Trainingsweek

ANNEAU1989 Training Juni IIVan running junkie naar sporty spice. Van 3x in de week hardlopen en een gerichte training naar een mix van verschillende sporten de hele week door. Het is wennen, ik mis soms m’n vaste “ritme” van het hardlopen, maar wat bevalt me die combi goed. Mijn proefmaand CrossFit zit er inmiddels op en die heb ik verlengd naar een abonnement van 2x in de week. Daarnaast ging ik naast 10K hardlopen nog even 30K wandelen én schreef ik me in voor een reeks tennislessen, jawel. Over dat laatste binnenkort meer. Eerst een terugblik op afgelopen trainingsweek.

Smoothie Runnersworld II Smoothie Runnersworld III Smoothie Runnersworld I

Dinsdag – 10km
Wat een heerlijk zomers weer. Ik trek top en shorts aan en stap om 20.00u naar buiten. Mijn benen voelen goed en het hardlopen gaat als vanzelf. Ik voel alleen al wel snel mijn buik en besef me weer dat ik geen fan ben van hardlopen na het avondeten. Ik loop een rustig tempo en besluit mijn vaste rondje van 10km te lopen. Na een klein uurtje kom ik weer thuis en gutst het zweet van mijn voorhoofd. Dirty detail, maar ook een teken van inspanning. Ik stap onder een koude douche en crash vervolgens op de bank met een paar afleveringen van How I Met Your Mother. Tijd voor ontspanning.

Woensdag – CrossFit
Ondanks dat ik al aan een paar WODs heb deelgenomen, moet ik nog wel de laatste introductieles volgen welke woensdagavond op de planning staat. Deze richt zicht met name op verschillende kettlebell swings. We doen oefeningen en dat klinkt saai, maar we lopen de oefeningen langzaam door en tussentijds wordt gevraagd om de houding vast te houden. Je wordt gecorrigeerd als je verkeerd staat of de oefening verkeerd uitvoert en dat zorgt voor een langzame verzuring van de spieren. Na een uur techniek doen we nog een mini WOD van 9min om nog even te zweten. Ondanks dat deze les minder zwaar was dan voorgaande WODs voelt het heerlijk voldaan. De basis is er, het is nu tijd voor training, training en training. Op naar progressie.

Vrijdag – WOD
Vrijdagavond neem ik voor het eerst deel aan een “med-con” WOD. Waar staat med-con voor hoor ik je denken: metabolic condition. Nu twijfel ik niet aan mijn conditie, maar ik kom er al snel achter dat deze wel op de proef wordt gesteld. We doen twee WODs met overhead squats. De eerste is om de spieren goed warm te maken, de tweede om goed kapot te gaan. WOD 1: 21-15-9 overhead squats (zonder gewicht, dat dan weer wel) / burpees. WOD 2: 5x 200m running / 5x 15 overhead squats. Ik merk dat mijn squats nog oefening nodig hebben. Met “maar” 15kg voel ik me nog een gup, maar het feit dat ik de WOD kill geeft een goed gevoel. Eerst de techniek goed onder de knie krijgen, dan werken aan mijn kracht.

Zaterdag – 30km wandelen
Op zaterdagochtend om 8.00u buiten klaar staan voor een “workout” van maarliefst 6u. Say what?! Hoewel wandelen op zichzelf niet echt intensief is, is 6u achter elkaar in beweging zijn nog niet eenvoudig. Mijn ouders zijn in training en wandelen heel veel. Omdat ik as zaterdag 40km ga wandelen voor het goede doel (Nacht van de Vluchteling) vond ik het voorstel van mijn moeder om mee te gaan zo gek nog niet. En dus ging op zaterdagochtend om 6.30u mijn wekker, zat ik om 7.00u in de auto en startte ik om 8.00u ‘s ochtends met wandelen. Ik was van te voren benieuwd hoe het zou gaan, omdat wandelen wel iets anders is als hardlopen. Maar het viel me niet tegen. Mijn benen raakten wel vermoeid, maar tijdens de pauzes herstelde ik in no-time. Laat die 40km maar komen.

Hoewel ik op dit moment de focus wil leggen op hardlopen en CrossFit heb ik toch besloten om ook wekelijks een tennisles te gaan volgen. Ik heb namelijk al een jaar een nieuw tennisracket en -schoenen liggen en het lijkt me leuk om – als het moment zich voor doet – een balletje te kunnen slaan. To be continued.

Mijn vorige trainingsweek – klik hier

ANNEAU1989 Training Mei Juni

Ger5

Bovenstaande foto’s zijn gemaakt met het Runnersworld Magazine en een bietensap smoothie – klik hier voor het recept. 

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Forte Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *