Health: Fruitijs

Aardbeien ijs ANNEAU1989 IIIMet zomerse temperaturen buiten verlang je naar verkoeling. Een duik in de zee, een verkoelend drankje of een ijskoud ijsje. Met dit recept maak je zelf het lekkerste ijs. En het bestaat uit nog eens uit 100% fruit en is dus super gezond. Voeg zoals ik deed nog wat kwark en kokos toe en je hebt een heerlijk verkoelend tussendoortje.

Aardbeien ijs ANNEAU1989 II

Wat heb je nodig:
– (bevroren) aardbeien
– magere kwark
– kokosrasp

Was de aardbeien en doe deze in een (diepvries)bakje en vries deze in. Haal de bevroren aardbeien uit de vriezer en spoel ze af met (warm) water. Als de aardbeien los van elkaar komen kun je ze in de blender of in een litermaat doen. Mix de aardbeien met de blender of staafmixer fijn. Je zult zien dat dit in eerste instantie lastig is als de aardbeien nog keihard en bevroren zijn. Naarmate ze wat ontdooien gaat dit makkelijker. Er ontstaat als het ware een hele dikke smoothie van puur aardbeien ijs.

Schep wat kwark in een glas. Strooi er wat kokosrasp overheen. Schep er vervolgens een paar “bolletjes” aardbeienijs op en strooi er nogmaals wat kokosrasp overheen. Om het af te maken heb ik er nog wat rode besjes opgelegd, maar je kunt dit natuurlijk ook met verse aardbeien doen. Eet smakelijk!

Aardbeien ijs ANNEAU1989 I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *