Health tip: Glaasje gezond

Food ANNEAU1989 Idea IIIVan broodje, naar rijstwafeltje, naar glaasje gezond. Dit recept-idee staat al een hele tijd online op mijn blog, maar het is voor het eerst dat ik het goed op de foto zette. Dit is misschien niet super gezond, maar kun je wel gezond(er) maken. Je kunt namelijk eindeloos variëren met de ingrediënten. Om een idee te geven: vervang de cruesli door zelfgemaakte granola, kies een fruitsoort naar keuze, kies ipv kwark een vulling welke jij lekker vindt en houd je (niet) van noten of andere superfoods, it’s up to you wat je erop strooit. Dit recept is veruit mijn favoriet en is ook nog eens een lekker hapje als je meerdere glazen vult voor bijv een feestje.

Food ANNEAU1989 Idea II

Wat heb je nodig:
– cruesli
– walnoten
– magere kwark
– aardbeien
– banaan
– kokosrasp

Pak een glas. Bedek de bodem met een laagje cruesli. Snijd vervolgens een paar aardbeien en een banaan in stukjes. Leg wat stukjes banaan op de cruesli, daarbovenop wat aardbeien en strooi er een paar noten overheen. Schep vervolgens twee grote lepels kwark in het glas. Maak daarbovenop vervolgens weer een laagje cruesli, banaan, aardbeien en noten en kwark. Strooi nog wat kokosrasp on top en eet smakelijk.

Tip: gebruik een hoog glas en maak dunne laagjes (van maar een paar stukjes banaan en een paar stukjes aardbei bijv), want je glas is zo gevuld. Het liefst wil je twee lagen maken in het glas.

Benieuwd naar meer recepten? – Klik hier

Food ANNEAU1989 Idea I

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *