Sport: 40km wandelen voor het goede doel

Nacht van de VluchtelingVorig jaar liep ik samen met het team Running (for) Heroes de Roparun. Een onvergetelijke ervaring. Samen van Parijs naar Rotterdam, samen voor het goede doel. Dit jaar geen Roparun, maar een ander goed doel: de Nacht van de Vluchteling. Een vriendin kwam op het idee om samen van Rotterdam naar Den Haag te wandelen en gooide het in de groep. We checkten onze agenda’s, plannen werden concreter en inmiddels lopen onze sponsoracties super goed. Help jij ons mee een zo mooi mogelijk sponsorbedrag te krijgen voor dit goede doel?

Wat is de nacht van de vluchteling?

Sinds 2010 organiseert Stichting Vluchteling de Nacht van de Vluchteling. In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem. Elk jaar laten deelnemers zich sponsoren voor een specifiek project. Dit jaar lopen we voor noodhulp aan de maar liefst 60 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juni en het startschot klinkt stipt middernacht op de startlocaties in zowel Rotterdam als Nijmegen. 

Ons doel

60 miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor oorlog en geweld in eigen land. Zij hebben hun huis verlaten op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. De nood was nooit eerder zo hoog. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er niet zoveel vluchtelingen.

In landen als Syrië, Kenia, Irak, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Tsjaad sloegen veel mensen op de vlucht en moesten hun land verlaten. Deze vluchtelingen lieten niet alleen hun huis achter maar vaak ook hun bezittingen of zelfs hun dierbaren. Deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, onderdak, voedsel en medische zorg. Het doel van de Nacht van de Vluchteling is om met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen.

Hoe kan je ons sponsoren?

We willen heel graag zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting Vluchteling. Elke euro is welkom. Help jij ons mee een mooi bedrag op te halen? Hoe groot of klein ook, alle beetjes helpen. Geef een donatie en ga hiervoor naar de site van Nacht van de Vluchteling en sponsor ons team – klik hier. Alvast heel erg bedankt!

Like ook onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte van onze sponsoracties, want er komen heel gave dingen aan.

Waar gaat jouw sponsorgeld naar toe?
Help mee aan onderdak en veiligheid

In kampen over de hele wereld deelt Stichting Vluchteling materialen uit, zodat families een dak boven hun hoofd hebben. Voor €25,00 bied je twee families de materialen, zoals touw en stevige tentzeilen, die ze nodig hebben om onderdak te bouwen die hen beschermt tegen barre weersomstandigheden. Voor elke €12,50 extra steun je nog een familie met een dak boven hun hoofd.

Bied medische zorg na een ramp

In ramp- en conflictgebieden biedt Stichting Vluchteling snelle, levensreddende hulp. Voor €50,00 zorg je voor essentiële medische apparatuur: een opvouwbare brancard, inzetbaar in conflictgebieden als Syrië en Irak, beschermende kleding voor medisch personeel en antibiotica voor de behandeling van cholera en tyfus.

Geef noodvoeding aan ondervoede kinderen

Voor €6,00 zorg je dat een ondervoed kind in een vluchtelingenkamp een week lang kan aansterken met noodvoeding.

Hoe ver zou jij ‘s nachts lopen uit angst voor geweld?
Bron: Nacht van de Vluchteling

Nacht van de Vluchteling I

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *