Food: Mugcake met hüttenkäse & zomers fruit

Mugcake Huttenkase Fruit ANNEAU1989 IIHaal de zomer in huis door dit lekkere recept te maken met verse blauwe bessen en aardbeien. Deze mugcake in een glas is een warme cakesoort met ijskoude hüttenkäse en verfrissend fruit on top. Het zit vol goede voedingsstoffen en is rijk aan eiwit. Perfect post-workout food dus voor op een zomerse dag.

Mugcake Huttenkase Fruit ANNEAU1989 III Wat heb je nodig:
– 1 banaan
– 1 ei
– 5 eetlepels havermout
– hüttenkäse
– blauwe bessen en aardbeien

Mix de banaan, het ei en de havermout tot een glas beslag. Dit kan in een blender, maar gaat ook prima met een staafmixer in een beslagkom. Schenk het beslag in een hoog glas en zet dit glas in de magnetron. Zet de magnetron aan voor een a twee minuten. Je zult zien dat de mugcake opstijft en wat omhoog komt in het glas. Op het moment dat je de magnetron opent, zakt de mugcake weer in het glas naar beneden en bedekt de bodem. Zodra de cake droog aanvoelt is de mugcake klaar. Let op: het glas wordt erg heet. Pak deze met een ovenhandschoen of theedoek eruit.

Omdat de cake door het opstijven wat omhoog is gekomen, zit er wat beslag op de bovenkant van het glas. Haal dit weg met een vochtig doekje. Hoeft niet, maar dat maakt dat het er straks wel iets mooier uitziet. Het oog wil ook wat. ;-)

Schep op de mugcake een paar schepjes hüttenkäse. Gebruik hiervoor een vork, zodat het overtollige vocht van de hüttenkäse niet op je mugcake komt te liggen. Was vervolgens de blauwe bessen en leg deze bovenop de hüttenkäse. Snijd een paar aardbeien in stukjes, leg deze on top en eet smakelijk.

Meer mugcake recepten:
– Mugcake met Tony Chocolonely & rood fruit – klik hier
– Chocolade mugcake met gemixte bosvruchten – klik hier
Carrot(mug)cake – klik hier
– Kokos mugcake met noten – klik hier
– Chocolade mugcake met aardbeien – klik hier

Mugcake Huttenkase Fruit ANNEAU1989 I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *