Happy 27th birthday – 27x personal notes & photos

Shoot Forte Fotografie ANNEAU1989 IAfgelopen maandag was ik jarig en vrijdag vierde ik dit alvast met familie en vrienden om me heen. Waar ik van te voren altijd heerlijk kan stressen om de kleinste dingen kan ik gedurende de avond genieten van een vol huis, de gezelligheid en het regelen van hapjes & drankjes voor iedereen. Tijdens de avond proosten we zowel op mijn verjaardag als op het behalen van wat kleine successen de afgelopen tijd, zoals het finishen van de studie Sportpsychologie en het afronden van de opleiding tot bootcamp trainer. Daarover binnenkort meer, eerst een birthday-blogje met 27x persoonlijke notes en 27x foto’s. Happy 27th birthday to me.

Run baby run I ANNEAU1989Oats Banaan Chocola ANNEAU1989 II Ger19Kiwi Banaan Huttenkase ANNEAU1989 I Shoot ANNEAU1989 Hardlopen I II ANNEAU1989 Shoot DOT

1. Van huurwoning naar koopwoning? Wie weet. Funda wordt regelmatig doorgespit en ideeën over een (droom)huis passeren de revue. Daarnaast wordt er een poging gedaan om de spaarrekening te spekken en krijg ik de kriebels van het idee aan verhuizen. Is het niet volwassen?

2. Iel, volwassen klinkt zo oud. Ik ben nog maar 27, dat is nog lang geen 30. Niet dat 30 oud is, maar je begrijpt wat ik bedoel.

3. In de bloei van mijn leven en vol ambities. De onrust van de afgelopen jaren maakt plaats voor een steeds beter beeld van wat ik écht leuk vind om te doen.

4. Ik ben een onrustig type die niet graag stil zit en nutteloos is. Liefst ben ik bezig of aan het nadenken over een volgend doel. Op zowel werk en sportief gebied, doelen die ervoor zorgen dat ik een poging doe het beste in mezelf naar boven haal.

5. Vroeger checkte ik na elk dagje strand of ik al bruiner was geworden. Ik deed een vreugdedansje bij de steeds witter wordende bikini op mijn huid. Nu is het niet de bikini die wit is, maar heb ik een wit broekspijpje op mijn bovenbenen en een hempje op mijn rug. Voordeel van het buiten sporten is een bruine huid. Nadeel is een niet zo charming egaal gekleurde bruine huid.

6. Sporten. Haat aan de sportschool. Liefde voor het community-gevoel in de CrossFit-box & het hardlopen in de buitenlucht.

7. Sporten maakt sterker. Letterlijk en figuurlijk. Ik krijg vaak de vraag waar ik de tijd en energie vandaan haal en daarop is mijn antwoord simpel: sporten geeft me energie zodat ik mijn tijd effectiever en efficiënter kan verdelen en (nog) meer kan doen.

8. Op 10 april 2016 liep ik de Rotterdam marathon voor de 3de keer. Maar man, wat was het dit keer zwaar. Nog nooit zo diep gegaan, nog niet eerder zo hard gehuild achteraf, maar ook nooit zo genoten. Van ontzettend diep gaan tot een enorme trots op mezelf. Sorry not sorry.

9. Na het lopen van de marathon mezelf pas durven inschrijven voor een lesje CrossFit, omdat ik allemaal enge spierpijn verhalen vooraf hoorde en ik geen blessure wilde oplopen. Of was het een excuus om bang te zijn “stuk” te gaan tijdens mijn eerste WOD? Ik denk het laatste, want mijn conditie was OK maar mijn kipfilets en bilspieren mochten wel wat extra training gebruiken.

10. Nu al maanden 2x per week in de CrossFit-box te vinden en mezelf afvragen waarom ik niet veel eerder ben begonnen met CrossFit. Naast hardlopen echt een nieuwe verslaving. Compleet stuk gaan, in no-time progressie zien en direct het voordeel ervaren van de combinatie van kracht en cardio.

Quinoa Banaan Chocola ANNEAU1989 IIBootcamp ANNEAU1989 Naamloos I Home IIVC Food Home II Powerfood ANNEAU1989Smoothie Runnersworld II Sport Shoot ANNEAU1989 Annemieke Korver

11. Mijn kleine neefje. Het cliché “wat gaat de tijd toch snel” is pas echt waar als je een kleine smurf ziet opgroeien. Van baby naar een ontzettend lieve, vrolijke, leuke peuter.

12. Mijn eigen autootje. Ik ben misschien sportief, liefst laat ik me door dit race-monster ergens naar toe brengen.

13. Daarmee wil ik niet zeggen dat ik niet van fietsen houd. Met een eigen racefiets en mountainbike tik ik nog de nodige kilometer op twee wielen weg. Ik ken de route van Utrecht naar Den Bosch op mijn wielrenfiets uit mijn hoofd en laatst bevond ik me nog twee dagen in de Belgische Ardennen op mijn mountainbike.

14. Ik koop minder goedkope kleding en meer dure sportkleding. In mijn ogen gaat hier niets fout.

15. Wandelschoenen staan op mijn wish-list. Are you serious? Jaa, en het liefst Gore-Tex omdat ik bij het uitlaten van Hegi geen natte en koude voeten meer wil.

16. Hegi mijn hond en Revvie mijn kat. Naast mijn vriend de leukste huisgenoten die ik me kan wensen.

17. Geen onzekerheden meer op je 26e? Jawel hoor, maar nu over dingen die er wél toe doen. Of niet.

18. Sushi. Waarom denkt mijn hoofd altijd anders dan mijn buik over de hoeveelheid sushi die ik op kan?

19. Wijn en een kaasplankje. Met druiven. En chips met zeezout en peper. En ook hierbij stel ik mezelf vaak de volgende ochtend de vraag waarom ik zelf altijd denk dat ik meer op kan?

20. Ik let op gezonde voeding, maar mis nog vaak een verkeerde afslag. Maar dat doe ik bewust, want dat is heel gezond in mijn ogen. Het gaat om die balans: 100% gezond hoeft echt niet, ervan genieten is veel belangrijker.

21. Mijn blog. Een volger meer of minder, wisselende bezoekersaantallen, of het aantal likes. I don’t care anymore. Mijn blog is een hobby waar ik met veel plezier de nodige uurtjes tijd in stop. Wat ik er voor terug krijg? Heel veel energie en OK, soms een pakketje met nieuwe sportkleding, een uitnodiging voor deelname aan een event of een (betaalde) opdracht. Maar dat staat niet gelijk aan de tijd die ik erin stop. Steeds vaker krijg ik hier vragen over en hoewel dat natuurlijk ontzettend leuke bijkomstigheden zijn, tijd is geld dus reken maar uit. De tijd die ik er mee bezig ben is eerder een bron van uitgaven dan van inkomen, maar hetgeen is me oplevert is niet in geld uit te drukken.

22. Change is inevitable. Growth is optional. Sommige veranderingen kun je niet voorkomen en dat probeer ik dan ook zoveel mogelijk los laten.

23. Sowieso: Let it go. Let it go! “Als je vrij wilt zijn, hoef je alleen maar los te laten.” En zo is het. Wijsheid uit het boek “Ik ben pelgrim” wat ik momenteel aan het lezen ben.

24. Van nay naar yay als het om lezen gaat. Mijn voorkeur gaat uit naar een boek wat leerzaam, ontspannend en leuk is. Het liefst over beleid en politiek, ondernemen of sportpsychologie. Jaa, ik vind het heerlijk om het weekend op de bank te liggen met een kop thee en een boek of ‘s avonds nog even lezen voor ik wil gaan slapen.

25. Soms vergelijk ik mezelf, waardeer ik andere prestaties meer dan die van mezelf. Maar sporten leert me om dit niet te doen. Sporten helpt me om (juist) in het dagelijkse leven het beste in mezelf naar boven te halen.

26. Op mijn laatste dagje als 26-jarige 26km hardlopen. Jazeker, trainen voor een marathon is <3 Ook in de stromende regen, want regen is confetti from the sky. Toch?

27. Mijn eerste dagje als 27-jarige weer aan het werk na een eindeloze vakantie. Ben ik even een bofkont.

Spring 2016 II ANNEAU1989 Travel Italia ANNEAU1989 Red smoothie Home II
Sunny Sunday ANNEAU1989 ANNEAU1989 oats aardbeienSpring III Hegi I ANNEAU1989 strand I Ger5Shoot Forte Fotografie ANNEAU1989

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *