Trainingsweken

Shoot ANNEAU1989 Hardlopen VIn aanloop naar de Rotterdam marathon schreef ik wekelijks over mijn trainingsweek. Het gaf me continu een overzicht waar ik was. Hoeveel kilometer ik per week liep, hoe deze trainingen gingen, om vervolgens vooruit te kijken naar wat me weer te wachten stond. Door er wekelijks mee bezig te zijn had ik continu een focus en vlogen de trainingsweken (en kilometers) voorbij. Dat laatste is nu niet anders, maar ik heb afgelopen weken niet wekelijks een blogpost over mijn trainingsweken geschreven. Tijd om daar verandering in aan te brengen met vandaag een terugblik op afgelopen weken én de eerste killer van een lange duurloop. Waar ik laatst schreef dat ik de 21K nog niet had aangetikt, heb ik deze afstand inmiddels gelopen en dat geeft vertrouwen.

 

IV II IIII

Opbouw
Van twijfel naar zekerheid. Bij het zien van bovenstaande kilometers krijg ik wat vertrouwen. Er zitten dan misschien weken tussen waarin ik maar 2x ga hardlopen, ik loop wel mijn duurlopen. En daarnaast train ik 2x in de week in de CrossFit box. Dat levert me niet direct duurvermogen op, maar wel een sterkere core die me helpt efficiënter te lopen.

Langzaam bouw ik mijn weektotalen weer op. Van een kleine 30km per week naar ruim 40km afgelopen week. Iets wat mijn plezier in het hardlopen vergroot, omdat het me dé kick van het trainen voor een marathon geeft.

Duurlopen
Intervallen zijn niet mijn favoriet. Sterker nog, ik heb er hekel aan. Het liefst trek ik aan mijn hardloopschoenen aan met de gedachte dat ik 1 a 2 uur op een rustig tempo non-stop ga hardlopen. Mijn hoofd leegmaken, genieten van de constante inspanning en langzaam mijn benen moe voelen worden.

Dat wil alleen niet zeggen dat ik altijd zin heb om (urenlang) te gaan hardlopen. Een duurloop vergt tijd, veel energie en een mindset van doorzetten. Iets waar je naar op zoek moet gaan en of rekening mee moet houden. Het voordeel van het hebben van een concreet doel maakt bij mij dat het me vrijwel geen moeite kost om me hier toe te zetten. Ik wil hardlopen. Telkens meer, telkens verder en telkens iets sneller. Ik voel mezelf langzaam sterker worden en dat gevoel is verslavend. Na een duurloop kan ik als het ware alweer uitkijken naar de volgende.

Iets wat in mijn ogen essentieel is voor het willen lopen van een marathon. Plezier in het (duur)sporten. Om vervolgens voldaan te genieten van rust en (veel) eten, ha.

Meer lezen over mijn training voor de Amsterdam marathon:
– Verschil in de voorbereiding tussen de Rotterdam en Amsterdam marathon – klik hier
– Mijn besluit tot het lopen van de Amsterdam marathon – klik hier
– Terugblik naar de Rotterdam marathon 2016 – klik hier

Shoot ANNEAU1989 Hardlopen II

Foto’s door Forte Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *