Twee trainingsweken – Vier sporten

ANNEAU1989 Trainingsweek MeivakantieTwee weken geleden deelde ik in mijn overzicht van trainingen hoe ik de draad na de marathon weer oppakte en maakte direct kennis met een nieuwe vorm van trainen: CrossFit. Daarnaast voegde ik afgelopen twee weken nog twee sporten toe en maakte daarmee een aangename mix van duur, kracht, inspanning & ontspanning. Een overzicht van afgelopen twee weken. Over trainen voor een marathon naar een combinatie van verschillende sporten: hardlopen, wielrennen, yoga en crossfit.

ANNEAU1989 Running III

Zaterdag – 14km
Aan het begin van de week voelde ik soms een rare pijn in mijn knie. Niet continu aanwezig, maar bij sommige bewegingen wel terugkerend en dat is geen goed teken. Ik liep vijf dagen niet wat ervoor zorgde dat ik het zeurende gevoel voelde weg trekken. Op zaterdag durfde ik het aan en maakte mezelf op voor een rondje hardlopen. In eerste instantie met het idee een 10K te lopen, maar ik besloot al snel er nog wat kilometers aan vast te plakken. Het was zo fijn, het hardlopen gaf me weer zo’n ontzettend goed gevoel en hoewel het niet vanzelf ging, mijn pace alles behalve steady was, het rare gevoel in mijn knie bleef uit; oh yeah. 

Zondag – Yoga
Na een week van regen is een zonovergoten weekend ontzettend fijn. Op naar het strand van Scheveningen, waar ik na een heerlijke wandeling met een vriendin op het terras neerstrijk. De wijn laat ik staan aangezien ik met de auto ben, maar carrotcake & ijskoude fruit juices zijn net zo lekker in het zonnetje. Omdat ik helaas noodgedwongen ben om te wachten met mijn volgende crossfit-les tot half mei ivm een wachtlijst heb ik besloten weer een aantal keer naar yoga te gaan. Iets heel anders, maar wel een fijne aanvulling op zowel hardlopen als (later) crossfit. Ik heb al maanden niet meer aan yoga gedaan en mis het als ik eraan denk. Ik schrijf me in voor een lesje meditatie yoga en hoewel dit eerder ontspannend dan inspannend is, is dit precies wat ik nodig heb. Ik sluit een rustig weekje qua sporten heel relaxt af en heb enorm veel energie voor de week die voor me ligt. En laat dat nou een vrije week zijn.

Ger19
ANNEAU1989 Mugcake Hardlopen ANNEAU1989 Wielrennen I ANNEAU1989 Wielrennen

Maandag – Wielrennen
Een heerlijke week vrij, heel veel zon en geen concreet doel om naar toe te trainen brengt me op het idee om niet alleen me te richten op hardlopen, maar ook om mijn wielrenfiets weer eens te gebruiken. Ik haal mijn racefiets uit de berging, pomp de banden weer eens goed op en ga heerlijk onvoorbereid op pad. Ik fiets een bekende route van zo’n 87km van Utrecht naar Den Bosch. Een voordeel omdat ik weet waar ik aan begin, een nadeel omdat ik het onderschat. Ik denk wel “even” ruim 85km te fietsen, iets wat me wel lukt maar toch iets zwaarder is (met windje tegen) dan verwacht. Ik ben moe, maar voel me wel heel voldaan en besef me op de terugweg in de auto hoe fijn het is om zo’n lange afstand af te leggen op de wielrenfiets. Van hardlopen, naar yoga, naar wielrennen, wat is sporten toch ontzettend fijn.

Woensdag – 14km
Na de 14km heb ik gelukkig mijn knie niet weer gevoeld en dat geeft vertrouwen voor een nieuwe “korte” duurloop. Ik wil binnenkort weer een keer 17km lopen, maar wil het ook rustig opbouwen en besluit om nog weer een keer 14km te lopen. Op een easy pace met twee kleine wandelpauzes loop ik heel ontspannen in de volle zon. Het is warm maar niet té en daarom ideaal om een lekker bruin kleurtje op te doen.

Zaterdag – 6,7km
Zaterdag was zo’n dag die zich vulde van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. En toch vond ik tussendoor een uurtje die ik gebruikte om me om te kleden, een rondje hard te lopen en te douchen. Het hoeft niet altijd een intensieve training, lange duurloop of bijzondere workout te zijn, gewoon een paar kilometer hardlopen is al voldoende.

Zondag – 4,2km
Een vriendin appt me die me enthousiast laat weten dat ze weer een keer is gaan hardlopen na de marathon vier weken geleden. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk en ik besluit om ook een mini-marathon te lopen van 4,2km. Ik voel mijn benen van de dag ervoor, maar loop mijn spieren langzaam los. Ik vraag me wel af hoe ik dat ga doen als ik straks crossfit ga combineren met hardlopen, omdat ik denk dat crossfit me regelmatig een portie spierpijn zal opleveren. Maar aangezien andere bloggers lijken te zweren bij deze combinatie, kan ik niet wachten om het zelf te ervaren. Voor nu de focus dus nog niet helemaal op iets nieuws, alhoewel de mix van verschillende sporten afgelopen twee weken wel nieuw voor me is na een aantal maanden van alleen maar hardlopen in training voor de marathon. Zie ik daar een nieuwe trainingsmethode, een nieuwe uitdaging, een nieuw doel? To be continued.

Benieuwd naar mijn voorgaande trainingsweken – klik hier

ANNEAU1989 Running IIIXX II

Fotografie (foto 2, 3 en bovenstaande) door Forte Fotografie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *