Twee trainingweken: Running & CrossFit

ANNEAU1989 Training Mei JuniEn zo zijn er alweer twee trainingsweken voorbij. Vorige week kwam het er niet van om een update te plaatsen, dus bij deze een terugblik naar afgelopen twee trainingsweken van runs & WOD’s. En met name die combinatie, die voelt goed. Mezelf niet alleen maar focussen op hardlopen en iets sneller willen worden, maar ook kracht en focus op doen tijdens CrossFit. Of het een het ander versterkt kan ik nog niet zeggen, maar dat het goed voelt wel.

Asics Running I Ger8b

Dinsdag – 8km
Aangezien ik pas ‘s middags een afspraak heb kan ik ‘s ochtends thuiswerken. Ik besluit om mijn dag te beginnen met een rondje hardlopen en ren 5km heel rustig in. Ik doe vervolgens een serie versnellingen van lantaarnpaal naar lantaarnpaal. Dit is een lang stuk langs het water wat me uiteindelijk weer bijna thuis brengt. Ik loop de laatste km rustig uit en voel me vol energie voor de werkdag die nog voor me ligt.

Woensdag – CrossFit
Les nr 3 waarbij techniek weer voor gaat op de WOD zelf. Tijdens deze les staat de squad centraal. Squatten komt me bekend voor, maar dit is toch echt even anders. Er wordt gelet op techniek, je houding en dat niet alleen, er komt extra gewicht bij kijken ipv een gewone squat houding aannemen. Hmm, dit vergt nog wat oefening. Ik merk dat ik soms in mijn balans moet zoeken. Mijn houding moet beter voordat ik met (extra) gewicht durf te gaan squatten. De les eindigt met 7min series van 10 wall balls (6kg), 10 sit ups, 10 burpees. Dit doen we in een team van 2 en het lukt ons om deze serie 4x te doen. Ik ben kapot, maar herstel ook in no-time. Whoo, dit voelt goed. Ik kijk uit naar de eerste echte WOD.

Vrijdag – 5km
Mijn week is vol maar klagen doe ik niet, want mijn agenda geeft me op dit moment ook heel veel energie. Naast mijn werk lopen er een aantal andere dingen waardoor mijn hoofd met momenten een beetje vol zit. En als er dan iets is wat me helpt is het hardlopen. Hoewel ik verlang naar weer een lange duurloop is dat er nog steeds niet van gekomen, maar een snelle 5km op een vrijdagavond geeft eigenlijk net zoveel voldoening. Na een hele dag op een congres rond te hebben gelopen is er echt niets fijner dan mijn drukke week op deze manier afsluiten. Ik douche, ik kook en ik crash als een granny op de bank, want de volgende ochtend gaat om 6u weer de wekker. En dat noemt men weekend.

Zondag – 8km
Op zaterdag spendeer ik de hele dag met vriendinnen achter een kraam met spullen om te verkopen voor het goede doel. We gaan over drie weken 40km wandelen tijdens Nacht van de Vluchteling en daar willen we ook zoveel mogelijk sponsorgeld voor ophalen. De zaterdag staat dan ook geheel in het teken van dit goede doel en we genieten in het zonnetje van de chaos op zo’n vlooienmarkt. Tegelijkertijd maken we ons geen zorgen over onze voorbereiding qua training in het wandelen. We hebben het motto “een halve voorbereiding is het goede werk”. Maar naast het wandelen wordt er wel hardgelopen. Vriendinnen rennen beide op zondag een 10K tijdens de Vestingloop en de Royal Ten en ik wil daarom niet achterblijven. Ik ren ‘s ochtends hetzelfde rondje als dinsdag om mezelf ‘s middags te belonen met taart op de verjaardag van mijn kleine neefje.

Run baby run I ANNEAU1989

Dinsdag – 6km
Na de regenbui van de avond ervoor verwacht ik dat het overdag iets minder benauwd is. Niets is minder waar, damn wat een hitte. Ik besluit mijn plan om 10km te lopen bij te stellen naar een 6km met vier trappen en twee versnellingen. Een rustig rondje van 3km heen en 3km terug.

Woensdag – CrossFit
Het lukte me niet om bij de laatste introductieles aanwezig te zijn, maar gelukkig kan ik die later in halen. Dat betekent dat ik woensdag al wel met een reguliere WOD mee mag doen. En dat is het echte werk. Eerst een training op techniek, om vervolgens 20min in teams van 2 een WOD te killen. Ik werk samen met een ander meisje welke al langer aan CrossFit doet. Zij is dan ook veel sterker als ik. Qua conditie kom ik goed mee, maar qua kracht ben ik echt nog een mietje.

Vrijdag – 10km
Vrijdagavond heb ik geen plannen en dus besluit ik om mijn hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te gaan hardlopen. Dit ging niet echt vanzelf, maar dat kan ook niet anders met een pizza als bodem. Ik loop een rustig rondje van 10km wat weer smaakt naar meer als het gaat om lange(re) afstanden.

Zaterdag – CrossFit
Om 10.00u in de box maakt dat ik de rest van de dag nog heerlijk van het lekkere weer kan genieten. Weekend, een fietsroute ontdekken op de mountainbike, drankjes op het terras en lekker uitgebreid koken. Ik voel de hele dag wel de WOD in mijn armen en lijf, maar vermoeidheid maakt voldaan. Een nieuwe verslaving durf ik het CrossFit nog niet te noemen, met name omdat ik nog geen progressie merk. Maar na twee WOD’s is dat ook nog iets te vroeg. Zoals ik al zei bevalt de combinatie van twee verschillende sporten me enorm goed. Me niet alleen maar richten op hardlopen, maar ook geplande (kracht)trainingen als aanvulling.

Benieuwd naar mijn vorige trainingsweek – klik hier

Run baby run IV ANNEAU1989

Foto’s door Forte Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *