Amsterdam Marathon 2016

Sport Shoot ANNEAU1989 Annemieke KorverNa de marathon van Rotterdam komt al vrij snel de gedachte van een volgende marathon in me op. Ik ben te laat om een poging te doen om me in te schrijven voor Berlijn en ook de inschrijving voor NYC is al geweest. Aan de ene kant helaas, aan de andere OK want los van het feit dat ik mezelf wel in het najaar een marathon zie lopen, zie ik dat nog niet in het buitenland gebeuren. Nog niet weliswaar, want beide marathons staan wel op mijn (cliché) bucketlist. En dan heb ik het nog niet over de runs worldwide die me ook ontzettend gaaf lijken. Ik noem een trail in de Alpen, een ultra-run of een sightseeing 10K tijdens een citytrip. Genoeg ideeën, terug naar mijn besluit. Zoals de titel al doet vermoeden heb ik me ingeschreven voor de Amsterdam marathon. Na 3x Rotterdam vind ik het tijd voor Amsterdam. Mijn tweede marathon in één jaar en dat is een nieuwe uitdaging op zich.

Ik weet niet of andere hardlopers het herkennen, maar nadat je gericht naar een bepaalde wedstrijd heb toe getraind en je je doel hebt bereikt dan val je in een soort “gat”. Althans, story of my life. Ik heb minder motivatie. Ik wil wel gaan hardlopen maar de drive is minder. En andere dingen krijgen opeens (ook) prioriteit. Op zich niets mis mee, maar wel met het besef dat ik me beter voel als ik gericht ergens voor in training ben.

Na drie keer een marathon te hebben gelopen en drie keer datzelfde gevoel te hebben ervaren wil ik mijn after-marathon-dip opvullen met een nieuw doel, een nieuwe marathon. Hoewel ik nog genoeg andere doelen op mijn lijstje heb staan geeft niets me op dit moment dat fijne gevoel wat ik krijg als ik voor een marathon train. Vandaar nogmaals de keuze voor die 42K, hoe crazy ook.

Dus is het tijd om me weer te gaan focussen op heel veel kilometers. Dit keer alleen wel nét even anders dan vorige keren. Dit keer ziet mijn trainingsschema er anders uit. Zoals je de afgelopen weken in mijn trainingsweken hebt kunnen zien, vul ik mijn weken met verschillende sporten. Ik ga niet alleen maar “standaard” 3x in de week hardlopen, maar doe ook aan CrossFit 2x in de week en (sindskort) aan tennis 1x/2x in de week. Soms spring ik ook nog op mijn wielrenfiets voor een rondje en soms stretch ik mijn spieren tijdens een yogalesje.

Mijn idee is om dit te blijven doen. De focus moet dan misschien wel weer iets meer op het hardlopen komen te liggen, ik denk juist dat die combi een goede (aanvullende) training is. Qua kilometertotalen ietsje minder, qua (gerichte) krachttraining iets meer. Door mijn trainingsweken te delen heb ik zicht op het aantal kilometers wat ik loop. En daarnaast creëer ik een overzicht van mijn sportweek en welke progressie ik boek. Ik ga dus weer wekelijks een inzicht geven in mijn voorbereiding op de marathon met alles wat daarbij komt kijken. Iets waar ik heel erg naar uit kijk. See you in Amsterdam!

Benieuwd naar mijn marathon race-reports – klik hier
Benieuwd naar verschillende running tips, van voeding tot trainen – klik hier
Benieuwd naar mijn trainingsweken – klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *