Health tip: 4x rijstwafel snack

Rijstwafel snack ANNEAU1989Rijstwafels zijn laag in calorieën en daarmee een ideale snack. Nu kun je een rijstwafel heel goed “droog” eten, maar het is veel lekkerder om deze te beleggen. Bovendien maken deze 4x combinaties je rijstwafel snack nóg gezonder vanwege de voedzame voedingsstoffen. Rijk aan eiwitten, vitaminen en gezonde vetten. OK, behalve die chocola dan.

Rijstwafel ANNEAU1989 IISnack ANNEAU1989 I ANNEAU1989 lunch rijstwafel I
Rijstwafel ANNEAU1989 III

Rijstwafel met aardbeien, kokos & geraspte Tony Chocolonely
Snijd de aardbeien in plakjes en beleg de rijstwafels ermee. Pak een stukje Tony Chocolonely en rasp met een mesje de chocola in schaafsels. Doe dit boven de rijstwafels met aardbeien zodat de chocola meteen op de aardbeien valt. Strooi er vervolgens nog wat kokosrasp overheen en klaar.

Rijstwafel met pindakaas, banaan en noten
Smeer wat pindakaas op de rijstwafels. Snijd een banaan in plakjes en leg deze op de pindakaas. Pak wat noten en rasp met een mesje de noten klein, maar je kunt natuurlijk ook gewoon wat noten tussen de stukjes banaan leggen. Een lekkere pre of post-workout snack, al is een rijstwafel wat weinig.

Rijstwafel met zalm, avocado & ei
Beleg de rijstwafel met zalm. Snijd een avocado in reepjes en leg de reepjes avocado op de zalm. Snijd vervolgens een of twee gekookte eieren in plakjes en leg deze op de avocado. Nog wat peper en zout on top en klaar. Een rijstwafel vol met eiwitten en gezonde vetten.

Rijstwafel met avocado en hüttenkäse
Snijd een avocado in reepjes/plakjes. Leg deze op de rijstwafels. Pak vervolgens met een vork wat hüttenkäse en leg deze op de avocado. Een beetje verspreiden en aandrukken, nog wat peper en zout on top en eet smakelijk. Een ideale snack voor na het sporten, omdat hüttenkäse eiwitrijk is.

Er bestaan natuurlijk nog veel meer variaties. Heb jij een lekker recept met rijstwafels? Deel het in de comments. 

 

Rijstwafel ANNEAU1989 I Rijstwafel ANNEAU1989 IIII Snack ANNEAU1989 III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *