Health tip: 3x rijstwafeltje gezond

Rijstwafel gezond ANNEAU1989 IIn plaats van een broodje gezond kan je natuurlijk ook iets anders gezond beleggen. In navolging op deze blogpost met 4x lekkere rijstwafel variaties (zowel zoet als hartig), deze keer 3x eiwitrijke belegde rijstwafels met gerookte kip, hüttenkäse en radijs, avocado of komkommer. Alle drie super gezond en ik leg je uit waarom.

Radijs

Radijsjes hebben een ietwat scherpe smaak, maar met een beetje zout of een zure dressing is dat heel lekker. Ook zijn ze bijv een goed ingrediënt in een groentensmoothie. Je proeft de sterke smaak niet, maar voegt op deze manier wel de voedingstoffen toe. Radijsjes zijn daarnaast ook lekker in salades, op brood met bijv kaas, Philadelphia of gerookte kipfilet of gewoon als tussendoortje. Ze zijn super gezond en rijk aan vitamine B1, B2, B6 en C. Radijsjes zitten vol ijzer en mineralen en bevatten maar weinig calorieën (ongeveer 20kcal per 100gr). Door de grote hoeveelheid ijzer en vezels die radijsjes bevatten stimuleren zij een goede darmwerking. Tevens bevorderen zij de werking van de nieren, welke helpen gifstoffen af te voeren.

Avocado

Avocado is een fruitsoort die bestaat uit gezonde vetten. Als je kijkt naar de voedingswaarden bevat 100gr avocado 160 calorieën, 2gr eiwit en 15gr aan gezonde vetten. Avocado’s bevatten geen cholesterol of zout en zijn arm aan verzadigde vetten. In deze blogpost leg ik uit wat (de vetten in) avocado’s zo ontzettend gezond maakt.

Komkommer

Als ik denk aan een gezonde snack is een komkommer de eerste groente die in me op komt. Daarnaast zijn snoeptomaatjes, wortel en paprika ook lekker om rauw te eten. Komkommers zijn niet alleen lekker door hun zachte frisse smaak, ze zijn ook nog eens heel gezond. Ze hebben een verkoelende/verlichtende werking. Heb je last van brandend maagzuur dan kan komkommer helpen dit gevoel te verlichten. En als je last heb van een verbrande huid kan je stukjes komkommer op je huid leggen en zul je direct merken dat dit een verkoelende en verzorgende werking heeft. Het is niet voor niets dat ze in verschillende schoonheidsbehandelingen gebruik maken van huidproducten op basis van komkommer(sap). Daarnaast bevat een komkommer onwijs veel vocht wat het lichaam helpt goed te hydrateren. Stukjes komkommer zijn dus een goede aanvulling op je dagelijkse behoefte aan vocht. En wist je dat komkommersap helpt je adem op te frissen? Komkommersap kan helpen ontstoken tandvlees te genezen, wat de oorzaak kan zijn van een slechte adem.

Eiwitten

Gerookte kip en hüttenkäse zijn een gezond beleg, omdat zij rijk zijn aan eiwitten. In elk gezond voedingspatroon zijn eiwitten van belang, maar voor sporters is het noodzaak dat zij voldoende eiwitten binnen krijgen voor (spier)herstel. In deze blogpost geef ik je de uitleg over de functie en noodzaak voor inname van eiwitten voor spieropbouw en -herstel.

Nog een tip

Rijstwafels worden snel zacht als je deze lange tijd van te voren belegd. Het komt de smaak niet ten goede, dus als je niet in de mogelijkheid bent om rijstwafels uitgebreid te beleggen met gerookte kip en/of hüttenkäse, neem dan gewoon bovenstaande ingrediënten en groenten mee. Je hebt hiervoor handige lunchboxen met verschillende compartimenten en kunt de groenten tevens lekker snoepen als tussendoortje.

Wil je meer weten over voeding? – Klik hier
Benieuwd naar verschillende foodfeitjes? – Klik hier

Rijstwafel gezond ANNEAU1989 II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *