen ‘s ochtends dat vroeg(er) opstaan geen probleem voelt waardoor ik tijd neem voor een uitgebreid(er) ontbijt, de krant en een grote(re) wandeling met Hegi ‘s ochtends voor ik naar mijn werk ga. ♥ De december maand. Vol vertier. ♥ Cadeautjes geven. En krijgen natuurlijk. ♥ Trots & tevreden zijn. Zo’n moment van intens geluk ervaren. ♥ Nieuwe ideeën voor ANNEAU1989.com. Geen idee of het er van komt, maar ze staan wel op mijn daar-is-ie-weer to do-list. ♥ Nu maar eens iets anders gaan doen dan onzinnige hier eindeloos blijven typen. ♥ Tijd voor boodschappen, bloemen en een goed boek. Bye! ♥

ivii

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *