Sport & Food: Mijn powerfood recept

Oats Banaan Chocola ANNEAU1989 IDat mijn favoriete hardloopontbijt bestaat uit havermout met banaan en notenpasta (of pindakaas) heb ik al meerdere keren op ANNEAU1989.com laten weten. Check het recept hier of ga voor de rijstwafel met pindakaas en crunchy noten, ook zeker een favoriet. Maar dit recept is als het ware mijn favoriete hardloopontbijt next level. Ik heb namelijk ook nog wat pure chocola en kokos toegevoegd en dat is me toch een lekkere combinatie.

Oats Banaan Chocola ANNEAU1989 II Oats Banaan Chocola ANNEAU1989 III

Wat heb je nodig:
– havermout
– (ongezoete) amandelmelk
– banaan
– noten
– notenpasta of pindakaas
– blokje pure (70%) Tony Chocolonely
– kokosrasp

Maak de havermoutpap klaar. Ik doe wat havermout in kom, schenk er amandelmelk overheen en zet het bakje 1 a 2min in de magnetron. Vervolgens even roeren en klaar. Snijd ondertussen een banaan en een paar noten in stukjes. Schep op de (warme) oats een schepje notenpasta of pindakaas en leg daaromheen de stukjes banaan. Pak een blokje chocola en rasp met een mesje de chocola op de havermout, banaan en notenpasta. Vervolgens nog wat noten en kokos on top en je power ontbijtje is klaar. Eet smakelijk en sportse (na 1 a 2u, zodat je ontbijt even wat kan zakken).

Meer blogposts over sporten en voeding:
– Sport & Health tip: Sportvoeding – klik hier
– Running tip: Beetjuice smoothie – klik hier
– Sport & Health tip: Snack – klik hier

1 Comment

  • Dat ontbijt ziet er heerlijk uit, ga ik zeker eens proberen! Wanneer ik ‘s ochtends ga lopen, eet ik steeds pannenkoeken met jam, maar dit is een lekker alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *