Recept: oats & smoothie in één

Food Home IIEenzelfde soort recept als ik eerder deelde, maar dan net even anders. Oats met een smoothie van rood fruit on top met stukjes banaan én gerapste Tony Chocolonely. Een foodfeestje voor elk moment van de dag.

Food Home III

Wat heb je nodig:
– havermout
– (amandel)melk
– (bevroren) rood fruit
– banaan
– Tony Chocolonely (naar eigen smaak; ik gebruik 70% puur)

Maak je havermout klaar. Dit kan door de havermout samen met (amandel)melk warm te laten worden in een pannetje op het vuur (tussendoor goed roeren) of plaats een kommetje met havermout en (amandel)melk in de magnetron en laat het warm worden.

Zorg dat je havermoutpap niet te dun maar ook niet te dik is. Als de havermout te dun is mengt de smoothie meteen met de havermout, wat voor de smaak niet erg is maar het laagjes idee is dan weg (first world problems, I know). Te dikke havermout eet niet zo lekker, al is dat mijn eigen mening, de smaak van de havermout blijft natuurlijk hetzelfde. Door wat extra (amandel)melk toe te voegen, maak je de havermoutpap wat dunner.

Maak ondertussen de smoothie. Doe wat (diepvries) rood fruit in een kom en mix deze met een staafmixer of blender. Klein beetje water naar smaak toevoegen om de smoothie wat vloeibaarder te maken.

Pak vervolgens een kom en bedek de bodem met havermout en schenk er daarna de smoothie overheen. Snijd een banaan in stukjes en leg deze erop. Pak een blokje Tony Chocolonely en rasp er met een mesje wat chocola overheen. Eet smakelijk!

Meer recepten:
– Oats met een smoothie on top – klik hier
– Mugcake met Tony Chocolonely & gemixt rood fruit – klik hier

Mugcake Tony ANNEAU1989 II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *