Trainingsweek

Run baby run IV ANNEAU1989Na een “ontspannende” trainingsweek van hardlopen en yoga is het tijd voor weer wat meer inspanning. Sinds ik enkele weken geleden mijn eerste CrossFit les heb gevolgd, staat les nr.2 in de agenda. En dat niet alleen. Met het idee oefening baart kunst schrijf me ook direct in voor een lesje weightlifting. Aan (kracht)training en spierpijn afgelopen week geen gebrek. En ook qua hardlopen maakte ik weer wat kilometer vanwege de Marikenloop 10K dit weekend. Mijn trainingsweek van CrossFit & hardlopen.

Woensdag – CrossFit
Na drie CrossFit-loze weken ivm een wachtlijst kan ik me eindelijk inschrijven voor een lesje. Het is nog wel een introductieles waarbij techniek belangrijker is dan de workout zelf. Ik leer een snatch; de bar (stang met gewichten) van de grond (of net onder de knie) in een vloeiende beweging boven je hoofd liften en er zelf als het ware onderduiken, alvorens je komt staan. Er zijn ook nog verschillen in de snatches, maar voor de eerste les is de basistechniek het belangrijkst (en moeilijkst). Na 50min les staat er nog een WOD van 10min op de planning van 21 – 15 – 9 squats / pull-ups. Ik moet wennen aan de strijd die je met jezelf levert terwijl je “kapot” gaat. Het is doorzetten op een hele andere manier dan hardlopen. Explosief, heel diepgaan, om vervolgens bij te komen en een rush aan energie te ervaren. Super fijn, op naar nog twee introductielessen voor ik begin met de echte WOD’s.

Vrijdag – Weightlifting
Na een druk werkweekje begin ik mijn weekend in de box. Geen introductieles, maar puur technisch als het om weightlifting gaat. Toevallig staan dezelfde soort oefeningen als afgelopen woensdag op het programma. We doorlopen verschillende stappen en iedereen krijgt individueel aanwijzingen. Ik merk dat er nog een hoop te verbeteren valt en dat motiveert enorm. Mijn conditie is OK, maar in kracht valt nog heel veel progressie te boeken. En kracht niet alleen, het draait met name om de juiste techniek. Mijn perfectionisme komt om de hoek kijken en doet me verlangen naar verbetering. Genoeg om voor te trainen dus. Aan het eind van de training worden we nog even gekilled met een mini-WOD van een serie van 10x 3 snatches / 6 burpees. Yes, ik begin met verzuurde armen en een zweethoofd aan het weekend.

Medaille Marikenloop I Running shoes I

Zaterdag – 7km
Oei, ik heb spierpijn. Gelukkig voel ik met name mijn armen ipv benen en is een rondje hardlopen nu alleen maar goed ter ontspanning. Ik loop een hele rustige 7K samen met Hegi en wandel stukjes tussendoor. Ik zie de run niet als training maar als noodzakelijke voorbereiding voor de dag erop (Marikenloop 10K), in de hoop mijn spieren een beetje los te lopen. En dat lukt. De spierpijn in mijn armen verdwijnt niet, maar mijn benen voelen goed.

Zondag – Marikenloop 10km
Yeah, race-day. Als er iets leuk is aan hardlopen zijn het de hardloopevents waarop zelfs een slechte weersvoorspelling geen invloed heeft. Zondag deed ik mee aan de Marikenloop in Nijmegen en hoewel mijn training alles behalve gericht was op 10km hardlopen, bleek dit geen probleem. Voor het verslag van mijn race – klik hier. Mijn conditie zit er nog goed in, mijn mind-set qua pace kan alleen beter. Ik ben heel tevreden met mijn tijd van 52.27, maar denk dat ik wel sneller zou moeten kunnen aangezien ik heel fit over de finish kwam. Puntje van aandacht, puntje van training.

Benieuwd naar mijn vorige trainingsweek? – Klik hier

ANNEAU1989 Running IIIXX I

Foto’s (foto 1 en 4) door Forte Fotografie.

2 Comments

  • Goed bezig weer! Knappe tijd, op naar de sub50!
    Misschien ook nog een klein puntje van aandacht adhv de foto: probeer je beenzwaai naar achter iets korter te maken en iets meer onder je heup te landen. ;)

    • Jaa, die sub50min moet er binnenkort toch echt een keer van komen. ;-)
      Thanks voor je feedback! Ik ga er op letten. Hoe gaat het lopen bij jou? Ben je hersteld van de marathon (in een meesterlijke tijd; wauw)?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *