Trainingsweek

ANNEAU1989 Running IIIXX IVan 24km in totaal in een week naar slechts 10km hardlopen. Voor mijn gevoel totaal geen progress, maar de 3x yoga daarentegen voelt wel voldaan. Zoals ik in deze blogpost al aangeef is het even zoeken naar een balans. Ik focus me niet alleen maar op hardlopen, maar kijk nog wel steeds naar mijn km-totalen. Iets wat ik wil veranderen, maar lastig is. Sporten is het probleem niet, maar wel de verschillen, de voldoening en de balans ertussen. Over een hele fijne, relaxte trainingsweek. En dat is ook wel eens fijn.

ANNEAU1989 Bloesem III Running Mei I

Dinsdag – Yoga
Een drukke werkdag doet me verlangen naar een avondje niks. Ik lig na het eten gaar op de bank en kom op het idee om een lesje yoga te doen. Ik ben helaas te laat om last minute aan te sluiten bij een yogales bij mijn yogaschool, dus zoek ik op internet naar een fijne relaxte les en kleed me om. Ik rol mijn matje uit, volg twee lessen en ben zo 45min verder. Ik ben alleen thuis, de zon schijnt naar binnen en ik voel me weer heerlijk ontspannen. Aangezien ik me toch al heb omgekleed besluit ik nog een rondje te gaan hardlopen. Ik doe mijn hardloopschoenen aan, trek de deur achter me dicht en geniet van de zonsondergang.

Dinsdag – 5km
Of het komt door de yoga van tevoren weet ik niet, maar ik vlieg echt over straat voor mijn gevoel. Het hardlopen gaat als vanzelf, de drukke werkdag voel ik van me afglijden. Ik besluit 5km te lopen en merk dat ik continu iets kan versnellen. Hoe hard mijn pace is en hoe lang ik er precies over doe weet ik niet want ik liep zonder horloge of telefoon. Relaxter kan niet. Ik kom thuis en voel me weer heel fit. Een boost van positieve energie die mijn hoofd heeft leeggemaakt.

Vrijdag – 5km
Ik herhaal hetzelfde kunstje als dinsdag, alleen ga ik nu eerst hardlopen en daarna naar yoga. Weer een rondje van 5km en hoewel ik denk aan die keren dat ik zonder moeite 10km (of meer) ‘s avonds liep in training voor de marathon, vind ik nu die korte afstanden genoeg. Ik loop 5km op tempo zonder intervals, lekker actief.

Vrijdag – Yoga
Van actief, naar ontspanning. Ik neem voor het eerst deel aan een les raja yoga. Deze vorm van yoga is gericht op meditatie, waarvan hatha yoga de basis is. De focus ligt op ontspanning, van oefeningen tot meditatie. Een relaxter begin van het weekend is er niet. Zeker de combinatie van eerst een rondje hardlopen, dan lekker uitgebreid gezond koken en vervolgens later op de avond een yogales.

Zondag – Yoga
Mijn goede voornemen om ruim 15km te gaan hardlopen komt er niet van. Ik doe veel en tegelijkertijd heel weinig. Ik schuif het hardlopen voor me uit en kom uiteindelijk tot de conclusie dat ik geen zin heb. Yes, gewoon geen zin. Ik motiveer mezelf niet om alsnog te gaan maar leg me er letterlijk bij neer op de bank en finish de serie House of Cards. Wat een serie, zeker in combinatie met het lezen van het boek van Hillary Clinton over haar acht jaar in het Witte Huis. Ik vul mijn dag met lezen, bankhangen, een lange wandeling met Hegi en duik uiteindelijk lekker de keuken in. ‘s Avonds rol ik mijn yogamat uit voor een half uurtje yoga (DoYouYoga.com) en voel me lekker lamlendig maar ook heel ontspannen.

Let’s go for a walk
Voelt 40km wandelen hetzelfde als 42km hardlopen? Over een paar weken weet ik het, want ik ga deelnemen aan de Nacht van de Vluchteling; 40km wandelen van Rotterdam naar Den Haag voor het goede doel. De belasting is misschien anders, maar de afstand blijft hetzelfde en de duur is twee keer zo groot. Ik kon met de marathon na 4u met de beentjes omhoog, nu verwacht ik ruim 8u te wandelen. Ik ben heel benieuwd hoe dit zal gaan en vraag mezelf af of het toch niet slim is om in training te gaan. Lang wandelen om te trainen vind ik niet heel leuk, dus ik houd het op dit moment bij mijn dagelijkse wandelingen met Hegi. Om op 18 juni de uitdaging aan te gaan. Lees er hier meer over.

Mijn vorige trainingsweek:
– Twee trainingsweken, vier sporten – klik hier
– Over de combinatie van hardlopen, CrossFit & yoga – klik hier

Hegi III

Fotografie (foto 1 en 3) door Forte Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *