Recept: Banana pancakes

ANNEAU1989 Pancakes VPannenkoeken zijn niet alleen lekker, het is ook nog eens goed hardloopvoer. Zeker als de pannenkoeken gemaakt zijn van beslag met bananen. Naast mijn ontbijtje met oats, banaan en pindakaas, is dit een favoriet ontbijt voor een duurloop. Het kost iets meer tijd, maar dan heb je ook wat. En zeg zelf: op een zondagochtend is er toch niets fijner dan lekker uitgebreid ontbijten met pannenkoeken voor je de deur uit stapt voor een run? Train well, eat well, baby.

ANNEAU1989 Pancakes II

Wat heb je nodig:
– een (rijpe) banaan
– twee eieren
– havermout
– (kokos)olie
– vers fruit

Prak de banaan met een vork fijn tot een soort moes. Doe dit bananen-moesje samen met de eieren en de havermout in een kom. Mix het beslag met een (staaf)mixer tot een glad geheel. Verhit vervolgens in een pan wat (kokos)olie en schenk het beslag in de pan. Draai de pannenkoek als de bovenkant droog word om en bak de andere kant van de pannenkoek. Leg de pannenkoek op een bord en maak nog twee pannenkoeken tot het beslag op is. Met bovenstaande ingrediënten kan ik drie kleine pannenkoeken maken. On top nog wat fruit naar keuze, strooi er nog wat kokosrasp overheen en je ontbijt is klaar. Eet smakelijk!

Optioneel: Smeer op elke pannenkoek een dun laagje honing/suiker en leg de volgende pannenkoek er bovenop. Dit hoeft niet perse, want de pannenkoeken zijn door de banaan al zoet van zichzelf. Maar voor de echte energieboost als je voor een lange duurloop gaat, kan die extra suiker geen kwaad.

Meer goed hardloop-voer:
– Mijn favoriete hardloop ontbijt – klik hier

ANNEAU1989 Pancakes III

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *