Recept: Mugcake met Tony Chocolonely & rood fruit

Mugcake Tony ANNEAU1989 IVan een chocolade mugcake met gemixt rood fruit naar een naturel variant met smeltende chocola, say what?! Dus wil je je vriend(in) verrassen met een ontbijtje op bed of gewoon een heerlijk tussendoortje om iets te vieren? Leg een flesje bubbels koud en maak ondertussen dit recept.

Mugcake Tony ANNEAU1989 II Mugcake Tony ANNEAU1989 III Mugcake Tony ANNEAU1989 IV

Wat heb je nodig:
– 1 banaan
– 1 ei
– 5 eetlepels havermout
– (diepvries) rood fruit naar keuze
– Tony Chocolonely (smaak naar keuze; 70% puur heeft mijn voorkeur)

Snijd een banaan in stukjes. Voeg een ei en de havermout toe en mix het geheel tot je een glad beslag krijgt. Doe dit beslag in een kom en zet de kom ongeveer 2min in de magnetron, op de hoogste stand. Als de bovenkant van het beslag droog is, haal je de mugcake uit de magnetron, keer je het ondersteboven op een bordje en je mugcake klaar.

Was vervolgens het rode fruit. Mix het rode fruit met de blender of de staafmixer tot een gladde smoothie. Een klein beetje water toevoegen, want daarmee maak je de fruitsmoothie iets dunner.

Breek een stukje Tony Chocolonely af en breek/snij deze nogmaals in kleine stukjes. Leg deze op de mugcake. Grote kans dat dit langzaam smelt, omdat de mugcake nog warm is.

Schenk/Schep de fruitsmoothie op je mugcake (en smeltende chocola) en leg nog wat fruit op/naast je mugcake om het geheel af te maken. Vervolgens nog wat chocola van een blokje eroverheen raspen en klaar. Eet smakelijk!

Meer mugcake recepten:
– Chocolade mugcake met gemixt rood fruit – klik hier
– Chocolade mugcake met aardbeien – klik hier
– Chocolade kokos mugcake met noten – klik hier

Mugcake Tony ANNEAU1989 IVV Mugcake Tony ANNEAU1989 IVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *