Health tip: 7x oats recepten

Food Oatsrecepten ANNEAU1989Mijn favoriete basis voor het ontbijt is oats, aangezien ik er eindeloos mee varieer. Het is snel klaar te maken, voedzaam, gezond en geeft je lange tijd een vol gevoel. Inmiddels staan er de nodige recepten op ANNEAU1989.com welke ik regelmatig maak. Telkens voeg ik weer ander fruit toe passend bij het seizoen en laat ik soms een ingrediënt weg of voeg ik iets extra’s toe. Mijn 7x favoriete oats (havermout) gerechten op een rijtje.

ANNEAU1989 mugcake aardbeien X Mugcake ANNEAU1989 redfruit I

Mugcake
Je hebt maar drie ingrediënten nodig: havermout, een ei en een banaan. Mix deze drie, doe het in een kommetje, zet deze in de magnetron en verwarm. Het beslag zal vanzelf opdrogen en als dat het geval is, is je mugcake klaar. En een aanvullende tip: mix een schepje raw cacao poeder met het beslag mee en voeg wat noten toe. Hierdoor krijg je een heerlijk gezonde chocolade cake met noten.

Recepten
– Mugcake met Tony Chocolonely & rood fruit – klik hier
– Chocolade mugcake met gemixte bosvruchten – klik hier
– Chocolade kokos mugcake met noten – klik hier

Food Home II Food Home III ANNEAU1989 oats aardbeien

Havermoutpap
Je kunt havermoutpap natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is net zo makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is (amandel)melk. Doe wat havermout in een kom, schenk er amandelmelk overheen en plaats deze in de magnetron. Tussendoor telkens even pauzeren en roeren en klaar. Je kunt zelf bepalen hoe dun of dik je de pap wilt maken it’s up to you hoe zoet je de pap maakt. Je kunt (ongezoete) amandelmelk gebruiken, deze is zonder toegevoegde suikers. Gewone amandelmelk smaakt net wat zoeten en noot-achtiger, maar je kunt ook gewone melk gebruiken. Bij gebrek aan melk kan gekookt water ook een optie zijn, maar dan heb je wel vers fruit en honing nodig om het lekker op smaak te brengen.

Recepten
– Oats met een smoothie on top – klik hier
– Oats met banaan en (noten)pasta – klik hier

– Oats met appel, honing en noten – klik hier

Cashewcream Redfruit ANNEAU1989 III

Cashew(oats)cream
Hoewel cream anders doet vermoeden is dit recept heel gezond en enorm vullend. Door de combi van dadels en kokos wordt de cream heerlijk zoet. Een echte aanrader voor een lekker ontbijt, lunch of als tussendoortje. 

Recepten
– Cashewcream met oats en rood fruit – klik hier
– Cashewcream met noten en appel – klik hier

ANNEAU1989 apple cranberry crumble IV ANNEAU1989 applecrumble I

Crumble
Appeltaart als ontbijt? Jazeker en nog eens gezond ook. Dit recept voor apple crumble maak je de avond van te voren klaar, zodat je ‘s ochtends als je wakker wordt direct kunt genieten van een gezond en super lekker ontbijt. De crumble lijkt op de appelcrumbletaart, maar de basis is nu heel voedzaam ipv vol suikers. Kop koffie of thee erbij en je kunt je dag niet fijner beginnen.

Recepten
– Apple crumble (zoete variant) – klik hier
– Cranberry apple crumble (iets zuurdere variant) – klik hier

ANNEAU1989 health cookies I ANNEAU1989 health cookies III

Muffins
Donuts zijn wereldwijd populair, maar de muffin doet er eigenlijk niet voor onder. Lekker als ontbijt of als tussendoortje, je kunt er vaak geen genoeg van krijgen. Dit twee-in-een recept is ook verslavend, dus je bent gewaarschuwd.

Recept
– Naturel & Chocolade muffins – klik hier 

Powerfood ANNEAU1989

Pannenkoeken
Mix een banaan, twee eieren en havermout samen. Verwarm vervolgens een pan op het vuur en bak stuk voor stuk de pannenkoekjes. Het kost wat extra tijd, maar ontbijten met gezonde pannenkoekjes maakt dat je je dag wel heel goed begint. Voeg nog wat vers fruit toe en je hebt een feestmaal.

Recept
Banana pancakes – klik hier

ANNEAU1989 chocolade bananenbrood

Bananenbrood
Dit ontbijt kan je niet diezelfde ochtend maken, want de bereiding kost enige tijd (in de oven). Maak dus een bananenbrood de avond ervoor klaar en je hebt de volgende ochtend(en) een heerlijk gezond stukje “cake”. Super lekker en heel voedzaam! Ook ideaal om mee te nemen.

Recept
Chocolade bananenbrood – klik hier

Heb jij een favoriet oats-ontbijt? Deel het in de comments. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *